Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

117 gasten online

Bericht over Vegard Forren vooralsnog niet meer dan wild gerucht

Op Soccernews werd afgelopen vrijdag het bericht gelanceerd dat FC Groningen in zijn zoektocht naar een vleugelverdediger niet alleen in Daley Blind geïnteresseerd is, maar ook het oog zou hebben laten vallen op Vegard Forren, een 22-jarige Noorse speler van Molde FK. Gisteren voegde Voetbalzone daar in haar wandelgangen-rubriek aan toe dat de FC inderdaad bezig is om Forren in de winterstop naar Groningen te halen, en noemt het Noorse Dagsavisen als bron. In de digitale versie van deze Noorse krant is hierover echter niks te vinden, en ook uit navraag in Noorwegen is ons niets gebleken over concrete interesse van de Trots van het Noorden in deze wel zeer talentvolle Noor, die overigens een centrale verdediger is en eerder als vervanger van Granqvist dan als vervanger van Stenman gezien moet worden, gesteld dat de FC Forren op een lijstje heeft staan. Wel kan Forren ook op de linksback-positie uit de voeten. Hij heeft bij Molde nog een contract tot 31 december 2013 en zijn marktwaarde wordt door Transfermarkt.de op € 1,4 miljoen geschat. De marktwaardes van deze site zijn echter niet altijd even betrouwbaar.

 

UPDATE woensdag 8 december 2010:

Meer dan een gerucht is bovenstaande nog altijd niet. Sterker nog, afgaande op de Noorse pers moeten we betwijfelen of er veel waarde aan de berichtgeving van Soccernews en Voetbalzone over de vermeende interesse van FC Groningen in Vegard Forren moet worden toegekend. Immers, gisteren publiceerde MFKblogg, een discussiesite over MFK (Molde FK), een berichtje met als kop "Nederlandske rykter rundt Forren" (Nederlandse geruchten rond Forren) (Nederland is ook Nederland in het Noors!), en inderdaad wordt FC Groningen hierin genoemd, maar men schrijft er bij: "Det har foreløpig ikke vært nevnt noe om dette her i Norge", oftewel: "Hierover wordt in Noorwegen niets genoemd", en als bron wordt ook door de Noren Voetbalzone genoemd. Kortom, het zal nog wel even duren voordat hij officieel in de Euroborg zal worden gepresenteerd

Omdat het gerucht rond de interesse van FC Groningen in de Braziliaan Jonas Gonçalves Oliveira zo mogelijk nóg speculatiever en ongeloofwaardiger is (slechts Soccernews schrijft er wat over, en beroept zich op een Braziliaanse krant die er echter niets over geschreven lijkt te hebben), zullen wij hier pas een artikel aan wijden zodra we iets meer aanknopingspunten hebben gevonden, bij voorkeur in de Braziliaanse pers, waar het nu oorverdovend stil is rond dhr. Oliveira in relatie tot FC Groningen.

 

De linksbenige Vegard Forren werd geboren op 16 februari 1988 in Kyrksæterøra en speelt momenteel voor Molde FK, meestal als centrale verdediger, maar soms ook als linksback. De competitie in Noorwegen is al afgelopen, en Molde is in de afgelopen jaargang als 11e geëindigd in de Tippeligaen, de hoogste Noorse divisie waarin 16 ploegen uitkomen. Molde behaalde 40 punten uit 30 wedstrijden: 10x winst, 10x gelijk en 10x verlies en stond in de eindrangschikking op één punt van het Viking Stanvanger van Erik Nevland.

 

Forren is overigens 1,86m lang en is dus 6 cm korter dan Andreas Granqvist. Geen onbelangrijk gegeven, gezien het feit dat we in de persoon van Luciano een kleine keeper hebben die beter rendeert als hij lange centrumverdedigers vóór zich heeft staan.

