Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

87 gasten online

RTV Noord: 'Napoli komt deze week praten over Matavz'

Stand van zaken dinsdag 8 februari 2011:

Nadat gisteren in het programma Voetbal International al aangekondigd werd dat FC Groningen en Napoli waarschijnlijk nog deze week weer met elkaar om tafel gaan zitten om verder te praten over een mogelijke transfer van Tim Matavz naar Napoli, maakt RTV Noord vanavond bekend dat een delegatie van Napoli deze week naar Groningen komt om verder te praten. Dat de beleidsbepalers van Napoli de moeite nemen om naar Groningen af te reizen mag toch wel als teken gezien worden dat het de Italiaanse topclub menens is.

 

UPDATE woensdag 16 februari 2011: Gianluca Di Marzio: "Matavz tekent binnenkort bij Napoli"

Hans Nijland verkondigde afgelopen zondag voor Studio Voetbal dat Napoli en FC Groningen er niet uit zijn gekomen en dat de kans groot is dat Tim Matazv (Nijland: "Wat een spits hè!") ook komend seizoen voor FC Groningen voetbalt. Maar dit statement past o.i. heel goed bij lopende onderhandelingen. Volgens Gianluca Di Marzio, een op deze site vaak aangehaalde Italiaanse journalist en 'esperto di mercato', heeft gisteren voor Sky Sport gezegd dat Matavz' handtekening onder een contract met Napoli aanstaande is omdat beide betrokken clubs in een vergevorderd stadium van onderhandelen zitten en aan de contracten toe schijnen te zijn: "l'affare è in dirittura d'arrivo", zo schrijft Area Napoli. Di Marzio vertelt ook dat een paar scouts van Napoli vorige week tijdens de interland België-Finland op de tribune zaten om de Belgen Nacer Chadli (Twente) en Axel Witsel (Standard Luik) te bekijken. Napoli doet het zeer goed in de Italiaanse cometitie en stevent op rechtstreekse plaatsing voor de Champions League af - het zal de selectie tijdig willen versterken en ook op een eventueel vertrek van ster-aanvaller Edinson Cavani willen anticiperen. Volgens Di Marzio zal Riccardo Bigon, de Direttore Sportivo van Napoli, binnenkort naar Nederland komen voor het tekenen van de contracten inzake Matavz, zo viel gisteren op Pensiero Azzurro te lezen. Overigens is de Italiaanse sportpers vaak wat stelliger dan ze zou moeten zijn, dus we zien e.e.a. ook graag bevestigd vanuit het kamp Matavz/FC Groningen.

Voor de liefhebbers: op TUTTOmercatoWEB staat vandaag een lang artikel met allerlei uitlatingen van Di Marzio. Hij zegt dat de recente contacten tussen Napoli en FC Groningen via e-mail plaatsvonden en dat er nu een fysieke komst van Bigon naar Nederland nodig is: er zijn eerst handtekeningen nodig voordat er een officiële aankondiging kan zijn.

Wij hopen dat er snel duidelijkheid komt over de zaak Napoli/Matavz. Hoe eerder FC Groningen concreet werk kan maken van het aantrekken van een vervanger hoe beter het is. A.s. vrijdag wordt Matías Jones officieel gepresenteerd in Groningen, maar deze bijeenkomst komt wellicht nog te vroeg om ook iets over een overgang van Matavz naar Napoli bekend te maken.

Op Voetbalzone lezen we de volgende uitspraken van Hans Nijland, kennelijk gedaan tegenover Voetbal International, die Napoli het laatste zetje moeten geven om akkoord te gaan met de eisen van FC Groningen: "Het is duidelijk dat Napoli nog altijd geïnteresseerd is. Maar het staat andere clubs natuurlijk vrij zich nu in de onderhandelingen te mengen. En misschien speelt Tim na dit seizoen nog wel bij ons.” Volgens Voetbalzone ligt de markt sinds deze week weer open voor Matavz, die "naar verluidt € 7 à 8 miljoen moet kosten", omdat Napoli en Groningen er uiteindelijk niet uitkwamen maar ach - dit kan over vijf minuten weer anders zijn.


UPDATE vrijdag 18 februari 2011:

Diezelfde Gianluca Di Marzio heeft er een paar nachtjes over geslapen en is nu tot het inzicht gekomen dat hij nog steeds denkt dat de overgang van Matavz naar Napoli tot stand komt, maar dat FC Groningen probeert meer geld uit de deal te halen, aldus Pensioero Azurro. In het voordeel van Napoli vindt hij spreken dat Matavz verklaard zou hebben uitsluitend naar Napoli te willen gaan en geen aanbod van een andere club te willen accepteren.

In elk geval komt er o.i. waarschijnlijk geen vervolg op de berichten van ITA Sport Press van 8 en 11 februari jl., waarin Hannover 96 en Palermo als mogelijke nieuwe clubs voor Matavz worden genoemd. Hannover zou bereid zijn € 4 miljoen te willen betalen; zijn marktwaarde zou echter bij meer dan € 5 miljoen liggen.

 

Stand van zaken dinsdag 8 februari 2011:

 

Ook het Italiaanse Ilsussidiario komt met het bericht over een mogelijke ontmoeting tussen Napoli en FC Groningen, maar noemt Groningen niet als plaats van handeling (Libië wordt in Tutto Napoli genoemd, maar dit lijkt ons niet al te waarschijnlijk) en houdt ook een slag om de arm voor wat betreft het tijdstip: "molto probabilmente, già durante la settimana in corso", oftewel: "meest waarschijnlijk in de lopende week".

 

Voor Musret Jashari, zaakwaarnemer van Matavz, is het een uitgemaakte zaak als het gaat om de voorkeur van Matavz zelf. In Tutto Napoli wordt hij geciteerd. Voor Radio CRC zou hij gezegd hebben dat Tim aanbiedingen van Schalke 04, Celtic, Wolfsburg en Palermo heeft geweigerd omdat hij absoluut naar Napoli wil. Jashari ziet in het duo Cavani-Matavz een goed koppel. Of dit koppel er ooit zal komen weten we pas over een aantal maanden. Gisteren werd in Voetbal International immers door Emile Schelvis bericht dat tegenover de aankoop van Matavz wel een verkoop van Cavani zal moeten staan.

 

Wordt vermoedelijk spoedig vervolgd!

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.