Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

91 gasten online

Tim Matavz concentreert zich op FC Groningen; weet niets over aanbiedingen

UPDATE 4 januari 2011: Interesse van Napoli in Matavz lijkt naar zomerstop te verschuiven

Sinds medio september wordt Tim Matavz nadrukkelijk in verband gebracht met het Italiaanse SSC Napoli; vanaf begin november telt ook Newcastle United tot de potentieel geïnteresseerde clubs. De beide doelpunten van de jonge Sloveen hebben de geruchtenstroom bepaald niet doen opdrogen. Het Britse Sky Sports heeft echter een interview met Matavz gepubliceerd waarin onze topscorer verklaart van FC Groningen nog niets gehoord te hebben over biedingen van andere clubs, en hij houdt zich ook niet met transfers bezig. Ook interessant: het Sloveense Zurnal24.si meldt vandaag dat Juventus in Matavz geïnteresseerd was, maar dat de oude dame haar zinnen nu gezet heeft op het op huurbasis van Manchester City overnemen van Emanuel Adebayor.

 

UPDATE dinsdag 4 januari 2011: Interesse van Napoli in Matavz lijkt naar zomerstop te verschuiven

Een blik in de Italiaanse pers lijkt uit te wijzen dat Napoli niet in de nu lopende transfer window, maar pas in de volgende, die loopt van 1 juli 2011 t/m 31 augustus 2011, wil toeslaan op de transfermarkt als het gaat om aanvallende versterking. De al eerder aangehaalde Italiaanse journalist Gianluca Di Marzio is voor Radio Marte Sport ingegaan op de situatie bij Napoli, en e.e.a. staat nu op Amo Napoli. Hij geeft aan dat Napoli met betrekking tot Kharja (middenvelder) en Britos en Ogbonna (verdedigers), drie spelers die het graag wil inlijven, op de centen let; bij het aantrekken van aanvallers zal veel afhangen van het verloop van het herstel van de medio september tegen FC Utrecht geblesseerd geraakte Cristiano Lucarelli (kruisband; 4-6 maanden exit). In een uitgebreid beschouwend stuk op I Am Naples wordt eveneens ingezet op het herstel van Lucarelli, waardoor een extra aanvaller (genoemd worden Traorè en Matavz) pas vanaf juni gecontracteerd zou hoeven te worden. Echter, Napoli zal wel in januari de markt in de gaten blijven houden, en wellicht toch op zoek gaan naar een tweede spits mocht het lukken om de in augustus aangetrokken aanvaller Nicolao Dumitru aan een andere club te verhuren om daar wedstrijdritme op te doen. Het blijft dus nog een paar weken billenknijpen. Overigens heeft Napoli een uitgebreid lijstje met potentiële aanvallende versterkingen. AreaNapoli (dat overigens meldt dat de transfer window eindigt op 31 januari a.s. om 19 uur) noemt er vandaag maar liefst vijf: Caracciolo (Brescia), Duplan (Utrecht), Tim Matavz, Traorè (Cluj {pas in juni}) en Van Wolfswinkel (Utrecht).

 

Stand van zaken vrijdag 26 november 2010

Het leek ons goed om niet de zoveelste update toe te voegen aan de toch al indrukwekkende lijst van meldingen rond het persoontje van Tim Matavz, pas 21 lentes jong, en nu zowel Newcastle United als SSC Napoli in één artikel worden genoemd voegen ook wij beide geruchtencircuits samen.

 

(Voor de volledigheid: hier hebben we een aantal artikelen samengevat die tot nu toe de geruchten rond Napoli als onderwerp hadden, en hier gingen we in op de interesse van Newcastle United in onze koele Sloveens spits.)

 

Allereerst het gisteren gepubliceerde artikel in Sky Sports. Het artikel is ontleend aan een interview dat Sportal met Matavz had; het betreffende interview hebben we echter niet terug kunnen vinden en dus kunnen we niet checken of de Engelse vertaling een juiste en volledige weergave is geweest van het wellicht Servische origineel. Sky Sports noemt het feit dat Matavz volgens diverse artikelen de laatste weken door zowel Napoli als door Newcastle gevolgd werd. Matavz countert echter door te zeggen dat hij het erg naar zijn zin heeft in Groningen, dat het klikt met de coach en zijn medespelers en dat hij zich om eerlijk te zijn niet bezighoudt met transfers. Hij is alleen bezig met z'n eigen wedstrijden, hoe hij nóg meer doelpunten kan scoren.

 

Natuurlijk weet hij dat als hij goed blijft spelen voor FC Groningen, dat er dan van alles kan gebeuren. "Wat dan?", wordt hem gevraagd. "Let's wait and see", luidt de Engelse vertaling van Tims antwoord. Tot nu toe heeft niemand van FC Groningen hem gezegd dat er geboden is op zijn persoontje.

