Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

434 gasten online

Manager van Club Alianza Lima: "André Carrillo is niet verkocht aan FC Groningen"

Nog vóórdat wij de deze week in de Peruaanse pers opgedoken geruchten over de vermeende interesse van FC Groningen in André Carrillo op betrouwbaarheid konden checken is Club Alianza Lima, de huidige club van Carrillo, er vandaag als de kippen bij om bij monde van manager Carlos Carpio ten stelligste te ontkennen dat Carrillo aan FC Groningen of welke andere club dan ook is verkocht, zo valt hier te lezen. De baas van Club Alianza Lima zegt dat er géén officieel bod voor Carrillo is binnenkomen en neemt dus afstand van de berichtgeving van Peru.com en Trome.pe (met dank aan FCG Forum) dat André Carrillo voor vijf jaar naar FC Groningen vertrekt voor een bedrag van $ 1 miljoen (€ 710.000).

 

Een hoogst opmerkelijke gang van zaken. Daar waar we in eerste instantie nog twijfelden toen we lazen dat FC Groningen Carrillo bekeken zou hebben, daar denken we nu: Waar rook is, is vuur. Waarom zou de officiële clubsite van Club Alianza Lima er anders tijd en energie in steken?

 

UPDATE zaterdag 26 maart 2011:

Zaakwaarnemer 1 van Carrillo: "André is nog niet verkocht aan FC Groningen, maar interesse is er wel"

Zaakwaarnemer 2 van Carrillo: "Ook Italiaanse clubs zijn in Carrillo geïnteresseerd"

'FC Groningen gaat dinsdag naar Den Haag om André Carrillo vast te leggen'

 

Op zondag 27 maart 2011 twittert David de Vries van Voetbal International het volgende: "Wat betreft vermeende interesse FCG in André Carillo van Club Alianza: niets van waar, aldus Nijland. 'Ik ken hem niet eens' ", om eraan toe te voegen: "Nijland is niet iemand die een naam ontkent als het wel klopt. Dus kan je hier wel vanuit gaan."

Wij hechten aan deze ontkenning vooralsnog weinig waarde. Henk Veldmate ontkende indertijd de interesse van de FC in Jonas Ivens om hem vervolgens een aantal dagen later te contracteren, en Hans Nijland zal André Carrillo zeker kennen, niet alleen uit scoutingrapporten van Grads Fühler en zijn vrienden, maar ook uit de geruchtenstroom van de laatste dagen. Òfwacht'n!

In een nieuw artikel op Depor.pe wordt wederom uitgebreid gesproken over André Carrillo. Gustavo Costas, de trainer van Club Alianza Lima, is wat bezorgd nu iedereen het heeft over een a.s. overgang van zijn jonge pupil naar Nederland. Hij denkt echter dat de trainer van Peru, Sergio Markarián, hier wel mee kan omgaan. Costas zegt dat Carrillo vast naar Europa vertrekt, maar nu nog niet. Nogmaals: waar rook is, is o.i. vuur. Ontkennen hoort gewoon bij het hele onderhandelingsproces. Maar ongetwijfeld is de deal nog niet beklonken.

Overigens verkondigde 'el presidente' van Club Alianza Lima, Guillermo Alarcón, op 10 maart jl. op CPN Radio dat André Carrillon meer dan $ 1 miljoen waard is, en dat Carrillo en een ander talent, Jorge Bazán, de club eerst een titel moeten bezorgen, als compensatie voor wat ze van de club hebben gekregen, en dat ze pas na dit jaar weg mogen. Ach, als de geldbuidel rammelt, dan zijn deze wijze woorden op slag vergeten.

 

Stand van zaken vrijdag 25 maart 2011:

 

De berichten van deze week op een rijtje, o.a. met dank aan het FCG Forum en FC Groningen.blog.nl:

 

Zaterdag 19 maart 2011

Depor.pe schrijft dat "een mysterieuze Nederlandse scout, genaamd Mr. Graff" twee dagen eerder, dus op donderdag 17 maart jl., in Peru was voor de overdracht van André Carrillo. Tussenpersoon Guillermo Cuéllar geeft aan dat het niet om PSV gaat maar om FC Groningen, "een topteam in Nederland". Overigens worden in dit artikel twee spelers genoemd: naast André Carrillo zou de FC ook interesse hebben in Cristofer Soto. Cuéllar, die niet vies van een transcatie van één, laat staan twee van zijn jeugdige klanten zal zijn, zegt dat hij op uitnodiging van de club (FC Groningen) op zaterdag 19 maart 2011 het stadion (Euroborg?) zou bezoeken. (De FC speelde die avond uit tegen NAC.)

 

Wij kennen geen bij FC Groningen werkzame scout Graff. Of dit een in Zuid-Amerika werkende contacpersoon van FC Groningen is, of gewoon een verkrachting van de naam van Grads Fühler, tja wie zal het zeggen.

 

Hetzelfde bericht valt die dag ook op Hincha peruano te lezen.

 

 

Dinsdag 22 maart 2011

Hetzelfde Depor.pe meldt dat "ojeador (scout) Mr. Graff" in het Peruaanse Lima was geweest om "technische gegevens over Carrillo te verzamelen. Carrillo zou vervolgens in nota bene Den Haag bekeken gaan worden waar Peru op dinsdag 29 maart a.s. een vriendschappelijke interland tegen Ecuador zal spelen; Carrillo is voor deze interland opgeroepen.

 

Het lijkt erop dat zowel Carrillo's tussenpersoon als diens club genegen zouden zijn om hun aanvaller te verkopen, als er als compensatie maar voldoende centen in de clubkas zouden stromen. Men vindt dit hét moment om Carrillo aan een Europese club te verkopen.

