Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

199 gasten online

Servische media: "Vojo Ubiparip dichtbij akkoord met FC Groningen"

UPDATE maandag 17 januari 2011: Vojo Ubiparip voor € 600.000 naar Lech Poznan

In de Servische media (B92, SrbijaNet, Isakovo, Brodarevo, Sportska Centrala) wordt vandaag melding gemaakt van zeer concrete interesse van FC Groningen in de 22-jarige aanvaller Vojo Ubiparip, die op dit moment nog onder contract staat bij de nummer zes van de Jelen Super Liga, FK Spartak Zlatibor Voda. De club uit Subotica laat bij monde van vice-voorzitter Dusan Odžaklić weten dat de club Ubiparip graag wil houden, maar dat hij de indruk heeft dat de speler zelf zijn carrière graag bij FC Groningen wil voortzetten en dat een transfer binnen twee weken beklonken zou kunnen zijn. Naast Groningen zouden ook Partizan Belgrado, twee Russische en een Turkse club geïnteresseerd zijn in de diensten van Ubiparip, maar Groningen is het meest concreet. Biedingen uit Polen (€ 300.000 van Lech Poznan en € 650.000 van Wisla Krakow) zouden al door de club zijn afgewezen. Mocht de FC daadwerkelijk overgaan tot het aantrekken van deze speler, dan zou dit kunnen betekenen dat Tim Matavz in de winterstop vertrekt bij de Trots van het Noorden.

 

UPDATE maandag 17 januari 2011: Vojo Ubiparip voor € 600.000 naar Lech Poznan

Er lijkt een einde gekomen aan de geruchtenstroom rond de Servische aanvaller Vojo Ubiparip. Volgens de website van Vojo's huidige club, Spartak Zlatibor, is hij voor een bedrag van € 600.000 (plus een percentage bij doorverkoop) verkocht aan de Poolse kampioen, Lech Poznan. Zodra de Poolse club dit bericht ook wereldkundig maakt kunnen we het boek Ubiparip sluiten.

Ook Lech Poznan bevestigt op dinsdag 18 januari 2011 op de Poolse clubsite dat het Vojo Ubiparip voor 4,5 jaar heeft vastgelegd. De Poolse club schrijft dat het al een jaar lang een oogje had op de aanvaller van Spartaka Zlatibor Voda Subotica.

 

 

Vojo Ubiparip maakt in Spanje, waar Lech Poznan op 19 januari 2011 een vriendschappelijke wedstrijd speelt tegen FC Basel, kennis met zijn nieuwe ploeggenoten

 

Stand van zaken woensdag 22 december 2010

Vojo Ubiparip (moeilijk uit te spreken, maar wat te zeggen van de Cyrillische schrijfwijze Bojo Убипapип?) werd op 10 mei 1988 geboren in Novi Sad (voormalig Joegoslavië) en begon zijn carrière in 2006 als 18-jarige bij FK Vojvodina. Na zes keer voor deze club uitgekomen te zijn werd hij tot 2008 verhuurd aan diverse clubs, te weten Proleter Novi Sad, Borac Čačak, ČSK Pivara en Zlatibor Voda Horgoš. Met name bij deze laatste club was zijn doelpuntenmoyenne indrukwekkend (10 keer in 13 wedstrijden), aldus de verder schaars aanwezige informatie op Wikipedia. In 2008 verkaste hij naar zijn huidige club, FK Spartak Zlatibor Voda, en wist daar tot nu toe in 69 wedstrijden 21 maal het net te vinden. Dit seizoen is Ubiparip de clubtopscorer met 6 doelpunten in 14 wedstrijden. Hij is 1,82m lang en een all round aanvaller, hij kan dus niet alleen als diepe spits worden gebruikt.

