Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

96 gasten online

AD: 'Daley Blind in de belangstelling van Anderlecht en FC Groningen'

UPDATE maandag 29 november 2010: FC Groningen wil Daley Blind niet huren, alleen kopen

Het AD meldt vandaag dat Anderlecht, de huidige nummer twee van de Belgische competitie, serieuze interesse heeft in Daley Blind, en dat de op een zijspoor geraakte ajacied ook in de belangstelling staat van FC Groningen. Dit laatste verbaast ons niet: ook nadat een transfer van Blind naar FC Groningen in de vorige transfer window op het allerlaatste nippertje door Daley zelf werd afgeblazen bleef FC Groningen belangstelling houden voor de multifunctionele speler. Echter, de interesse van Anderlecht is wel nieuw voor ons. Blind mocht dit seizoen alleen tijdens het bekerduel tegen MVV speelminuten maken en zal zijn kansen nog verder zien slinken nu ene Bruno $ilva eind december weer in Amsterdam zal neerstrijken.

 

UPDATE maandag 29 november 2010: FC Groningen wil Daley Blind niet huren, alleen kopen

In het Dagblad van het Noorden kunnen we vandaag lezen dat Rik van den Boog, algemeen directeur van ajax, afgelopen week telefonisch aan Hans Nijland heeft laten weten dat Daley Blind in de winterstop opnieuw mag worden verhuurd. Hans Nijland heeft echter meegedeeld dat FC Groningen Daley Blind alleen wil kopen, desnoods met een constructie die ajax het recht geeft om Daley terug te kopen, maar dat het Blind Jr. niet op huurbasis wil overnemen. Van den Boog heeft vervolgens geantwoord dat verhuren voor ajax de voorkeur heeft, maar dat een terugkoopregeling wel bespreekbaar is.

Precies hetzelfde was FC Groningen in de zomerstop ook al van plan, en ajax was toen bereid mee te werken aan de deal, met inbegrip van Daleys vader, Danny Blind. Daley zelf zag toen echter van een hernieuwd avontuur in Groningen af, omdat hij bang was dat hij de banden met ajax definitief zou doorsnijden. Nijland: "Misschien dat hij nu wel positief tegenover een verkoop staat."

Deze week hoop Hans Nijland een afspraak te kunnen maken om eens met Daley aan tafel te gaan, zo meldt het DvhN. Hans Nijland hierover: "Maar het is absoluut nog geen gelopen koers. Wij houden onverminderd vast aan ons standpunt alleen te willen kopen. Er zijn bovendien andere clubs die in Daley zijn geïnteresseerd." NAC en Anderlecht worden in dit kader genoemd. Onbekend is of deze clubs wel bereid zijn om Daley Blind op huurbasis over te nemen van de Amsterdammers.

 

Eind augustus leek een transfer van Daley Blind naar FC Groningen in kannen en kruiken. Beide clubs waren overeengekomen dat Daley voor een bedrag dat ruim onder € 500.000 lag verkocht zou worden aan de FC, waarbij ajax een terugkoopgarantie had: het zou Daley (vermoedelijk in elke transfer window, dus twee keer per jaar) mogen terughalen naar Amsterdam, tegen dezelfde vergoedingssom vermeerderd met de tot dat moment door FC Groningen aan Blind betaalde salarissen. Ook Daleys vader Danny kon zich in deze constructie vinden.

 

Daley Blind besloot echter op de late avond van de bewuste 31e augustus 2010 dat hij de banden met zijn club nog niet wilde doorsnijden: hij wilde uitsluitend verhuurd worden, niet verkocht, en had de moed nog niet opgegeven bij zijn droomclub uit Amsterdam te slagen. Lees meer over de gang van zaken in de vorige transfer window in dit artikel, waarin we afsloten met de volgende conclusie:

 

We kunnen hier lezen hoe weinig toekomstperspectief Daley in Amsterdam heeft. Zeker vanaf 1 januari a.s. zal hij daar nog meer op een zijspoor belanden dan hij nu al is. Immers, we citeren:
'Ajax wilde Silva terug als Daley Blind zou worden verhuurd. Er bleek echter niet meer genoeg tijd om de zoon van Ajax' technisch manager Danny Blind tijdelijk van de hand te doen. In december loopt de huurovereenkomst af en zal Silva alsnog terugkeren bij Ajax.' (Op het Braziliaanse clicEsportes is meer over deze klucht te lezen. Het komt erop neer dat de neuzen het papierwerk niet op tijd in orde wilden maken en vermoedelijk geen afkoopsom wilden betalen, en de arme Bruno is nu erg teleurgesteld.)

Het is natuurlijk de grote vraag of FC Groningen dan nog steeds geïnteresseerd is om hem uit zijn lijden te verlossen. Waarschijnlijk niet, zeker niet als de leergierige en fanatieke Maikel Kieftenbeld, die zich wél graag naar FC Groningen liet transfereren, tegen die tijd weer van alles heeft bijgeleerd. Blind kon zijn eigen glazen wel eens hebben ingegooid.
 

Inmiddels zijn we een aantal maanden verder. ajax Life trekt de juiste conclusie: "Blind komt dit seizoen nauwelijks aan bod bij Ajax. Zelfs bij blessures of schorsingen geeft Jol de voorkeur aan andere spelers. Alleen in het bekerduel met MVV mocht Blind zijn opwachting maken. Vorig seizoen werd de international van Jong Oranje tijdens de winterstop verhuurd aan FC Groningen, waar hij een goede indruk maakte en tot zeventien competitieduels kwam." Hoe zal Daley nú denken over een verkoop van zijn persoontje aan FC Groningen?

