Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

262 gasten online

Jonas Ivens bevestigt interesse van Club Brugge

Vorige week doken in de Belgische pers geruchten op over mogelijk concrete interesse van Club Brugge in onze centrale verdediger Jonas Ivens. Er zou een transferbedrag van EUR 2 miljoen mee gemoeid zijn. Aangezien de berichten niet onderbouwd werden gelanceerd, en meer weg hadden van indianenverhalen, hebben wij hier toen niets mee gedaan. Vandaag heeft Ivens echter aan een bekende van ons op de training bevestigd dat de Belgische club wel degelijk geïnteresseerd is in zijn persoontje, maar Ivens voegde eraan toe dat zijn zaakwaarnemer er meer van weet. Jonas zelf gaf aan dat hij het best naar zijn zin heeft bij de FC en niet echt op een transfer zit te wachten. Hij blijft het liefst in Groningen. Maar ja, als het geld gaat rollen...

 

UPDATE dinsdag 27 januari 2011: Heeft Anderlecht interesse in Jonas Ivens?

Terwijl het Belgische Voetbalkrant.com vandaag meldt, in een stuk met de kop "Gerucht: Club Brugge onderhandelt met Jonas Ivens", dat Club Brugge zijn oog zou hebben laten vallen op Jonas Ivens, bereiken ons vanuit België ook andere geluiden. Ook het Belgische RSC Anderlecht zou interesse hebben om onze centrale verdediger aan te trekken, maar dan niet in de nu lopende transfer window maar komende zomer, en hiervoor € 1,3 miljoen willen bieden. Al afgelopen zomer had het belangstelling, maar zou toen niet bereid zijn geweest om voor Ivens een bedrag van € 450.000,- à € 500.000,- uit te geven. Ook zou Anderlecht eerst hebben willen zien hoe Ivens het bij FC Groningen, wat weer een stapje hoger is dan KV Mechelen, zou doen. In plaats van Ivens heeft het toen de voorkeur gegeven om het met Victor Bernárdez te gaan proberen, die al sinds januari 2009 onder contract staat van de Belgische club. De 28-jarige Hondurese international wordt echter tot het einde van dit seizoen aan Lierse SK verhuurd, met optie tot koop, zo werd gisteren bekend (lees hier). Anderlecht heeft dus weer behoefte aan een centrale verdediger, en Ivens zou niet onwelwillend staan tegenover een komst naar Anderlecht. Waarschijnlijk pakken we dit gerucht over een maand of wat weer op.

(Jonas Ivens trainde vanmorgen overigens gewoon mee, aan zijn wissel van gisteravond lag dus geen ernstige blessure ten grondslag.)

 

Ivens speelt pas een half seizoen voor FC Groningen dat hem voor nog geen half miljoen euro (plus een oefenwedstrijd) losweekte bij KV Mechelen. Ivens gaf bij zijn aanstelling aan bewust voor een buitenlands avontuur gekozen te hebben, en met partner en kind heeft hij zich onlangs in een appartement in Groningen genesteld. Het is daarom de vraag of hij zo kort na zijn vertrek uit België alweer terug zou willen keren.

 

De geruchten zijn o.a. hier en hier en hier en hier te lezen. Nogmaals, normaal gesproken zouden deze uit de lucht vallende opmerkingen voor ons geen reden zijn geweest om dit te publiceren, maar het ligt na de training van vanmiddag even anders.

 

Overigens is het alweer een aantal dagen stil rond Ivens in combinatie met Club Brugge, terwijl in de geruchten werd aangegeven dat de transfer binnen een paar dagen rond zou zijn (en deze dagen zijn al lang om), dus wellicht zit de zaak in een impasse. Laten we het hopen, want binnen de selectie van FC Groningen bezitten Hiariej, Lachman, Van Dijk en Veldmate momenteel niet de klasse om hem centraal achterin te vervangen en weliswaar zou Tim Sparv een linie naar achteren kunnen schuiven, maar dit is een lapmiddel dat ten koste zou gaan van het controlerende middenveld. Aan een gecombineerd vertrek van Granqvist en Ivens moeten we al helemaal niet denken.

 

Club Brugge was zondag overigens één van de vele buitenlandse clubs die met een delegatie in de Euroborg was tijdens de wedstrijd FC Groningen - FC Twente, zo schreef het Dagblad van het Noorden vandaag. Andere aanwezige clubs (die natuurlijk ook voor spelers van FC Twente gekomen kunnen zijn): Benfica, AS Monaco, Sankt Pauli, VfL Wolfsburg, Borussia Dortmund, Hamburger SV, Birmingham City, Fulham en Sunderland.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.