 

Bij FK Spartak Zlatibor Voda heeft Ubiparip nog een contract tot 30 juni 2013. Zijn huidige werkgever heeft om die reden dan ook een bod van € 650.000 van het Poolse Wisla Kraków als niet toereikend van tafel geveegd. Een bedrag van € 1,2 miljoen zou volgens de Poolse pers (sports.pl) eerder reeël zijn, aangezien Ubiparip als topscorer een belangrijke speler is voor zijn ploeg. Een dergelijk bedrag zullen echter zowel Wisla Krakow als ook het eveneens geïnteresserde Partizan Belgrado niet kunnen betalen, aldus sports.pl. Bij de Polen zou er ook nog 'een klein vraagteken' over de kwaliteiten van Ubiparip zijn, omdat hij de laatste maanden juist tegen de moeilijkere tegenstanders niet meer wist te scoren. Hij vond het net nog wel tijdens de tweede kwalificatieronde voor de Europa League in juli tegen het Luxemburgse Differdange (zowel in het heenwedstrijd als ook in de return scoorde Ubiparip één keer), maar in de derde kwalificatieronde tegen Dnjepr Dnjepropetrovsk (Oekraïne) wist hij niet te scoren. Ook in zijn eerste wedstrijd voor Servië onder de 21, tegen Slowakije, scoorde hij niet. Overigens heeft Wisla Kraków afgelopen zomer voor € 300.000 een andere speler van de huidige club van Vojo Ubiparip overgenomen, te weten keeper Milan Jovanić, éénvoudig Servisch international.

 

Servië mag dan inmiddels in de procedure zitten om lid te worden van de Europese Unie, vooralsnog is daar echter geen sprake van. Vojo Ubiparip zal dan ook een salaris moeten verdienen, dat voldoet aan de regels voor spelers afkomstig uit een land van buiten de EU (ruim € 500.000). Het is dan ook aannemelijk dat hij alleen door FC Groningen gehaald zal (kunnen?) worden, als Tim Matavz bij FC Groningen vertrekt. 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

(met dank aan Oblivian van het fcgforum, die het stuk in de Servische pers heeft ontdekt)

 

Aanvulling woensdag 22 december 2010:

In een vraaggesprek met het Servische Sportal, ongeveer op hetzelfde moment gepubliceerd als de berichten over de interesse van FC Groningen, gaat Ubiparip in op de geruchten die er met betrekking tot een overgang van hem naar Partizan Belgrado zijn. Hij weet van niks, heeft met niemand hierover gesproken en kent de Partizan-verhalen alleen uit de kranten. Hij ziet een transfer naar Partizan echter wel zitten. Hij is momenteel op vakantie in Novi Sad, maar kijkt niet met plezier terug op zijn tijd bij Vojvodina (1994-2006), waar hij naar zijn idee geen reële kans heeft gekregen, waarna hij verhuurd werd. Bij Subotica heeft zich als speler ontwikkeld en hij zal deze club altijd als zijn tweede thuis zien. Hij noemt overigens Partizan-aanvaller Kléo (Cléverson Gabriel Córdova, ook wel Cléo genoemd, eerder naar verluidt in de belangstelling van FC Groningen) nog als de met afstand beste speler van de Servische competitie, maar ook aanvaller Andrija Kaluđerović (ook wel Kaludjerović) van Rode Ster Belgrado is een groot talent, aldus (onze?) Ubiparip. FC Groningen komt in het vraaggesprek niet aan bod, echter wél op het internationale forum Xtratime. Daar wordt ingegaan op het gerucht dat hij wellicht naar Groningen verkast. Twee sympathieke reacties van Serviërs: "That would be an excellent transfer for Ubiparip", gevolgd door: "Wow, I should become a Groningen fan. Credit to them!"

 

EERSTE UPDATE donderdag 23 december 2010:

Het Poolse Sports.pl schrijft dat een eerder bod van € 300.000 van de Poolse kampioen, Lech Poznan, op Ubiparip door Spartak is afgewezen. De Poolse site weet te melden dat Ubiparip wordt vertegenwoordigd door ene Stanko Svitlica, een manager zonder licentie, zo weten de Polen te melden! Volgens Svitlica, die naar eigen zeggen op een telefoontje uit Duitsland wacht en het ook over interesse uit Nederland heeft, moet je € 600.000 of meer op tafel leggen om Ubiparip los te kunnen weken. Ubiparip heeft een dag eerder aan de Poolse krant laten weten dat hij over de interesse van de Poolse clubs heeft gehoord, maar ook weet dat hij "dichtbij" Partizan en FC Groningen is. Maar hij zegt dat hij zeker geïnteresseerd is om naar Lech of Wisla te gaan.

