Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

105 gasten online

Komst Daley Blind naar FC Groningen van de baan na vertrek Martin Jol bij ajax?

UPDATE maandag 20 dec. 2010: Hans Nijland rekent niet meer op komst van Daley Blind

De kans dat FC Groningen in de winterstop Daley Blind kan overnemen lijkt er door het vertrek van Martin Jol als hoofdtrainer van het zieltogende ajax niet groter op te zijn geworden. Jol wordt nl. opgevolgd door Frank de Boer, die Jol de laatste tijd o.a. bekritiseerde over zijn omgang met jonge spelers. Het lijkt ons zeer waarschijnlijk dat Daley Blind, die toch al twijfelde of hij er goed aan zou doen om zich aan FC Groningen te laten verkopen, weer hoop put uit de gang van zaken in Amsterdam vandaag. Wellicht dat hij nog wel bereid is om zich aan een club als NAC of Anderlecht te laten verhuren, maar wij denken dat hij over een week aan FC Groningen terugkoppelt dat hij niet in is voor een verkoop aan de FC. Onze mening: graag, of niet!

 

UPDATE maandag 20 december 2010:

Hans Nijland rekent niet meer op komst Blind; FC beraadt zich op vervanger voor geblesseerde Van de Laak

In De Telegraaf, goed geïnformeerd in de contreien rond Duivendrecht, geeft Hans Nijland op maandag 20 december 2010 aan er weinig vertrouwen meer in te hebben dat Daley Blind nog naar Groningen komt. In nette bewoordingen geeft hij aan dat ajax en de familie Blind de boel belazeren: "Ondanks toezeggingen hebben we niets gehoord vanuit Amsterdam of van de familie Blind. Ik heb er daarom niet veel vertrouwen in dat Blind alsnog naar FC Groningen komt. Het is graag of niet. Als Blind liever ergens anders speelt, is dat ook goed. Maar in Groningen zijn we wel gewend afspraken na te komen: zeg wat je doet en doe wat je zegt."

Mogelijk zoekt FC Groningen nu een andere versterking, nu Blind niet komt en ook Koen van de Laak dit seizoen niet meer inzetbaar is. Nijland hierover: "Daar gaan we ons verder op beraden." Dit is een bevestiging van ons vermoeden dat FC Groningen het aan het einde van dit seizoen aflopende contract van Van de Laak niet wil verlengen.

Later die maandag kwam aan de lachwekkende soap een einde. Het Dagblad van het Noorden bericht dat Daley Blind definitief niet naar FC Groningen komt. Vader Danny Blind belde met Hans Nijland en zei hem dat zijn zoon in Amsterdam blijft. “We hadden hier al rekening mee gehouden”,aldus onze algemeen directeur tegenover het DvhN. Het boek-Daley Blind kan dicht: hij blijft in het konkelbolwerk dat ajax heet. Jammer dat het zo is gelopen, maar wie niet graag voor FC Groningen wil spelen moet inderdaad wegblijven.

 

Vanmorgen konden we in het Dagblad van het Noorden lezen dat Hans Nijland verklaard heeft dat de bal nu bij Daley Blind ligt en dat Daley half december een beslissing zal nemen. De FC en Daleys huidige werkgever hebben de afgelopen week opnieuw met elkaar gesproken over Blind Jr., en ook heeft Nijland vorige week met Blind Sr. gesproken.

 

Nijland zegt dat ajax zich in alle redelijkheid heeft opgesteld. De Amsterdamse club heeft weliswaar de voorkeur voor een verhuur van Blind, maar zal vermoedelijk ook bereid zijn tot verkoop met een terugkoopconstructie.

 

Danny Blind vertelde aan onze algemeen directeur dat zijn zoon, die vanavond weer voor Jong ajax 'mocht' spelen en een gele kaart pakte, ooit wil terugkeren bij ajax en dat dit bij een verhuurconstructie wat makkelijker is. Gezien het feit dat er meer belangstelling is voor Daley Blind zal het ons niet verbazen dat Daley nu niet meer bereid is om zich aan FC Groningen te laten verkopen, zeker gezien het feit dat Jol, die het niet in hem zag zitten, nu vertrokken is uit Amsterdam.