 

Forren speelde in de jeugd voor KIL/Hemne, dat op een gegeven moment een bekerwedstrijd tegen Molde FK speelde. KIL/Hemne won de wedstrijd verrassend en Forren maakte grote indruk, waarna Molde hem op proef uitnodigde. Het mondde uit in een 5-jarig contract voor Forren bij Molde, waar hij inmiddels een vaste waarde is en er tot nu toe 84 wedstrijden op heeft zitten waarin hij drie doelpunten scoorde alsmede twee gele en twee rode kaarten. Ook heeft hij 10 wedstrijden voor Noorwegen-onder 21 gespeeld; hierin wist hij twee doelpunten te fabriceren (bron: Wikipedia).

 

Forren ontwikkelde zich stormachtig bij Molde en scouts van diverse topclubs, o.a. AC Milan, Newcastle, Liverpool en Hoffenheim, hebben hem aan het werk zien. Hij gaf er tot nu toe echter de voorkeur aan om bij Molde te blijven, ook al is het wel zijn droom om uiteindelijk voor een club in een grotere Europese competitie te gaan spelen. Hij had echter tot op heden geen haast, wetend dat hij nog jong is en een lange carrière vóór zich kan hebben. Volgens Wikipedia wordt hij momenteel gelinkt aan Lazio Rome en FC Kopenhagen, de club van Morten Nordstrand; ook Tottenham Hotspur is al eens genoemd in relatie met de Noor.

 

het Aker stadion van Molde, capaciteit: 11.800

 

Zoals gezegd: in Noorwegen zijn de geruchten rond een mogelijke interesse van FC Groningen in de Noor volslagen onbekend. Wel wordt er door fans van Molde gezegd dat een vertrek van Forren niet onlogisch gezijn omdat aan de andere kant Molde in het geruchtencircuit in verband wordt gebracht met zowel Even Hovland, een 21-jarige verdediger van Sogndal Fotball (uitkomend in de Adeccoligaen, de Noorse eerste divisie), als met Johan Lædre Bjørdal, een 24-jarige verdediger en middenvelder van Bodø/Glimt, ook al uitkomend in de Adeccoligaen.

 

Voetbal International wist twee jaar geleden te melden dat Forren op het verlanglijstje stond van sc Heerenveen, als we FeanFan mogen geloven, maar tot een transfer is het niet gekomen.

 

Het is interessant om de meningen over Forren op het forum-gedeelte van RBKweb door te spitten. Een aldaar onder de nickname Oppmannen postende Noor gaat daar uitgebreid in op het verschil in niveau tussen enerzijds de Premier League en de Bundesliga en anderzijds de Nederlandse Eredivisie en de Zwitserse en Oostenrijkse competitie. Hij betwijfelt of Forren ooit het niveau zal halen om in de hoogste Engelse of Duitse divisie te kunnen slagen, maar denkt wel dat de Nederlandse Eredivisie goed voor hem zou zijn, analoog aan Christian Grindheim en Erik Nevland.

 

Toen de geruchten rond een overgang van Forren naar Liverpool in 2008 de kop opstaken werd er op het forum van Liverpool meteen een apart topic over Vegard Forren gemaakt. In Liverpool kende men hem op dat moment echter niet en de fans van Liverpool betwijfelden of hij geschikt zou zijn voor hun club.

 

Tenslotte moet nog worden gezegd dat de fans van Molde weliswaar niets weten van het gerucht rond een mogelijke overgang van Forren naar Groningen, maar dat ze hopen dat hij bij hun club blijft. Ook is bekend dat Forren voorkomt in de plannen van de nieuwe trainer van Molde, Ole Gunnar Solskjær.

 

We laten het hier voorlopig bij. Veel waarde kunnen we nu nog niet toekennen aan het op Soccernews en Voetbalzone geplaatste gerucht. Wel denken we dat Forren een interessante speler is die niet voor niks aan zóveel clubs van naam wordt gelinkt.

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.