 

(Stanko Svetlica is een inmiddels 34-jarige Servische voetballer die momenteel uitkomt voor FK Srem (Servische eerste divisie) en tot nu toe maar liefst 16 clubs in binnen- en buitenland heeft versleten, waaronder Ubiparips huidige club, Spartak, en de Poolse clubs Legia Warschau en Wisla Kraków.)

 

Het Poolse Onet.pl bevestigt dat Ubiparip, volgens de site "de meest effectieve spits van Spartak", dichtbij een transfer naar FC Groningen is en dat het bod van € 650.000 dat Wisla Kraków had uitgebracht "automatisch" door Spartak is afgewezen omdat het hoopt op een hogere transfersom, aldus vice-voorzitter Dusan Odžaklić. Er zou minimaal € 1 miljoen op tafel gelegd moeten worden, zo schrijft de Poolse site.

 

TWEEDE UPDATE donderdag 23 december 2010:

Vanavond hebben we bovengenoemde Servische bronnen nog eens goed bestudeerd. Gebleken is dat ze allemaal een artikel uit het Servische Sportski žurnal (Спортски журнал) met dezelfde strekking hebben overgenomen. Laatstgenoemde site, een sportkrant die als aandachtsgebied de regio Belgrado heeft, bracht het bericht al op 21 december 2010!

 

Allereerst nog twee foto's van Ubiparip:

 

 

In dit oorspronkelijke bericht staat niets nieuws. We moeten ons wel door wat Servische hiëroglyfen heenworstelen, maar dan heb je ook wat. Zo wordt Groningen als Гронингену geschreven en Ubiparip als Убипарип. Echter, als we wat verder zoeken dan is ons nu duidelijk waarom de club uitspreekt dat een transfer over twee weken duidelijk zou kunnen zijn. Immers, in een ander artikel in Sportski žurnal (een dag later gepubliceerd, dus op 22 december 2010) staat dat naast Ubiparip een andere speler van FK Spartak Zlatibor Voda in de belangstelling staat van diverse Europese clubs. Het gaat om Marko Mirić (Марко Мирић). De vice voorzitter van de club van Ubiparip en Maric, Dusan Odžaklić, zegt dat een Roemeense, een Turkse en een Nederlandse club interesse heeft in Miric, en ook de naam van het Duitse Köln wordt genoemd. Belangrijk is de uitspraak van Odžaklić dat er binnen tien dagen duidelijkheid moet zijn over Marics toekomst, omdat de club zich in januari op de tranfermarkt wil begeven als er spelers vertrekken. Kortom, voor Maric en Ubiparip geldt dat hun club in de eerste week van januari wil weten of ze vertrekken of blijven.

 

Odžaklić, die vertelt dat Partizan Belgrado volgens hem geen geld heeft om te investeren (wat een vertrek van Ubiparip naar Partizan onwaarschijnlijk maakt) doet helaas niet uit de doeken welke Nederlandse club Marko Miric graag zou willen inlijven. Is het FC Groningen? Een digitale zoektocht de komende dagen meer dan waard! Miric is een 23-jarige speler, in het Engelse Wikipedia getypeerd als forward en als winger. Zeg maar een aanvallende speler die ook op de vleugel uit de voeten kan. Een vleugelspits dus. En niet zo maar eentje: hij is 1,93m lang, en geboren op 26 maart 1987 in Kragujevac, dat ligt in het vroegere Joegoslavië. In de jeugd speelde hij van 2005-2006 voor Vodojaza Grosnica en vertrok toen naar Metalac Gornji Milanovac (2006-2009; 54 wedstrijden, 3 doelpunten) en speelt sinds 2009 voor Spartak Zlatibor Voda (40 wedstrijden tot nu toe, 7 doelpunten). Dit jaar speelde hij ook zijn eerste interland voor het Servische nationale elftal. Het betrof de uit in Bulgarije met 0-1 gewonnen vriendschappelijke interland. Miric startte op de bewuste 17e november 2010 in de basis en werd in de 74e minuut bij een 0-0 stand vervangen door ajacied Sulejmani. De marktwaarde van Maric wordt door Transfermarkt geschat op € 650.000.

