Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

222 gasten online

Mengt Parma zich in de strijd om Andreas Granqvist?

UPDATE donderdag 27 januari 2011: Granqvist wordt weer gelinkt aan Parma

Stand van zaken woensdag 1 december 2010:

Volgens het Italiaanse Reterete 24, ITASportPress en TUTTOmercatoWEB heeft het Italiaanse Parma F.C. haar ogen laten vallen op Andreas Granqvist. Het zou de Zweedse centrale verdediger in de winterstop voor een bedrag van € 2,5 miljoen willen overnemen van de Trots van het Noorden. Wellicht komt deze vraagprijs enigszins overeen met de in het contract van Granqvist opgenomen gelimiteerde afkoopsom. Overigens werd de waarde van de Zweed twee weken geleden door de Italiaanse pers nog op ca. € 3 miljoen ingeschat.

 

UPDATE donderdag 27 januari 2011: Granqvist wordt weer gelinkt aan Parma

In zowel het Zweedse SvenskaFans als het Italiaanse Calciomercato en Gazzetta dello Sport wordt Andreas Granqvist wederom gelinkt aan het Italiaanse Parma, net als op 1 december jl. Bedragen worden niet genoemd; er klinkt een behoorlijke mate van onzekerheid door in de berichten. We houden dit goed in de gaten!

TUTTOmercatoWEB voegde er gisteren nog aan toe dat Parma concurrentie heeft van Fulham en nog een paar niet met name genoemde Britse clubs.

Het Zweedse Fotbolltransfers zegt vandaag dat volgens Nederlandse Twitter-berichten Werder Bremen in Granqvist geïnteresseerd is. De zaakwaarnemer van Granqvist, Martin Dahlin, heeft hele goede contacten met Bundesliga-clubs, zo schrijft de Zweedse krant. Het Duitse Bild schrijft echter dat Granqvist volgens Werder-Manager Klaus Allofs "kein Thema" is. Wel zoekt Werder, met de op één na vaakst gepasseerde defensie in de Bundesliga, zowel een centrale verdediger als een linksback.

Het Turkse Maraton ging gisteren in op de berichten rond de door FC Groningen terzijde geschoven bieding van Fenerbahce op Granqvist, en noemt ook "een spits" die in de belangstelling staat van Palermo, Wolfsburg en de Glasgow Rangers. Uiteraard wordt Tim Matavz bedoeld. Uiterlijk a.s. maandag, als de transfer window zijn poorten sluit, weten we meer...

 

Stand van zaken woensdag 1 december 2010

 

Het is twijfelachtig of Granqvist zelf genegen zal zijn om de oversteek naar de Italiaanse laagvlieger in de Serie A te maken. Onlangs wimpelde hij de interesse van Lecce af omdat hij niet naar een club wil die zich moet mengen in de strijd tegen degradatie, en dan zou een overgang naar Parma, momenteel als 15e geklasseerd in de hoogste Italiaanse divisie (waar Lecce overigens als 19e en dus voorlaatste valt te bewonderen), niet in de lijn van de verwachtingen liggen. Andreas staat in Groningen nog tot medio 2012 onder contract.

 

Wordt vervolgd!

 

Stadio Ennio Tardini, thuishaven van de fans van Parma F.C., de 'Gialloblu'

 

UPDATE donderdag 2 december 2010: Britse pers: "Fulham FC wil Granqvist"

De transfer window gaat pas over een krappe maand open, maar de geruchtenstroom rond Andreas Granqvist is nu echt op gang gekomen. Vandaag kunnen we o.a. op Ye Olde Tree and Crown (een fan site van Wigan Athletic, waar Granqvist van 2007-2008 heeft gespeeld en in 14 wedstrijden in actie kwam), talkSPORT, Tribal Football en zelfs in het Italiaanse Calcio News 24 lezen dat het door Mark Hughes getrainde Fulham FC een bod van £ 2 miljoen, omgerekend € 2,37 miljoen, lijkt voor te bereiden op Granqvist, die volgens de Britse pers graag wil terugkeren naar de Premier League. Overigens kunnen we Fulham momenteel terugvinden op een 17e plek in de hoogste Engelse divisie en dus lijkt ook deze club niet te passen bij de ambities van de Zweed. Het salarisgebouw van 'the Cottagers' zou echter wel eens het nodige kunnen compenseren.

 

Toevoeging donderdag 2 december 2010:

Inmiddels heeft Fulham een bod uitgebracht van ca. € 3 miljoen op Andreas Granqvist, als we het Italiaanse ITA Sport Press mogen geloven dat dit bericht op 4 december 2010 naar buiten heeft gebracht. FC Groningen zou om een week bedenktijd hebben gevraagd, zo schrijven de Italianen, die dit melden omdat ook Parma in de Zweed geïnteresseerd zou zijn.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.