Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

53 gasten online

Corriere dello Sport: "Tim Matavz interessante jonge speler voor Lazio Rome"

Zolang de maand januari nog niet ten einde is zullen meldingen als de nu volgende met de regelmaat van de klok voorbij komen. Het Italiaanse Corriere dello Sport, niet de minste Italiaanse sportsite, noemt een aantal spelers die interessant zouden zijn om de aanval van Lazio Rome te versterken. Eén van die namen is onze Tim Matavz. Ondanks het goede presteren van Libor Kozák, de 21-jarige aanvaller van Lazio, zou verdere versterking van de aanval van de huidige nummer drie van Italië gewenst zijn.

 

(Voor de goede orde: Tim Matavz trainde vanmorgen gewoon mee met de selectie van FC Groningen, zie ons trainingsverslag dat we nu gaan maken.)

 

Het bericht wordt inmiddels door diverse andere Italiaanse sportsites overgenomen. Zo kunnen we ook op Calcio News 24, SS Lazio News en Cittaceleste lezen over het Italiaanse name dropping (en dat is het vooralsnog: er lijken namen genoemd te worden zonder dat er gesproken wordt over concrete interesse), met steevast Tim Matavz als interessante optie. Overigens wordt het artikel in Corriere dello Sport gedomineerd door de berichtgeving over een wellicht aanstaande transfer van vleugelaanvaller Giuseppe Sculli (een verre van onbererispelijk heerschap dat al eens een schorsing van acht maanden mocht uitzitten wegens "match-ficing") van Genoa naar Lazio, maar verderop wordt ingegaan op de verdere gewenste aanvallende versterking bij Lazio.

 

Andere namen van aanvallers die in combinatie met Lazio Rome worden genoemd zijn Andrea Caracciolo, de spits van Brescia (de vraagprijs van maar liefst € 8 miljoen is echter de hoog voor Lazio, dat in Milan een geduchte concurrent weet en in Caracciolo een goede vervanger ziet van de langdurig geblesseerde Filippo Inzaghi), Nicklas Bendtner van Arsenal en de 23-jarige Hongaar Ádám Szalai van Mainz (overgekomen als huurling vanuit Real Madrid).

 

Wie Lazio Rome zegt, die noemt in één adem het fanatieke, rechtsradicale deel van de aanhang van de club. Op Wikipedia vonden we het volgende over de club, die officieel Società Sportiva Lazio heet, maar beter bekend is als SS Lazio (zie ook het logo):

 

De fanatieke aanhang van Lazio (de Irriducibili) staat bekend om de fascistische sympathieën van een groot deel van zijn leden. Extreem-rechtse groepen zijn geïntegreerd binnen de fanatieke aanhang of zoeken steun bij de Irriducibili. Tijdens wedstrijden van Lazio worden vaak fascistische symbolen uitgebeeld op vlaggen of spandoeken. Ook zingt de fanatieke aanhang van Lazio vaak marsliederen uit de periode van het bewind van Mussolini om Lazio 'aan te moedigen' of tegenstanders te intimideren. Een van de beruchtste leden van de Irriducibili was voormalig Lazio-speler Paolo di Canio. Voor hij aan zijn actieve voetbalcarrière begon en zelfs tijdens zijn tijd als jeugdspeler bij Lazio was hij lid van de harde kern van diezelfde club. Hij was de laatste tijd meerdere malen in het nieuws geweest omdat hij tijdens wedstrijden de fascistengroet bracht naar de harde kern waar hij vroeger zelf bij hoorde (toen nog in de eerste stadsderby na zijn terugkeer in Rome en daarna tegen Livorno Calcio en Juventus). Hiervoor is hij veroordeeld tot een boete van 10.000 euro en een schorsing van één wedstrijd op grond van racisme. Naar de mening van Di Canio onterecht. Tegen het Italiaanse persbureau ANSA verklaarde hij: "Ik ben een fascist en geen racist. Ik groette mijn supporters, die dezelfde ideeën hebben. Het heffen van mijn arm is niet om geweld uit te lokken of iemand te discrimineren." In zijn autobiografie Di Canio doet hij uit de doeken dat hij een groot bewonderaar is van de Italiaanse dictator Benito Mussolini. In het belang van de club had hij inmiddels besloten om de fascistengroet niet meer te brengen, dit om Lazio niet verder in problemen te brengen.

 

fanatieke aanhang Lazio Rome

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lazio doet het zoals gezegd goed in de Serie A en staat op een derde plaats, met evenveel punten maar een net iets minder goed doelsaldo als Napoli, de club die ook al met Tim Matavz in verband wordt gebracht. Lazio speelt a.s. woensdag de beladen bekerpot tegen aartsrivaal en stadgenoot AS Roma. Het Olympisch Stadion in Rome zal ongetwijfeld gevuld zijn met 73.000 heetgebakerde Romeinen.

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.