Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

105 gasten online

FC Basel interessante club voor Fredrik Stenman?

Eerder deze week schreven we in dit artikel al dat we de indruk kregen dat onze Zweedse linksback graag nog in een andere competitie dan de Nederlandse zou willen spelen voordat hij terugkeert naar Zweden. Marcus Leifby, journalist van Aftonbladet, heeft vorige week in zijn blog geschreven dat Stenman mogelijk openstaat voor een overgang naar FC Basel 1893. Bij de Zwitserse club, die uitkomt in de Europa League, speelt Stenmans landsgenoot Behrang Safari, eveneens op de linksback-positie. Het contract van Safari loopt aan het einde van dit seizoen af...

 

Concrete berichtgeving rond een mogelijke overgang van Fredrik Stenman naar FC Basel ontbreekt vooralsnog. We weten ook helemaal niet of Basel in Stenman een geschikte opvolger ziet van Safari, wiens contract zoals gezegd afloopt. Safari, 26 jaar oud en geboren in het Iraanse Teheran waar ze Safari beter kennen als بهرنگ صفری, wil na drie seizoenen voor Basel te hebben gespeeld na dit seizoen juist iets anders proberen en staat in de belangstelling van o.a. Palermo, Sampdoria, Fulham en HSV.

  

Behrang Safari, linksback van het Zwitserse Basel met een aflopend contract - speelt Fredrik Stenman na dit seizoen op zijn positie?

 

 

Marcus Leifby volgt bij het Zweedse Aftonbladet het Zweedse nationale team in het algemeen en Zlatan Ibrahimovic in het bijzonder. Tijdens het minitoernooi op Cyprus, waaraan Zweden op 8 en 9 februari jl. meedeed, was ook Leifby aanwezig rond de nationale ploeg van Zweden. Hij ving een gesprek op tussen Safari en Stenman waarin het om Stenmans toekomst ging. Safari zou aan FC Basel de naam van Stenman willen doorgeven als zijnde een geschikte opvolger van hem.

 

FC Basel speelde deze week in de Europa League en verloor op eigen veld met 2-3 van Spartak Moskou, na met 2-0 te hebben voorgestaan. In de Zwitserse competitie, de Axpo Super League, is het na 20 speelrondes koploper. De club speelt in het St. Jakob-Park dat plaats biedt aan 38.512 toeschouwers.

 

St.-Jakob Park, indrukwekkende thuishaven van FC Basel 1893

(Nederland verloor hier de kwartfinale tegen Rusland tijdens het EK van 2008)

 

Nogmaals, veel waarde moeten we niet aan Basel in het bijzonder hechten. Het geeft echter wel aan dat Stenman echt van zins lijkt nog een paar jaar buiten Nederland te willen spelen voordat hij terugkeert naar een club in de Allsvenskan, de hoogste Zweedse divisie. De Zwitserse competitie is wellicht een interessante optie voor Stenman. Ook Zwitserse clubs spelen Europees, ook Zweden die in Zwitserland spelen blijven in beeld voor het Zweedse nationale team (Safari is immers Zweeds international, al vinden wij Stenman een betere linksback dan Safari) en de salarisruimte bij Zwitserse clubs is riant.

 

We vrezen dat er nog veel moet gebeuren wil er een handtekening van Stenman onder een nieuwe verbintenis met FC Groningen komen te staan... Zeker in deze tijden moet het voor een goede transfervrije speler mogelijk zijn elders onderdak te vinden.

 

Hopelijk wordt onze vrees geen realiteit en zwaait Stenman hier binnenkort niet voor het laatst

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.