Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

158 gasten online

FotbollsExpressen: 'FC Groningen overweegt bod op Denni Avdic'

UPDATE maandag 3 januari 2011: Denni Avdic verkocht aan Werder Bremen

Nog altijd is de transfer window open en dus kunnen we naar hartelust geruchten, roddels en achterklap verwachten in de (inter)nationale pers. Jl. donderdag berichtte het Zweedse FotbollsExpressen over Denni Avdić, de in Elfsborg 'glödhet' (gloeiend hete) centrumspits die er na 18 wedstrijden in de hoogste Zweedse divisie, de Allsvenskan, al 15 doelpunten in heeft liggen (waaronder twee strafschoppen). Volgens de Zweedse site staan de clubs in de rij voor de van Bosnische afkomst zijnde Zweed. Naast FC Groningen zouden AZ, ajax, Heerenveen, Bologna, Monaco, West Bromwich Albion en Blackburn Rovers de portefeuille willen trekken voor de 21-jarige aanvaller die nog tot eind 2011 onder contract staat bij Elfsborg en wiens marktwaarde volgens Transfermarkt.de op € 2 miljoen wordt geschat. Wij denken dat Avdic alleen concreet in beeld kan komen bij de FC mocht Tim Matavz uit Groningen vertrekken.

 

UPDATE maandag 3 januari 2011: Avdic tekent contract bij Werder Bremen tot medio 2014

Helaas, Denni Avdic hult zich weliswaar per direct in het groen-wit, maar niet in dat van FC Groningen: Werder Bremen heeft de aanvaller overgenomen van Elfsborg voor een bedrag van 22 miljoen Zweedse kronen, omgerekend € 2,45 miljoen, zo bericht Fotbollskanalen vandaag. Daarnaast zal Elfsborg bij doorverkoop van Avdic aan een andere club 25% van de transfersom ontvangen. Avdic gaat een contract aan met de Duitsers tot medio 2014 en reisde vanmiddag meteen mee in het vliegtuig met zijn ploeggenoten: de huidige nummer 14 van de Bundesliga heeft een trainingskamp in het Turkse Belek belegd. Het Zweedse Fotbolltransfers had de marktwaarde van Avdic op omgerekend € 2,89 miljoen getaxeerd. Klaus Allofs, manager van Werder, is happy: "We zijn zeer blij dat we Denni Avdic hebben kunnen vastleggen. Hij is een echte centrumspits, die altijd aanspeelbaar is en goed kan koppen. Bovendien is hij niet te beroerd om defensieve arbeid te leveren", zo lezen we op Voetbalzone, dat eraan toevoegt dat de jeugdinternational (Avdic speelde 23x voor Zweden onder 21) hoopt dat zijn transfer naar de Bundesliga hem meer kansen zullen opleveren voor het Zweedse A-elftal, waarvoor hij tot nu toe één keer uitkwam. Bij Elfsborg zijn er gemengde gevoelens. Enerzijds verliest het één van de beste spelers van de club, aan de andere kant is het blij voor Avdic en trots dat het spelers kan "produceren" die aansluitend door goede buitenlandse clubs gewild zijn, zo verklaart Stefan Andreasson, de "klubbchef" van Elfsborg.

Wij hadden Denni Avdic graag bij FC Groningen gezien...

 

Stand van zaken zaterdag 14 augustus 2010

De statistieken van Denni Avdic, geboren op 5 september 1988 in het Bosnische Bosanski Novi maar opgegroeid in het Zweedse naaimachine-heiligdom Huskvarna, zijn met name dit seizoen veelbelovend. Na zijn jeugdjaren bij Husqvarna FF vertrok hij op 15-jarige leeftijd naar het Deense Brøndby IF, waar hij ging spelen bij de reserves van Brøndby in de Deense Tweede Divisie Oost, zo lezen wij hier. Tot een optreden in de hoofdmacht van de Deense club wist hij het niet te brengen. In 2006 werd zijn contract door zijn Deense werkgever op zijn verzoek ontbonden omdat hij graag terug wilde keren naar Zweden om dichter bij zijn familie te wonen. Het Zweedse IF Elfsborg, de club van Mathias Florén, contracteerde hem in 2006. Scouts van Elfsborg zagen in hem toen al één van de grootste talenten in het Zweedse voetbal.