 

Wie weet wordt ook de naam Marko Miric binnenkort in verband gebracht met FC Groningen! Is dit de persoon die wellicht Koen van de Laak gaat vervangen? Hans Nijland gaf na het afzeggen van FC Groningen door Daley Blind immers aan dat de FC zich beraadt op versterking van de selectie nu Koen de rest van het seizoen uitvalt. Duidelijk is natuurlijk ook dat het òf Ubiparip òf Miric is (of geen van beide), maar zeker niet allebei.

 

Marko Miric - welke Nederlandse club zit achter hem aan?

 

UPDATE donderdag 23 december 2010 en vrijdag 24 december 2010:

Lees onder aan het artikel waarom Ubiparips club denkt dat er binnen twee weken duidelijkheid zou kunnen zijn over een transfer van 'Ubi' naar FC Groningen, en lees dat ook een andere aanvaller van FK Spartak Zlatibor Voda in de belangstelling staat van o.a. "een Nederlandse club". Het gaat om Marko Miric. Of FC Groningen met deze Nederlandse club wordt bedoeld wordt niet verteld...

 

In een vraaggesprek met het Servische B92 gaat Vojo Ubiparip op vrijdag 24 december 2010 in op de geruchten over een transfer van hem in de winterstop. De betreffende journalist noemt hem één van de beste spelers van de Jelen Super Liga en confronteert Vojo met het feit dat hij met Partizan Belgrado in verband wordt gebracht en met een aantal buitenlandse clubs, met name FC Groningen. Vojo antwoordt dat hij niet kan zeggen dat hij er niet aan denkt, maar hij probeert samen met de rest van z'n familie over andere zaken dan voetbal te praten.

Wel zegt hij dat het na een voor hem zeer succesvolle periode van 1,5 jaar, met vijf doelpunten in het laatste halve jaar, tijd is voor een transfer naar een nieuwe club, vandaar de kop van het artikel: "Prijao bi mi transfer", wat ongeveer betekent dat hij zou genieten van een transfer. Echter, hij zou het ook niet erg vinden bij Spartak te blijven en daar op 10 januari a.s. de training te hervatten: hij houdt van de stad Subotica en Spartak is zijn tweede thuis geworden. Hij sluit af met de woorden dat hij de mensen van de club vertrouwt en wacht op hun telefoontje om te horen waartoe ze hebben besloten. Kennelijk heeft hij aangegeven bereid te zijn te vertrekken naar clubs als Partizan en Groningen en laat hij de gesprekken nu aan de club over; zijn zaakwaarnemer zal wel weten wat zijn voorwaarden zijn, zo denken wij. Voor de schaarse kenners van het Servisch: klik op het filmpje in het vraaggesprek om hem in levende lijve te zien en te horen!

 

UPDATE zaterdag 25 december 2010:

Servische gradSubotica: "FC Groningen heeft bod uitgebracht op Ubiparip"

Het Servische GradSubotica (grad=stad) kopt op Eerste Kerstdag met "dreigend transfer-record". Ubiparips huidige club ontving nl. 20 jaar geleden 600.000 mark voor Antal Puhalak die voor dit bedrag aan het Spaanse Celta werd verkocht. Volgens de Servische site heeft FC Groningen inmiddels een bod uitgebracht op Ubiparip, waardoor het bestuur van Spartak geen tijd heeft om tijdens deze kerst uit te rusten. De hoogte van het bod is onbekend maar het moet hoger zijn dan het door Spartak verworpen bod van het Poolse Wisla van € 650.000, aldus de Servische site. Ubiparip laat vanaf z'n vakantieadres (hij is met zijn gezin in Novi Sad) weten: "De beslissing ligt bij de club. Als ik weg ga zal het goed zijn, als ik blijf zal het goed zijn. Ik hield van Subotica en Spartka is m'n tweede thuis, om mezelf te herhalen."