 

De vraag is ook hoe FC Groningen nu aankijkt tegen de mogelijke komst van Daley Blind. Wij denken net als het AD dat de Trots van het Noorden nog steeds geïnteresseerd is om Blind tegen min of meer dezelfde voorwaarden als een aantal maanden geleden over te nemen, ook nu Maikel Kieftenbeld de vaste rechtsback van de FC is geworden. Blind is op meerdere posities inzetbaar, zou ook als back-up voor Fredrik Stenman kunnen fungeren die medio zomer gratis de deur uitloopt mocht het niet tot een hernieuwde overeenkomst tussen de Zweed en FC Groningen komen (of wordt Stenman in de winterstop verkocht zodat FC Groningen nog een bedrag voor hem kan ontvangen?), en wie weet kan Blind de concurrentie met Kieftenbeld aangaan op de positie rechtsachterin, waar Blind al eerder goed uit de voeten kwam toen hij nog het mooie groen-witte shirt droeg.

 

Ook centraal achterin kan Blind worden opgesteld, net als op het middenveld, maar hij komt toch het beste op de back-positie tot z'n recht.

 

Wordt vervolgd.

 

UPDATE donderdag 18 november 2010: Gefrustreerde Blind: "Ik verwacht helemaal niets meer hier";

Hans Nijland heeft in november een gesprek met Daley en Danny Blind

Op de dag dag FC Groningen een heroïsche bekerpot speelde tegen ADO moest ajax aantreden tegen Veendam. Van de diensten van Daley Blind werd wederom geen gebruiik gemaakt door Jol. De dag erna gaf Daley aan helemaal niets meer bij de Amsterdamse club te verwachten, zo schrijft ajax Life vandaag, dat Daley had gevraagd of hij tegen Veendam op speelminuten had gerekend. Van der Wiel en Oleguer speelden niet, maar in plaats van Daley Blind speelde Anita, normaliter linksback, tegen Veendam als rechtsback. Duidelijker kan het signaal voor Daley Blind niet zijn. Jol over zijn bespottelijke beslissing: "Daley is nog niet het type dat heel kort dekt en de bal gemakkelijk afpakt. Je hebt bij Groningen kunnen zien dat hij in balbezit heel goed is, zijn functionele techniek is fantastisch. Maar zonder balbezit denk ik dat de tegenstander te ver door kan lopen zonder een speler als Anita."

Interessant is ook nog om te vermelden dat Hans Nijland op 25 oktober jl. tijdens het forum na afloop van de ALV van de Supportersvereniging FC Groningen inging op de situatie rond Daley Blind. Nijland gaf toen zeer duidelijk aan dat hij in november een afspraak zou hebben met Daley en Danny Blind. Nijland wilde in dat gesprek nogmaals een poging doen (met instemming van Pieter Huistra) om Blind naar Groningen te halen. Vader Danny had zijn zoon in de zomer al geadviseerd naar Groningen te gaan, en ook Nijland was akkoord gegaan met de door ajax gewenste constructie (terugkoopgarantie), maar Daley zag er toen vanaf.

Wij weten niet of het gesprek tussen Nijland, Blind Sr. en Blind Jr. inmiddels heeft plaatsgevonden. Wij hopen hier snel meer over te vernemen.

 

UPDATE vrijdag 26 november 2010: VI: 'FC Groningen is in gesprek met ajax over Daley Blind'

Het TV-programma Voetbal International heeft vanavond - in een gesprek met Jan Joost van Gangelen van Eredivisie Live, die met het nieuws kwam - bericht dat FC Groningen, zoals Hans Nijland eind oktober tijdens het forum na afloop van de ALV van de Supportersvereniging FC Groningen al had aangekondigd, in gesprek is met ajax over een overname van Daley Blind in de winterstop en reeds met Rik van den Boog, beklagenswaardig algemeen directeur van ajax, heeft gesproken. Ook Martin Jol adviseert Blind Jr. nu om vanaf de winterstop verhuurd te worden aan een club die garandeert dat Daley zal spelen, want dat heeft Daley nodig, aldus Jol. Het zou ons echter verbazen als FC Groningen nu wel bereid is om Daley Blind te huren, daar waar de Trots van het Noorden dit in de transfer window van juli-augustus nog pertinent weigerde, en terecht. Evenmin zal door Huistra aan Blind toegezegd kunnen worden dat hij elke wedstrijd zal spelen. Wij hopen dat FC Groningen voet bij stuk houdt en uitsluitend tot een koop van Blind bereid zal zijn (al dan niet met een terugkoopgarantie voor ajax).

Overigens heeft Daley zelf gisteren verklaard nog altijd bij het echte ajax, whatever that may be (doelt Daley op een ajax zonder de gebroeders Jol?), te willen slagen, en daarom verhuurd wil worden aan een andere club, om zich daar goed te kunnen ontwikkelen - om dan als betere speler terug te kunnen keren in Amsterdam, zo eerlijk is hij wel dat hij dit eraan toevoegt. Ook in de zomer was hij het die een deal naar de FC liet mislukken: alle partijen waren het eens over een verkoop, maar Daley wilde uitsluitend verhuurd worden.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.