 

 

de Husqvarna Classica 105, de naaimachine met zeer krachtige motor en veel naaiprogramma's o.a.: rechte- en zigzagsteek; stikkende zigzag; blindzoomsteek; stretchsteek; beschikt tevens over een knoopsgatautomaat

 

Avdic debuteerde in november 2006 voor Elfsborg in de met 4-0 gewonnen Royal League-wedstrijd tegen AIK (een westrijd in het kader van het toernooi tussen Deense, Zweedse en Noorse clubs dat na afloop van de reguliere competitie wordt gehouden). Denni was toen net 18 lentes jong en nam twee van de vier doelpunten voor zijn rekening.

 

Inmiddels speelde hij 91 Allsvenskan-wedstrijden voor de Zweedse club en ontpopt zich vooral in het lopende seizoen als doelpuntenmachine. De centrumspits, die ook op het middenveld uit de voeten kan, scoorde tot nu toe 15x in 18 wedstrijden. Immers, in zijn eerste seizoen scoorde hij nog niet: 2007: 0x in 19 wedstrijden (waarvan 13 invalbeurten), en in de jaren 2008 en 2009 stokte de teller bij 4 resp. 3 doelpunten (in 25 resp. 29 wedstrijden). Opvallend is dat hij in 2008 een stuk vaker in de basis stond dan in 2009 (19x versus 11x).

 

Maar in het lopende seizoen is Avdic helemaal op stoom geraakt. Na 18 wedstrijden in de hoogste divisie staat de teller al op 15 doelpunten, zoals gezegd met inbegrip van twee strafschoppen.


Wat kunnen we nog meer over Avdic vertellen?

 

 

Avdic, die voluit Denni Robin Avdić heet en als koosnaampje Denko door het leven gaat, is een lange spits van 1,93m lengte en ca. 80 kg weegt. Hij speelde 21x voor Zweden onder de 21 (hierin wist hij het net 7x te vinden) en heeft er één cap voor het Zweedse A-elftal opzitten, maar hij is nog altijd speelgerechtigd voor nationale elftal van Bosnië omdat de interland die hij voor Zweden speelde geen officiële wedstrijd maar een vriendschappelijk duel was. De bondscoach van Bosnië, Safet Susic, overweegt hem te selecteren en er loopt een campagne onder Bosnische fans en journalisten om hem te bewegen voor zijn geboorteland uit te komen. De beslissing is nu aan Avdic.

 

Het Zweedse FotbollsExpressen brengt nu een uitgebreid stuk over Avdic. Het komt met een waslijst aan clubs op de proppen die in het talent geïnteresseerd zouden zijn, waaronder FC Groningen, maar volgens Stefan Andreasson, de 'sportchef' van Elfsborg, wordt er momenteel met geen enkele club gepraat. Het wil ook niet eerder ingaan op welke aanbieding van één van de clubs die hengelen naar de diensten van Avdic (naast de FC zijn dat naar verluidt AZ, ajax, Heerenveen, Bologna, Monaco, West Bromwich Albion en Blackburn Rovers) voordat de dubbele Europa League-ontmoeting met het Italiaanse Napoli is gespeeld. Andreasson sluit af met de weinigzeggende woorden dat Elfsborg altijd heeft geloofd in de kwaliteiten van Avdic en dat het in stilte zal kijken wat een geschikte volgende club voor hun aanvaller zal zijn.

 

Als we kijken naar FC Groningen, en dat doen we dag en nacht, dan moge het duidelijk zijn dat we in het huidige 4-2-3-1 systeem en beschikbare spitsen als Matavz en Pedersen zeker geen extra aanvaller zullen contracteren. Avdic zal pas van het schaduwlijstje opschuiven naar een prominentere plek op de verlanglijst van Nijland en Veldmate als Tim Matavz wordt gecontracteerd door een andere club. Dit hoeft natuurlijk niet in deze maand plaats te vinden maar kan natuurlijk ook in de transfer window van januari 2011 gebeuren.