 

OPVALLEND: het volgens GradSubotica door FC Groningen uitgebrachte bod wordt nog door geen enkele andere Servische site overgenomen (voor zover wij hebben kunnen nagaan), afgezien van het eveneens op Subotica georiënteerde Subotica.com, terwijl geruchten zich anders als een lopend vuurtje over allerlei Servische sites verspreiden. Vooralsnog moeten we dus nog erg voorzichtig zijn met dit bericht!

 

Leuk is wel dat de site al wel een Gronings plaatje en een afbeelding van de Euroborg heeft afgedrukt. Ook wordt door de Servische site gezegd dat de Nederlandse competitie "onze" spelers altijd goed heeft gedaan. Er wordt gerefereerd aan Milko Djurovski en aan Partizan, de in Groningen als "goede groene" herinnerde club, die in Europees verband twee maal tegen Groningen aantrad (1989 en 2006) en beide malen beter was dan Groningen, althans volgens de Serviërs...

 

Het Poolse SportoweFakty heeft op Eerste Kerstdag de hoop nog niet opgegeven dat Ubiparip alsnog de overstap maakt naar Wisla Kraków (dat getraind wordt door Robert Maaskant). Het heeft nog geen kennis genomen van het door de Servische site genoemde bod van FC Groningen, maar citeert wel een vraaggesprek van Servische media met de speler, die verklaart dat het na het afgelopen voor hem zeer succesvolle jaar tijd is om te verkassen naar een andere club. Om er aan toe te voegen dat "journalisten hem al naar een andere club hebben gebracht" en dat hij op 10 januari a.s. gewoon bij Spartak zal aansluiten mocht het niet tot een transfer zijn gekomen.

 

(Overigens heeft Wim Masker in de Groninger Gezinsbode van 23 december 2010 geschreven dat FC Groningen volgens Hans Nijland de blessure van Koen van de Laak intern oplost en dat de club verder ook niets zal doen in de komende transfer window, maar Masker zegt ook dat Nijland een slag om de arm wil houden mocht zich een buitenkansje voordoen.)

 

 

 

 

 

 

Vojo Ubiparip, buitenkansje volgens Hans Nijland?

(foto: SportKlub)

 

 

 

 

 

 

 

 

UPDATE zat. 25 december 2010: Servische GradSubotica: "FC Groningen heeft bod uitgebracht op Ubiparip"

Kijk helemaal onderaan dit artikel voor meer informatie hierover.

Op zondag 26 december 2010 bericht Sportal dat Spartak bepaald heeft dat de vraagprijs voor Ubiparip € 1 miljoen is, en dat er nog steeds drie clubs in hem zijn geïnteresseerd: Partizan Belgrado, Wisla Kraków en FC Groningen. De Servische sportsite denkt niet dat Partizan dit bedrag kan ophoesten; een bod van Wisla van € 650.000 werd onlangs van tafel geveegd, volgens de Poolse pers omdat Spartak geen spelers wil afstaan voor bedragen minder dan € 1 miljoen. Sportal zegt dat Dusan Tadic (voor € 1,1 miljoen binnengehaald) Ubiparip onlangs bij het bestuur van FC Groningen heeft aanbevolen, en dat het wachten nu is op een reactie van FC Groningen.

 

UPDATE dinsdag 4 januari 2011: Servische media: "FC Groningen breekt onderhandelingen af"

Enkele Servische media (Novosti, Sportske) melden dat FC Groningen de onderhandelingen met Spartak in een vroeg stadium heeft afgebroken nadat het te horen kreeg dat de vraagprijs voor Ubiparip ca. € 1 miljoen zou bedragen. In een eerder stadium gingen overigens geruchten dat er maar liefst een prijskaartje van € 1,4 miljoen om Vojo's nek hing. Inmiddels is Spartak omlaag gegaan en wenst nu nog € 850.000 te toucheren, maar ook bij dit bedrag wil FC Groningen nog niet toehappen. Meest serieuze kandidaat om Ubiparip in te lijven lijkt nu nog Partizan, maar dit zal wel afhangen van het feit of Partizan erin zal slagen een andere aanvaller, Kléo, voor een goede prijs te verkopen.

