Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

99 gasten online

Voetbal International: 'Guyon Fernandez kiest voor FC Groningen of sc Heerenveen'

Vanavond heeft Johan Derksen in het sportprogramma Voetbal International verklaard dat Guyon Fernandez, de 23-jarige spits van Excelsior in onderhandeling is met meerdere clubs en hoogstwaarschijnlijk zal kiezen voor FC Groningen of voor sc Heerenveen. Derksen voegde eraan toe dat de Friese club naar de bank moet om geld te lenen vanwege het uit de hand gelopen salarisgebouw aldaar (stijging met 99% van € 9,9 miljoen in 2005 naar € 19,7 miljoen in 2010), hetgeen een keuze voor FC Groningen misschien aannemelijker maakt. Fernandez heeft nog een contract tot medio 2011 en Excelsior zal er dus veel aan gelegen zijn in de winterstop zaken te doen, omdat hun parel anders in juli 2011 gratis de deur uitloopt.

 

UPDATE maandag 8 november 2010:

Later op de avond vonden we op de digitale versie van VI een bijna open sollicitatie van Fernandez aan het adres van FC Groningen. Hij zegt onder meer: "Ik vind het belangrijk dat er niet te veel randzaken spelen, zoals destijds bij ADO Den Haag het geval was. ... (over Pieter Huistra, red.) Een verstandige en slimme man. Al ken ik hem niet persoonlijk. Zoals hij Gonzalo Garcia aan het voetballen heeft gekregen zegt wel iets over hem. Die jongen scoort mooie goals en zit goed in zijn vel."

Pieter Huistra zelf komt op VI.nl ook aan het woord. Hij toont zich een prima trainer die mogelijk lopende onderhandelingen van Nijland en consorten niet wil verstoren: "Een goede speler, die de laatste tijd opvalt. Op dit moment ben ik uitermate tevreden met de huidige selectie. Maar ik ben zeker gecharmeerd van hem."
Het hele stuk ui VI staat onderaan dit artikel.

 

Guyon Fernandez, van 18 april 1987, begon zijn profcarrière in 2007 bij ADO Den Haag en speelde in het seizoen 2007-2008 elf wedstrijden in de residentie waarin hij éénmaal scoorde. Vervolgens verkaste hij naar Excelsior en kwam daar tot nu toe in 48 officiële wedstrijden in actie en scoorde daarin al ruim 20x.

 

Medio augustus 2010 werd Fernadez in verband gebracht met Feyenoord. Mario Been verklaarde na de 3-2 nederlaag van zijn club tegen Excelsior, waarin Fernandez twee maal scoorde, het volgende: "We weten dat hij veel kwaliteiten heeft en morgen gaan we bespreken hoe we dat gaan oplossen. We moeten ook niet over één nacht ijs gaan maar het is een geweldige speler." (bron: FR12.nl)

 

Leo Beenhakker, vermoedelijk toen al bekend met de financiële malaise van de Rotterdamse club, probeerde de geruchten meteen de kop in te drukken: "Laten we niet zo opportunistisch doen met z'n allen. We volgen deze jongen al langer, maar we moeten niet verwachten dat hij zomaar bij ons in de spits kan komen spelen. In het systeem dat wij spelen heeft hij veel minder ruimte dan dat hij tegen ons kreeg", zo valt in NU Sport.nl te lezen. Aldaar werd toen ook gemeld dat NEC belangstelling zou hebben voor Fernandez.

 

De hoofdrolspeler zelf bleef in augustus nog nuchter onder alle speculaties rond Feyenoord: "Ik weet dat ze me al langer volgen; ze weten allang wat ik kan. Natuurlijk zou een overstap naar Feyenoord een sportieve verbetering zijn, maar op dit moment houd ik me helemaal niet bezig met een transfer. Ik heb het heel goed naar m'n zin bij Excelsior." Hij lijkt inmiddels echter wel in te zijn voor een sportieve en financiële verbetering. Wordt vervolgd!

 

 

UPDATE maandag 8 november 2010:

Later op de avond vonden we op de digitale versie van VI een bijna open sollicitatie van Fernandez aan het adres van FC Groningen. VI plaatste het volgende:

 

"De verrichtingen van Guyon Fernandez bij Excelsior ontgaan andere clubs uit de Eredivisie niet. De 24-jarige aanvaller, in het bezit van een aflopend contract in Rotterdam, wordt gevolgd door enkele clubs uit het linkerrijtje.

De kans dat de Hagenaar in de winterstop al vertrekt, is niet ondenkbaar. 'Ik weet van de interesse, maar noem geen namen', stelt Fernandez in gesprek met Voetbal International. 'Het hangt er vanaf hoe alles gaat lopen. Als bij bepaalde teams een speler op mijn positie vertrekt, wordt het aannemelijker.'

Over zijn voorkeuren wil hij meer kwijt. 'Clubs als AZ, FC Groningen, SC Heerenveen en FC Utrecht zouden goed bij mij passen. Het is lekker rustig daar, de voorwaarden zijn goed. Ik vind het belangrijk dat er niet te veel randzaken spelen, zoals destijds bij ADO Den Haag (waar Fernandez in 2007 debuteerde in het betaald voetbal, red.) het geval was. Daar word ik zelf ook onrustig van.'

Op basis van de technische staf zou bijvoorbeeld FC Groningen hem goed liggen. Trainer Pieter Huistra beschikt over de verbale vaardigheden die een gevoelsmens als Fernandez liggen. 'Een verstandige en slimme man', reageert Fernandez. 'Al ken ik hem niet persoonlijk. Zoals hij Gonzalo Garcia aan het voetballen heeft gekregen zegt wel iets over hem. Die jongen scoort mooie goals en zit goed in zijn vel.'

In Groningen staat hij vooralsnog niet bovenaan de scoutinglijst, maar zijn spel kan de technische staf zeker bekoren. 'Een goede speler, die de laatste tijd opvalt', zegt Huistra. 'Op dit moment ben ik uitermate tevreden met de huidige selectie. Maar ik ben zeker gecharmeerd van hem.' 

Fernandez maakte naam door in de tweede speelronde tweemaal te scoren in het thuisduel met Feyenoord (3-2). Door goals tegen NEC en AZ staat zijn seizoenstotaal op vier doelpunten. Vorig jaar mei maakte hij in de finale van de play-offs om een plek in de Eredivisie de gelijkmaker in de return tegen Sparta (1-1). Met een volley in de slotseconden bezorgde hij Excelsior de promotie."

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.