Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

488 gasten online

FC Groningen is nog niet uitgekeken op Daley Blind en slaat wellicht in winterstop toe

Vanavond meldt Voetbal International dat FC Groningen nog altijd gecharmeerd is van Daley Blind, die bij ajax nog steeds niet of nauwelijks aan spelen toekomt. Pieter Huistra zegt dat Maikel Kieftenbeld het goed doet als rechtsback en dat er dus geen noodzaak bestaat voor een vervanger op die positie, maar wij denken dat Huistra hem heel goed tot bv. een linksback of centrale verdediger kan ontwikkelen. Door Blind in de komende transfer window te kopen kun je dus goed anticiperen op een toekomstig vertrek van Stenman of Granqvist. Grads Fühler, onze scout die net heeft bijgetekend, geeft aan dat de FC in de winterstop wellicht toeslaat.

 

Fühler verklaart: "We zijn gecharmeerd van Daley. Hem uit het oog verliezen doen we zeker niet. Als hij tot de winterstop geen speelminuten krijgt bij Ajax, staat Daley misschien meer open voor Groningen."

 

Zelfs in het onbeduidende bekerduel van ajax tegen MVV mocht Daley Blind niet op een basisplaats rekenen: hij mocht een half uur voor tijd invallen. Was hij er in de afgelopen transfer window nog niet aan toe om afscheid te nemen van de club waar hij al jaren speelt, wij nemen aan dat Martin Jol hem toch meer en meer tot een gang richting Groningen zal motiveren. Immers, het is schrijnend om te zien hoe Jol zelfs liever Bruno $ilva, inmiddels ook in Brazilië mislukt, zou terughalen dan Blind op te stellen, zie ons artikel over de perikelen rond Daley Blind in de vorige transferperiode. Jol slaagt er ook als geen ander in om zijn ploeggenoten publiekelijk af te branden. Zo verklaart hij met graagte in de pers dat Enoh schuldig was aan de tegendoelpunten tegen Twente en dat hij Lindgren veel beter vindt dan De Zeeuw. De manier waarop hij omgaat met Daley Blind past wel in het botte en asociale beeld dat we meer en meer van dhr. Jol krijgen.

 

Laten we hopen dat hij ook de komende maanden Blind Jr. zo links mogelijk laat liggen, zodat de FC hem straks in januari uit zijn lijden kan verlossen door hem naar Groningen te halen. Op koopbasis welteverstaan, zeker niet op huurbasis. Het is altijd prettig om een op vele posities inzetbare jongen in je selectie te hebben die bereid is de mouwen goed op te stropen als dat nodig is en die bepaald niet blessuregevoelig is. Voeg hierbij zijn fluwelen techniek en je hebt met Blind een perfecte speler die ook nog eens heel goed door Huistra kan worden bijgeschaafd op de punten waar dat nodig is. Onder Ron Jans presteerde Daley Blind niet goed als linksback, en Daley had ook problemen in het centrum van de verdediging, maar dit zijn ongetwijfeld verbeterpunten waar Huistra zich graag op zou willen storten. Blind en Huistra kennen elkaar ook nog uit Pieters vorige leven, dat van het beloftengebeuren uit de hoofdstad, een demotiverend strijdtoneel waartoe Daley vorig seizoen veelvuldig verdoemd was. (Overigens speelde Daley Blind vanavond ook met Jong ajax dat tegen Jong De Graafschap speelde.) Kennis en inzichten die Huistra paraat heeft komen altijd van pas, kijk maar naar Tom Hiariej. Huistra kende Hiariej nog toen Pieter diens jeugdtrainer was en uit die tijd zeer goed weet dat er in Tom ook een goed middenvelder schuilt. Hiariej bewijst wekelijks het gelijk van Huistra door prima te spelen als controleur op het middenveld en hij heeft Femi tot vaste bankzitter gedegradeerd.

 

Wordt hopelijk vervolgd!

 

 

Reageren? mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.