Wij denken dat het verhaal FC Groningen - Vojo Ubiparip nog niet definitief ten einde is en dat dit wellicht een tactische move van Hans Nijland is in het onderhandelingsproces. Ging Dusan Tadic immers niet voor € 1,1 miljoen naar de FC, daar waar de initiële vraagprijs € 2,5 miljoen bedroeg?

 

UPDATE woensdag 5 januari 2011: Servische media: "Ubiparib dichtbij overgang naar FK Partizan Belgrado"

De ontwikkelingen lijken snel te gaan. Het Servische Mondo bericht vandaag dat Vojo Ubiparip nog in deze transfer window naar FK Partizan uit Belgrado zal gaan. O.a. Izaberi Partizan en RTS hebben het bericht inmiddels overgenomen. Mondo verwacht dat de partijen er snel uit zullen komen omdat Partizan Ubiparip graag wil hebben, Ubiparib graag voor Partizan wil uitkomen en Spartak Zlatibor, de huidige club van Ubiparip, hun aanvaller graag wil afstaan in ruil voor een aardige transfersom. De fans van Partizan schijnen een voorkeur voor een andere aanvaller te hebben, te weten Katlegu Mfeli van Mamelodi Sandaunsa uit Zuid-Afrika, maar de beleidsbepalers van de Servische kampioen gaan vermoedelijk met Ubiparip in zee, als we genoemde media mogen geloven.

 

UPDATE 9 januari 2011: Serv. media: "Partizan niet (meer?) concreet; FC Groningen nog altijd in de race"

De gehele berichtgeving rond Ubiparip begint de vormen van een soap aan te nemen. Eergisteren bracht VESTI online nog stellig naar buiten dat bij Partizan Vojo Ubiparip zou komen en Radosav Petrović (verdedigende middenvelder; 10-voudig Servisch international) zou vertrekken (en niet Kleverson Kordova Kleo, omdat niemand de vraagprijs van maar liefst € 5 miljoen wil ophoesten); vandaag wordt echter door Sportske de mogelijkheid geopperd dat Ubiparip wellicht toch over de (Servische) grens zal vertrekken. In het bericht, dat door diverse andere media is overgenomen, waaronder Vesti en Najvesti, staat dat eerdere berichtgeving rond een overgang van Ubiparip naar Partizan niet juist lijkt (of wellicht voorbarig), en dat Spartak, dat Ubiparip graag wil verkopen vanwege de transfersom, nu zeven aanbiedingen op zak heeft en dat het uit de hoogste zal kiezen. Onder de geïnteresseerde clubs zouden nog altijd FC Groningen en het Poolse Wisla Kraków zijn, de clubs die in december ook al genoemd werden, en twee ploegen van buiten Europa. De vraagprijs is € 1 miljoen, maar het uiteindelijke transferbedrag zal vermoedelijk lager liggen, aldus Sportske.

 

UPDATE 12 januari 2011: Serv. media: "Partizan niet concreet; drie clubs hebben geboden op Ubiparip"

Op Sportal en op Aladin valt te lezen dat de interesse van Partizan in Ubiparip niet geresulteerd heeft in een voortgang van de gesprekken, laat staan dat er een bod van Partizan op Ubiparip is ingediend, aldus vicepresident Dusan Odžaklić van Spartak Zlatibor. Wel zegt hij dat Spartak drie biedingen voor Ubiparip heeft ontvangen. Hij verwacht dat er a.s. maandag, 17 januari 2010, duidelijkheid zal zijn over een transfer van hun sterspeler. Beide sites noemen wederom de namen van FC Groningen en Wisla Kraków als geïnteresseerde clubs, naast Partizan.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.