 

Wij hopen dat FC Groningen zich niet langer aan het lijntje laat houden en volgende week een definitief antwoord verlangt van het kamp-Daley Blind. Wil hij niet, dan kan er een streep door zijn naam en dan kan FC Groningen zich oriënteren op een andere vervanger voor bv. Fredrik Stenman, die in de winterstop of aan het einde van dit seizoen uit Groningen zal vertrekken, mochten de onderhandelingen met de FC over verlenging van zijn contract stuklopen.

 

UPDATE woensdag 8 december 2010: DvhN: "Daley Blind wil nog steeds tijdelijk weg"

In het Dagblad van het Noorden kunnen we vanmorgen lezen dat Daley Blind in de winterstop nog steeds een tussentijdse overstap wil maken naar een andere club, ook nu Martin Jol is verdwenen bij de ploeg uit Amsterdam. Hij wil worden verhuurd of voor een schappelijke prijs worden verkocht met een terugkoopgarantie voor ajax. Dit is voor het eerst dat ook Daley verklaard bereid te zijn om verkocht te worden.

De krant schrijft dat de club uit Amsterdam later een standpunt inneemt inzake Daley Blind. Niet uitgesloten kan worden dat Frank de Boer andere (lees: wél) plannen heeft met de 20-jarige Blind en dat de 112-voudig international zijn veto uitspreekt over zowel verhuur als verkoop, wie zal het zeggen.

Als ajax terug is uit Milaan gaat Hans Nijland weer bellen met Rik van den Boog over de ontstane situatie.

Tenslotte schrijft het Dagblad dat ook sc Heerenveen naar verluidt interesse heeft om Daley Blind tijdelijk over te nemen. Dat was in de zomer ook al zo. Toen verklaarde Daley Blind echter binnen Nederland alleen naar FC Groningen te zullen gaan, mocht het tot een tijdelijk vertrek uit Amsterdam komen.

 

Op vrijdag 10 december 2010 was er wat ruis op de lijn tussen Pieter Huistra en (vermoedelijk) de heren Veldmate en Nijland. Huistra verklaarde tegenover RTV Noord dat hij met de huidige selectie kwaliteit genoeg heeft om het seizoen af te maken en dat Daley Blind wat hem betreft niet hoeft te komen als er niemand vertrekt in de winterstop, maar er zal na dit gesprek een 'goed gesprek' zijn gevoerd tussen onze trainer en zijn baas, want RTV Noord voegde later de volgende update toe: "Pieter Huistra heeft later op de dag laten weten dat hij het niet zo bedoeld heeft. Als er in de winterstop geld is dan is volgens Huistra een speler als Daley Blind welkom."

Op zich begrijpen we Huistra wel. Hij moet nu al wekelijks diverse goede spelers noodgedwongen naar de tribune sturen omdat de wedstrijdselectie nu eenmaal uit maximaal 18 spelers mag bestaan.

Klik hier voor het eerste gesprek van Pieter Huistra met RTV Noord.

 

UPDATE vrijdag 17 december 2010:

RTV Noord: 'Daley Blind moet seizoen in Amsterdam afmaken van Frank de Boer'

De komst van Daley Blind naar FC Groningen lijkt van de baan, nu Frank de Boer heeft laten weten dat hij niet wil dat Blind aan een andere club wordt verhuurd, laat staan verkocht. Wij gaven op 8 december jl. al aan dat dit wel eens het gevolg van de aanstelling van De Boer in Amsterdam zou kunnen zijn. ELF Voetbal tekent uit zijn naam op: "Daley weet precies wat er van een speler van onze club wordt gevraagd. Als het aan mij ligt, wordt hij in de winterstop niet aan een andere club verhuurd. Ik zie perspectieven voor hem. Blind komt bij ons in aanmerking voor de posities vier en vijf. Hij kan als linker centrale verdediger en linksback spelen. Hij is inzetbaar als daar iemand wegvalt." (Het zal ons benieuwen wat er terecht komt van de grootse plannen die de Boer kennelijk met Blind heeft, maar dit terzijde.)

 

FC Groningen doet er goed aan een definitieve streep door de naam Daley Blind te zetten. Eerst wilde Daley niet worden verkocht, nu doet zijn werkgever zelfs over verhuur moeilijk. Graag of niet, wij redden ons hier in Groningen wel!

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.