 

Matavz zegt dat hij er vorig seizoen in is geslaagd veel doelpunten te maken, maar zijn eigen verwachtingen over het huidige seizoen zijn nog hoger. Hij wil nog veel meer doelpunten scoren voor groen-wit en hij hoopt dat hij nog lang in goede vorm blijft steken.

 

Aanvulling naderhand:

Na lang zoeken hebben we het interview in de Sloveense pers gevonden, waarin Tim Matavz inderdaad verklaart zich niet met de komende transfer periode bezig te houden. ECHTER: het artikel, hier te vinden, is al op 20 november 2010 geplaatst, enkele dagen vóórdat in de Italiaanse pers gewag werd gemaakt van de vermeende overeenstemming tussen Napoli en Matavz. De Slovenen zijn op één vlak beter geïnformeerd dan de Italianen, want in Matavz' geboorteland weet men wel degelijk dat zijn contract met de FC loopt to medio 2013, daar waar de Italiaanse journalisten vrijwel altijd menen dat hij tot medio 2012 onder contract staat bij FC Groningen.

 

Dan de Sloveense pers. Ik noemde het hierboven al: Zurnal24.si komt met het opzienbarende bericht dat Juventus interesse had om Matavz van de FC over te nemen, maar dat de roemruchte club uit Turijn nu prefereert om de bij Manchester City op een zijspoor geraakte Emanuel Adebayor op huurbasis over te nemen. In kannen en kruiken is de deal zeker nog niet. VI.nl schreef hierover op 23 november jl. het volgende: 'Ik weet niet wat ik fout heb gedaan bij Roberto Mancini', zei Adebayor in het Belgische Sport/Footmagazine. 'Maar onder hem kom ik niet aan spelen toe. Ik zal in januari van club wisselen. Ik kan je vertellen dat City al bijna een akkoord heeft bereikt met Juventus. Ik verwacht Manchester daarom te verlaten.' Maar zo'n vaart loopt het nog niet. Manchester City, dat twijfelt of de uitspraken daadwerkelijk afkomstig zijn van Adebayor, zegt niets te weten van een overeenkomst met Juventus. De Italiaanse club zou de Togolese aanvaller op huurbasis overnemen. Adebayor komt onder Mancini weinig aan spelen toe.

 

Ook het Sloveense artikel maakte gewag van de in de Italiaanse pers circulerende berichten dat Matavz met Napoli al een akkoord zou hebben, maar dat beide clubs (Napoli en FC Groningen) nog geen overeenstemming hebben bereikt over een overgang van Matavz naar Italië.

 

Overigens heeft het eveneens Sloveense eRevija het artikel uit Zurnal24.si in z'n geheel overgenomen.

 

Tenslotte is ook deze dagen weer voldoende in de Italiaanse media te vinden over de vermeende interesse van Napoli in onze topper. Geen wonder, zijn beide doelpunten van jl. zondag tegen feyenoord zijn ook buiten Stad en Ommeland niet onopgemerkt gebleven. Het Italiaanse Sport Mediaset kwam gisteren met een interessant stuk. Onder de kop Napoli più verde con Matavz ('Napoli groener met Matavz') wordt uit de doeken gedaan dat de huidige derde plaats van Napoli in de Serie A clubpresident De Laurentiis enthousiast heeft gemaakt. Hij is van plan versterkingen in de winterstop binnen te halen, nu er nog maar twee Napoletaanse aanvallers (Ezequiel Lavezzi (Argentijns international) en Edinson Cavani) fit zijn omdat Cristiano Lucarelli langdurig geblesseerd is: de 34-jarige spits scheurde in september zijn kruisband af in het Europa League-duel met FC Utrecht. Matavz wordt al sinds september 2010 gevolgd door scouts van Napoli en hij "draagt het geluid van doelpunten", zoals de Italianen zich fraai uitdrukken, die eraan toevoegen dat FC Groningen op een prestigieuze derde plaats staat, achter PSV en Twente. Ondanks zijn jonge leeftijd vinden de Italianen dat Matavz al een behoorlijke internationale ervaring heeft, en zij zien in hem een belangrijke schakel in het Sloveense nationale elftal dat het in maart in het kader van de EK-kwalificatie tegen Italië moet opnemen. Kortom, Tim Matavz wordt gezien als iemand die nog maar weinig bekend is bij het grote publiek, maar iemand met voldoende referenties om van Napels te kunnen blijven dromen.

 

Overigens wordt er in dit Italiaanse stuk, dat door Tutto Napoli.net is overgenomen (het stuk kopt met "Napoli intensiveert de geruchten over Matavz"), niet gezegd dat Matavz al rond zou zijn met Napoli.

