Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

96 gasten online

Daley Blind: komt-ie of komt-ie niet? Transfer window sluit vandaag...
UPDATE 31 augustus 2010 16:34 uur: De Telegraaf: "Blind op weg naar FC Groningen"

UPDATE 31 augustus 2010 17:21 uur: RTV Noord: "Blind niet naar FC Groningen"

Volgens VI.nl wil ajax drie onbeduidende zakkenvullers (Evander Sno, Darko Bodul en Mitchell Donald) maar ook Daley Blind graag vóór het sluiten van de transfer window (lees: vandaag) middels een huurovereenkomst elders onderbrengen. Of meespeelt dat de club de eigen achterban geschoffeerd heeft met exorbitante toegangsprijzen voor de komende Champions League-wedstrijden en straks dus voor half-lege stadions gaat spelen en inkomsten derft vermeldt het verhaal niet (fans betalen bij aanschaf van een passe-partout gemiddeld € 30-75 per kaartje; bij losse verkoop hebben we het over prijzen tot meer dan € 100 per ticket; de supporters zijn woest, lees hier). Feit is dat FC Groningen onlangs heeft verklaard voor Blind op het vinkentouw te zitten, zie ons artikel van 23 augustus jl. Is ajax bereid water bij de wijn te doen en verlaagt het de huurprijs, of verkast Blind alsnog naar Vitesse of Heerenveen, clubs die momenteel meer te besteden hebben?

 

Kijk voor alle ontwikkelingen rond Daley Blind vanaf 31 augustus 2010 onderaan dit artikel!

 

Wij zijn erg benieuwd wat het gevoel van Daley zelf is. Hij kent de FC natuurlijk goed uit zijn vorige huurperiode, Pieter Huistra kent hij nog goed omdat die vorig seizoen Jong ajax trainde waar Daley vaak werd weggestopt, maar ook Ron Jans is geen onbekende meer voor de zoon van Danny Blind.

 

Verder zal Pieter Huistra graag zijn energie steken in het verder ontwikkelen van Maikel Kieftenbeld als rechtsback. Maar ik denk dat het voor Kieftenbeld goed zou zijn als Blind naar Groningen zou komen. Maikel zou meer in de luwte kunnen groeien zonder onder de druk te hoeven bezwijken. Hij kan van Huistra én van Blind veel leren. Verder maakt de komst van Blind de FC minder kwetsbaar achterin. Bij een blessure van Kieftenbeld zou Huistra voor Jorrit Kunst of voor Tom Hiariej kunnen kiezen, maar Kunst is nog maar net overgeheveld van de beloften naar het eerste, en Hiariej maakt nu net furore als controlerende middenvelder.

 

Verder is Daley Blind een multi-inzetbare speler: hij kan zo'n beetje op elke positie uit de voeten. En het nadeel van huren is dat zo'n speler aan het einde van het seizoen de deur weer uitloopt, maar de voordelen wegen m.i. zeker op tegen dit nadeel.

 

Kortom: als er creatief wat tonnetjes bij elkaar zijn te schrapen, dan hoop ik dat Nijland en consorten ons vandaag weten te verrassen met een 'nieuwe' aanwinst!

 

(We lezen zojuist hier dat ene Bruno $ilva, door ajax tot eind 2010 verhuurd aan het Braziliaanse Internacional, per direct terug wil naar zijn Amsterdamse werkgever (om zijn eis kracht bij te zetten zal hij zijn trainingsarbeid ongetwijfeld terstond hebben gestaakt) omdat hij in Brazilië nóg minder aan spelen toekomt dan in Amsterdam. Meer over de hersenspinsels van dit sujet is in Justiça Desportiva te lezen. Laten we hopen dat niemand op het idee komt om FC Groningen in één of andere constructie te betrekken.)

 

Hou het nieuws vandaag in de gaten!

 

UPDATE dinsdag 31 augustus 2010 16:34 uur: De Telegraaf: "Daley Blind op weg naar FC Groningen"

De Telegraaf, in de regel goed ingelicht in de duistere gebieden rond Amsterdam en Duivendrecht, meldt zojuist:

'Daley Blind lijkt opnieuw uit te komen voor FC Groningen. De noorderlingen hebben zich gemeld om de verdediger te huren van Ajax. Zaakwaarnemer Rob Jansen: "Het zou heel goed kunnen dat hij (Blind red.) daar opnieuw gaat spelen. Daley kon kiezen uit een aantal clubs, maar ik denk dat FC Groningen het meest concreet is." '

 

UPDATE dinsdag 31 augustus 2010 17:21 uur: RTV Noord: "Daley Blind niet in selectie FC Groningen"

De ontwikkelingen gaan opeens snel vandaag. RTV Noord bericht zojuist het volgende:

'FC Groningen is er niet in geslaagd om Daley Blind van Ajax toe te voegen aan de selectie. Groningen had de mogelijkheid om Blind ook dit seizoen te huren, maar de clubleiding wilde de rechtsback alleen kopen. De Amsterdammers waren na een aantal gesprekken bereid om Blind te verkopen, maar de verdediger zelf wil alleen verhuurd worden. Blind blijft dit seizoen derhalve bij Ajax.'

