Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

157 gasten online

SoccerNews: "O.a. FC Groningen geïnteresseerd in Rochdi Achenteh (FC Eindhoven)"

Op de valreep van 2010 worden we door SoccerNews nog met een gerucht verblijd. De site, wier berichten niet altijd uitblinken door een grote mate van betrouwbaarheid, meldt dat FC Groningen één van de clubs is die interesse heeft in de 22-jarige middenvelder annex linksback van FC Eindhoven. We noemen het hier toch, omdat ook Voetbalzone in april van dit jaar al schreef dat binnen Nederland FC Twente, VVV-Venlo en FC Groningen in de markt waren voor de in Eindhoven geboren en getogen Nederlander met Marokkaanse roots. De knaap heeft eerder deze maand besloten niet in te gaan op contractverlenging bij zijn huidige club: hij wil FC Eindhoven in de winterstop of in de zomer verlaten. Zijn trainer, Ernest Faber, betreurt Rochdi's besluit. Faber in het Eindhovens Dagblad: "Ik had hem graag langer hier gehouden. Ik denk dat hij bij Eindhoven nog kan doorgroeien, maar ik respecteer zijn keuze. Rochdi heeft het talent en is in potentie een eredivisiespeler. Als clubs een goede linksback willen hebben, moeten ze Rochdi halen. Hij is nog vol in ontwikkeling en kan ook op het middenveld en voorin spelen." Zijn zaakwaarnemer, Enzo Frascatani, schijnt al eens gezegd te hebben dat Achenteh Eindhoven contractueel voor € 100.000 mag verlaten.

 

Aanvulling: toch geen gelimiteerde afkoopsom?

VI.nl berichtte op 22 december 2010 dat FC Eindhoven Achenteh in januari hoopt te verkopen, omdat hij anders medio 2011 gratis de deur uitloopt. Eindhoven kan een transfersom in januari goed gebruiken. Technisch manager Hans Smulders hierover: "Voor FC Eindhoven maakt dat natuurlijk een verschil. Zijdelings hebben enkele clubs al geïnformeerd, onder meer uit België. Vorig seizoen waren er Eredivisieclubs geïnteresseerd, toen had Achenteh nog een gelimiteerde transfersom. Nu is het een kwestie van onderhandelen." Dit zal de reden zijn dat Footballdeal, een curieuze site, de waarde van Achenteh inmiddels op een slordige € 140.000 becijfert. VI schrijft verder dat Eindhoven ook al denkt aan een vervanger van Achenteh, en wel Martijn Thomassen, de linksback van Jong PSV. "Concreet is het niet maar van PSV hebben we wel signalen gekregen dat een verhuur mogelijk is", aldus Smulders.

 

Achenteh staat op de site van FC Eindhoven als middenvelder te boek, maar kan ook goed op de positie linksback uit de voeten. Zijn jeugdjaren bracht hij door bij RKVV Brabantia en vertrok vervolgens naar Jong PSV. Sinds het seizoen 2008-2009 speelt hij voor FC Eindhoven en speelde daar tot nu toe 75 wedstrijden waarin hij vijf maal scoorde. Hij heeft zowel de Nederlandse als de Marokkaanse nationaliteit en heeft al voor Jong Marokko gespeeld.

 

Noemde Voetbalzone eind april 2010 nog de namen van Groningen, Twente en VVV als geïnteresseerde clubs, SoccerNews houdt het nu op Groningen, Heerenveen, Vitesse, VVV en het Belgische KV Mechelen. Echter, volgens het Friese FeanOnline had Heerenveen ook eind april al interesse in Achenteh. Het schreef toen: "SC Heerenveen is geïnteresseerd in Rochdi Achenteh, meldt het Italiaanse CalcioNews24. De middenvelder van FC Eindhoven staat volgens het medium ook in de belangstelling van Vitesse en twee clubs uit de Italiaanse Serie B. De 22-jarige Achenteh doorliep de jeugdopleiding van PSV, maar wist niet door te breken bij de Brabanders. In 2007 werd hij bij de A-junioren tot speler van het jaar uitgeroepen." Het betreffende Italiaanse stuk van 26 april 2010 is hier te lezen.

 

In Groningen zouden we zeggen dat er "wel een kop" op hem zit. Laten we het houden op een gezonde dosis zelfvertrouwen.

 

In een interview met Atlas Lions omschreef hij zijn kwaliteiten drie jaar geleden als volgt: 

 

"Mijn sterke punten zijn mijn dribbel en ik heb een hele goede linkertrap en ik ben ook goed in kappen en draaien in kleine ruimtes. Ik heb ook een hele goede mentaliteit, ik kan jongens oppeppen als het even minder gaat in de wedstrijd. Ik ben ook niet zo goed in koppen, en kan ook slecht tegen mijn verlies. Ik wil altijd voor de winst gaan. Ik speel het liefst op het middenveld, linkshalf, of met de punt naar achteren."

 

Als we kijken naar de huidige selectie van FC Groningen, dan lopen er wat linkspoten betreft medio 2011 contracten af van Fredrik Stenman en Michael Jansen; Huistra kan echter ook beschikken over Shkodran Metaj, die nog tot medio 2012 onder contract staat van FC Groningen.

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.