 

Wij laten het hier bij, maar niet zonder met enige trots te melden dat we al op 15 mei 2010 in dit artikel de volgende lovende woorden over Avdic spraken:

 

In de wedstrijd tegen Elfsborg heeft hij (Per Karlsson, red.) in de 54ste minuut een penalty veroorzaakt en ontving voor de overtreding een rode kaart. De penalty werd verzilverd door een andere interessante speler, Denni Avdic, een Zweed met Bosnische roots. De nog maar 21 jaar oude Denni is dit seizoen de revelatie van de Allsvenskan. Het is ook niet helemaal uit te sluiten dat de interesse tijdens de wedstrijd van afgelopen woensdag gaandeweg verlegd is van Karlsson naar Avdic, die in deze wedstrijd twee keer wist te scoren en zijn seizoentotaal daarmee op 11 doelpunten in 14 wedstrijden. De 1,93m lange centrumspits zou daarmee ook een interessante speler voor FC Groningen kunnen zijn. Zijn contract loopt nog tot 31-12-2011 en Elfsborg zal voor hem in de huidige vorm vermoedelijk wel een riante transfersom willen vragen. Wordt vervolgd!

 

Het is fijn te constateren dat dit geen loze kreten zijn geweest en wachten de verdere berichtgeving omtrent Avdic, in de huidige of in de volgende transfer window, die van januari 2011, met belangstelling af!

 

 

UPDATE maandag 16 augustus 2010:

Elfsborg is niet van plan voor Sinterklaas te spelen en heeft verkondigd niet eens met andere partijen te willen praten als er niet tenminste 35 miljoen Zweedse kronen (ca. € 3,7 miljoen) voor Avdic wordt geboden, dat is het prijskaartje ('prislapp') dat men om de nek van hun parel heeft gehangen, aldus Fotbollskanalen. Uiteraard een absurd hoog bedrag gezien het feit dat Denni's contract nog maar tot 31-12-2011 doorloopt, maar Elfsborg wil de aanvaller, die inmiddels op 16 uit 19 staat, dan ook niet perse kwijt. Een bod van 25 miljoen Zweedse kronen (ca. € 2,6 miljoen), mogelijk door West Bromwich Albion gemaakt, is inmiddels van tafel geveegd. Het moge duidelijk zijn, FC Groningen zal niet met Elfsborg gaan praten voordat een andere aanvaller (lees: Matavz) voor veel geld is verkocht. Dit zal niet alleen in de nu lopende transfer window, maar ook die van januari 2011 gelden, omdat de vraagprijs die Elfsborg verlangt ook dan nog steeds fors zal zijn, mocht Avdic dan nog steeds bij de Zweden onder contract staan.

 

UPDATE woensdag 1 september 2010:

De transfer window zit erop en Avdic blijft voorlopig gewoon bij Elfsborg. Het had echter niet veel gescheeld of Denni zou naar Gelsenkirchen zijn verkast. Op het allerlaatste moment zijn de onderhandelingen tussen Elfsborg en Schalke 04 echter afgeketst, zo lezen we in Borås Tidning. De bazen van Elsborg, Bosse Johansson en Stefan Andreasson, waren al naar Duitsland afgereisd, maar de clubs kwamen er uiteindelijk niet uit, aldus Fotbollskanalen. De vraagprijs bedroeg 30 miljoen Zweedse kronen (ca. € 3,24 miljoen), maar de Duitsers waren niet bereid deze prijs te voldoen. Avdic is teleurgesteld en zou graag naar Schalke zijn gegaan, maar hij denkt dat zijn kans nog wel komt en geeft ook aan het bij Elfsborg naar z'n zin te hebben. Of FC Groningen ooit nog concreet in beeld komt?

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.