Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

65 gasten online

'Stijn Wuytens (PSV) belangrijke gegadigde om selectie FC Groningen in de zomer te versterken'

Stijn Wuytens zou een belangrijke kandidaat zijn om FC Groningen komende zomer te gaan versterken, meldt VI-verslaggever David de Vries vanaf de nieuwjaarsreceptie van FC Groningen via Twitter. De 21-jarige Belg, die zowel in de verdediging als ook op het middenveld uit de voeten kan, speelt sinds het seizoen 2008-2009 in de A-selectie van PSV. Hij werd in dat seizoen overgeheveld uit de jeugd, nadat hij in juni 2008 een contract tot 2012 getekend had. Na een verhuurperiode aan De Graafschap, maakt hij inmiddels weer deel uit van de A-selectie van PSV. Mogelijk wordt hij als opvolger van Fredrik Stenman of eventueel Andreas Granqvist gezien, die naar alle waarschijnlijkheid komende zomer zullen vertrekken. 


UPDATE dinsdag 18 januari 2011:

Wuytens staat open voor FC Groningen maar mag PSV niet vóór de zomer verlaten

Stijn Wuytens staat open voor een overgang naar FC Groningen, zo schrijft het Eindhovens Dagblad, dat eraan toevoegt dat FC Groningen zich bij de zaakwaarnemer van Wuytens heeft gemeld. De krant schrijft dat Marcel Brands, technisch manager van PSV, nog niks van FC Groningen heeft gehoord. Wuytens stelt dat FC Groningen een mooie club voor hem zou zijn. "Groningen is anders dan Sint Truiden. En ik blijf ook liever in Nederland."

Wuytens mag PSV pas op z'n vroegst in de zomer verlaten nu Amrabat en Afellay zijn verkocht. De linksbenige middenvelder annex linksback moet Orlando Engelaar echter vóór zich dulden en vreest ook dat het in de tweede seizoenshelft moeilijk is om zich in de basis te spelen.

 

Inmiddels heeft ook Johan Derksen dit nieuws in de uitzending van Voetbal International gebracht.

 

Er wordt overigens druk getwitterd vanaf de nieuwjaarsreceptie. Zo konden we al de volgende uitspraken van Hans Nijland noteren:

"Directeur #FCGroningen: 'Hij die niet de moed heeft de kust uit het oog te verliezen, zal nooit andere oceanen bevaren.'"

'Hans Nijland tijdens #nieuwjaarsreceptie #FCGroningen: 'Transferperikelen spelers kan vergelijking borrelende vulkaan moeiteloos doorstaan.'" (beide citaten met dank aan Derk Eimers)

 

Ook heeft David de Vries nog het volgende getwitterd over de transferperikelen rond Andreas Granqvist:

"FC Groningen heeft miljoenenbod Fenerbahçe op Andreas Granqvist afgeslagen."

"Turken wilden Zweedse verdediger deze winterstop nog overnemen. Hans Nijland: 'Serieus bod, maar niet interessant genoeg.'"

En tenslotte nog het volgende nieuws over Tim Matavz:

"Ook de belangstelling voor topscorer Tim Matavz neemt toe. 'Hij is vooral in beeld in de Bundesliga en Serie A', aldus Nijland."

 

VI meldt inmiddels het volgende over de interesse van FC Groningen in Stijn Wuytens:

"Stijn Wuytens (21) is een belangrijke gegadigde om komende zomer de selectie van FC Groningen te versterken. De middenvelder van PSV heeft in Eindhoven weinig zicht op een basisplaats, en kan voor een relatief laag bedrag uit Brabant vertrekken.

Wuytens zelf is inmiddels op de hoogte van de interesse uit Groningen. 'Ik kan niet ontkennen dat wij Wuytens een zeer interessante speler vinden', zegt algemeen directeur Hans Nijland van FC Groningen tegen Voetbal International. 'Wij zijn op de hoogte van de situatie waarin hij zich bij PSV bevindt, en houden die nauwlettend in de gaten. Overigens zijn er meer spelers als hij die op ons lijstje staan.'

De Belg Wuytens brak onder Huub Stevens door in Eindhoven, maar na het vertrek van de trainer raakte hij uit beeld. Na een halfjaar verhuurd te zijn geweest aan De Graafschap keerde hij anderhalf jaar geleden terug bij PSV. Dit seizoen speelde hij één competitiewedstrijd. Wuytens heeft één doelpunt achter zijn naam."

 

Wordt ongetwijfeld vervolgd!

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.