 

Zoals zo vaak sluit ik ook nu weer af met: wordt vervolgd!

 

 

Aanvulling naderhand:

Na lang zoeken hebben we het interview in de Sloveense pers gevonden, waarin Tim Matavz inderdaad verklaart zich niet met de komende transfer periode bezig te houden. ECHTER: het artikel, hier te vinden, is al op 20 november 2010 geplaatst, enkele dagen vóórdat in de Italiaanse pers gewag werd gemaakt van de vermeende overeenstemming tussen Napoli en Matavz. De Slovenen zijn op één vlak beter geïnformeerd dan de Italianen, want in Matavz' geboorteland weet men wel degelijk dat zijn contract met de FC loopt to medio 2013, daar waar de Italiaanse journalisten vrijwel altijd menen dat hij tot medio 2012 onder contract staat bij FC Groningen.

 

 

UPDATE zaterdag 18 december 2010: Napoli lijkt aandacht te verleggen van Matavz naar Van Wolfswinkel

Vandaag schrijven o.a. De Telegraaf en Voetbal International dat Napoli momenteel Ricky van Wolfswinkel, de spits van FC Utrecht, op de korrel heeft. De leiding van FC Utrecht zegt nog geen bod te hebben ontvangen op Van Wolfswinkel, maar de club is wel op de hoogte van het feit dat hij intensief wordt gevolgd door scouts van Napoli, aldus beide sites. Dit zou erop kunnen duiden dat de interesse van Napoli in Tim Matavz minder concreet is dan in de Italiaanse pers eerst werd gesuggereerd: het lijkt onaannemlijk dat de Italiaanse club zowel Matavz als Van Wolfswinkel wil contracteren. Van Wolfswinkel is momenteel uit de running vanwege een sleutelbeenbreuk, maar hoopt nog vóór het einde van de transferperiode weer inzetbaar te zijn. Hij viel in de Europa League-wedstrijd tegen Napoli op met goed spel en een doelpunt, waarna Walter Mazzarri, de trainer van de huidige nummer drie van de Serie A, opdracht gaf om hem te blijven volgen.

 

UPDATE dinsdag 21 december 2010: Van Wolfswinkel lijkt weer uit beeld bij Napoli; Tim Matavz niet

Drie dagen na de berichtgeving over een mogelijke overgang van Ricky van Wolfswinkel van FC Utrecht naar SSC Napoli zijn deze geruchten alweer verstomd. En meteen keert de naam van Tim Matavz terug als het gaat om mogelijke aanvallende versterking voor de huidige nummer twee van de Serie A, die met 26 doelpunten in 17 wedstrijden de op drie na productiefste aanval levert alsmede de gedeelde topscorer (Edinson Cavani, 10 doelpunten). Matavz verkeert in het geruchtencircuit in goed gezelschap: ook Adrian Mutu, Roemeense aanvaller van Fiorentina en Lacina Traoré, de in Ivoorkust geboren boomlange aanvaller (2,01m) van het Roemeense CFR Cluj, worden genoemd als gewenste aanvallende versterkingen. Eén en ander is te lezen in een artikel in het Italiaanse SportMediaset, waarna Calciomercato en CalcioNews24 er als de kippen bij waren om het bericht over te nemen. Mutu heeft weliswaar nog een contract tot medio 2012 bij Fiorentina (waar hij sinds 2006 speelt en o.a. in de Europa Cup tegen FC Groningen heeft gespeeld), maar hij schijnt de 'Viola' te willen verlaten. Volgens een gerucht lag er al een bod van Napoli, maar uiteindelijk zat een ietwat overijverige tussenpersoon achter dit bericht.

 

      Mutu                   Traoré

 

Na Kerst, dus wellicht één dezer dagen, wordt er meer duidelijk wat Napoli wil. De club wil nl. niet alleen de aanval versterken, maar ook de defensie. Inmiddels heeft Napoli voor € 2,8 miljoen de 21-jarige Federico Fernandez overgenomen van het Argentijnse Estudiantes (hij sluit komende zomer aan bij Napoli), maar ook David Ruiz van het Spaanse Espagnol (vraagprijs: luttele € 7 miljoen) en (mocht Ruiz onhaalbaar blijken) Manuel Angel Britos, die pas een jaar bij Bologna speelt, worden genoemd. Verdediger Fabiano Santacroce daarentegen schijnt de Italianen in januari te verlaten. Juventus heeft belangstelling, net als Genoa, die Santacroce wellicht wil ruilen met de Marokkaan Houssine Kharja. Kortom, Napoli is volop in beweging - er stromen allerlei geldstromen, zowel inkomende als uitgaande. We zullen moeten afwachten welke kant het met Tim Matavz opgaat.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.