 

VI.nl voegt hieraan het volgende toe:

 

'Ajax bood FC Groningen aan Daley Blind opnieuw op te nemen in de selectie. Maar een terugkeer van de verdediger in Euroborg ketste af op de constructie. 

Zoals afgesproken meldde Ajax FC Groningen als eerste dat Blind in aanmerking kwam voor een transfer. Hoewel de Groningse club in principe zijn selectie rond had, volgde er wel een gesprek met de Amsterdammers. Blind maakte afgelopen seizoen als huurling een goede indruk in Groningen.
Maar tot een rentree in Euroborg komt het voor Blind niet. FC Groningen wil alleen in noodgevallen zijn toevlucht zoeken in de huur van spelers en wilde daarom Blind definitief inlijven. Dat bleek geen optie, zodat de deal werd afgeblazen.
"In de gesprekken met Ajax was een terugkoopregeling, zoals ook met Rasmus Lindgren in het verleden, bespreekbaar", aldus Hans Nijland tegen Voetbal International. "Maar ik sprak ook Danny Blind die vertelde dat zijn zoon Daley er nog niet toe was om de banden met Ajax door te snijden." '

 

Hoewel het nog geen 12 uur vannacht is, en Hans Nijland eerder vandaag in de nieuwsbrief stellig verklaarde dat de selectie sterk genoeg is om het seizoen mee af te maken, en vervolgens toch het gesprek aangaat met ajax en zelfs bereid is een speler te kopen en je dus niet weet wat de rest van de avond nog brengt, betwijfelen wij of FC Groningen alsnog bereid is om Blind te gaan huren.

Het lijkt dus vooral aan Daley Blind zelf te liggen dat hij niet naar Groningen komt. Jammer, maar: graag of niet!

Of bedenkt Blind zich vanavond nog, als blijkt dat geen enkele andere cub hem wil huren, en laat hij zich toch door ajax, dat duidelijk van hem af wil, ompraten en werkt hij alsnog mee aan een verkoop aan Grunn? Want hij zal ook in de eredivisie willen spelen. Nog een aantal uren geduld! (Edit 0:00 uur: 't is gebeurd, geen transfers meer tot de winterstop. Blind, voor wie zich ook geen andere club meer lijkt te hebben gemeld, zal zich nog wel eens achter de oren krabben of hij er goed aan heeft gedaan in Amsterdam te blijven. In het eerste daar komt hij niet aan de bak, en wegkwijnen in het tweede is bepaald niet zijn ambitie. Kieftenbeld, zet 'm op jong!)

 

UPDATE vrijdag 3 september 2010:

We kunnen hier lezen hoe weinig toekomstperspectief Daley in Amsterdam heeft. Zeker vanaf 1 januari a.s. zal hij daar nog meer op een zijspoor belanden dan hij nu al is. Immers, we citeren:
'Ajax wilde Silva terug als Daley Blind zou worden verhuurd. Er bleek echter niet meer genoeg tijd om de zoon van Ajax' technisch manager Danny Blind tijdelijk van de hand te doen. In december loopt de huurovereenkomst af en zal Silva alsnog terugkeren bij Ajax.' (Op het Braziliaanse clicEsportes is meer over deze klucht te lezen. Het komt erop neer dat de neuzen het papierwerk niet op tijd in orde wilden maken en vermoedelijk geen afkoopsom wilden betalen, en de arme Bruno is nu erg teleurgesteld.)

Het is natuurlijk de grote vraag of FC Groningen dan nog steeds geïnteresseerd is om hem uit zijn lijden te verlossen. Waarschijnlijk niet, zeker niet als de leergierige en fanatieke Maikel Kieftenbeld, die zich wél graag naar FC Groningen liet transfereren, tegen die tijd weer van alles heeft bijgeleerd. Blind kon zijn eigen glazen wel eens hebben ingegooid.

 

(foto: www.actafotografie.nl)

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.