 

Over Cristofer Soto wordt in dit artikel niet gesproken.

 

Vrijdag 25 maart 2011

Er lijken meer kapers op de kust voor Carrillo te zijn. Líbero.pe schrijft vandaag dat er "een lawine van aanbiedingen" op Carrillo is uitgebracht, waaronder door AZ en FC Twente. In dit artikel wordt gerept over een vraagprijs van $ 1 miljoen, omgerekend € 710.000,-. Deze krant noemt FC Groningen in het geheel niet.

 

 

Dit doet de clubsite van Club Alianza Lima later vandaag dus expliciet wel! Weliswaar wordt de berichtgeving op Peru.com (dit gaan we nu uitpluizen) ontkend, maar hierover denken we dus de woorden rook en vuur te kunnen koppelen. Clubs gaan op hun clubsite in de regel immers niet in op loze geruchten, of ligt dit in het woelige Zuid-Amerika niet? vast niet. In Uruguay werd op de clubsite van Matías Jones' huidige club vóór het tot stand komen van de deal met geen woord gerept over de interesse van FC Groningen.

 

De vraagprijs voor Carrillo - een 19-jarige middenvelder/spits, 1,80m lang, die bij Club Alianza Lima (de huidige koploper in Peru) nog een contract heeft tot eind 2013 (bron: Wikipedia) - wordt op $ 1,8 miljoen getaxeerd, omgerekend € 1,28 miljoen, zo schrijft Depor.pe, al valt niet uit te sluiten dat hiermee de afkoopsom van 80% van de eigendomsrechten voor Carrillo wordt bedoeld. Als we dit doortrekken naar 100%, het volle pond dat een belangstellende club dient op te hoesten, dan hebben we het wellicht over $ 2,25 miljoen {1,8 * (100/80)}, ofwel €1,60 miljoen. Geen kattenpis!

 

Wordt later vanavond ongetwijfeld vervolgd! Want wie is Carrillo eigenlijk?

 

Alvast een paar info's: voluit heet hij André Carrillo Díaz en hij werd op 14 juni 1991 in Lima geboren. Hij speelt als middenvelder of als 'tweede spits' bij Club Alianza Lima. Club Alianza Lima is één van de populairste clubs van Peru en behoort tot de succesvolste clubs van het land. De club werd 22 keer landskampioen en heeft daarmee na aartsrivaal Universitario de Deportes de meeste titels behaald. De wedstrijd tussen Alianza Lima en Universitario staan bekend als El Superclásico en wordt beschouwd als de belangrijkste derby in het Peruaanse voetbal, aldus Wikipedia. Carrillo speelt sinds 2007 voor de club. Hij begon in de 'kleine divisies' (de jeugdafdeling) en debuteerde op 5 december 2009 voor de hoofdmacht van Club Alianza Lima. Zijn contract loopt tot 31 december 2013. Volgens Transfermarkt speelde hij tot nu toe vier wedstrijden voor het eerste elftal, dat uitkomt in de hoogste divisie van Peru (de zgn. Torneo Descentralizado), en scoorde in deze vier potjes maar liefst drie maal en leverde ook nog één assist af. Hij wordt beschouwd als rechtsbenige middenvelder annex allround aanvaller.

 

Op de clubsite van Club Alianza Lima staat hij niet bij de spelers van het eerste elftal. Hij zal dus nog niet als vast lid van de eerste selectie worden gezien. In dat licht bezien is een transfersom van meer dan € 1 miljoen wellicht aan de hoge kant. Maar wie maalt daarom, als hij over drie jaar voor een veelvoud door FC Groningen wordt doorverkocht?

 

Carrillo speelde tijdens het eerder dit jaar in Peru gespeelde jeugdtoernooi Sudamericano U20, waar Matías Jones het met zijn Uruguay U20 tot een tweede plaats schopte, de volgende wedstrijden:

 • 16-01-2011 Peru U20 - Chile U20 (0-2)
  begonnen als basisspeler; in de 71e minuut gewisseld
 • 19-01-2011 Peru U20 - Argentinië U20 (1-2)
  begonnen als basisspeler; in de 77e minuut gewisseld
 • 25-01-2011 Peru U20 - Venezula U20 (1-1)
  begonnen als basisspeler; in de 71e minuut gewisseld
 • 28-01-2011 Peru U20 - Uruguay U20 (2-0)
  begonnen op de bank; in de 57e minuut ingebracht
  (bij Uruguay U20 begon Matías Jones in de basis en werd in de 83e minuut gewisseld)

Peru U20 eindigde in groep A door deze resultaten als vierde en was daarme uitgeschakeld. Uruguay U20 behaalde evenveel punten maar ging op grond van een beter doelsaldo door (bron: Soccerway).

 

BEWEGENDE BEELDEN VAN ANDRÉ CARRILLO: klik hier of hier

 

 

UPDATE vrijdag 25 maart 2011:

Peruaanse pers: "Club Alianza Lima en FC Groningen onderhandelen over André Carrillo"

Op Depor.pe bevestigt manager Carlos Carpio aan 'agentschap Andina' in gesprek te zijn met FC Groningen over André Carrillo (bijnaam: 'la Culebra', dus 'de slang'), die als vervanger van Tim Matavz wordt gezien, maar dat er nog geen overeenstemming is bereikt: Carpio wil méér geld zien voor 'één van hun beste spelers'. Depor.pe schrijft dat Carrillo 'volgens een website van aanhangers van FC Groningen'(!) € 1,2 miljoen moet kosten en sluit af met: "¿Cómo terminará esta historia?", oftewel: hoe zal dit verhaal eindigen?

Volgens El Comercio.pe zou Club Alianza Lima hun spits bij voorkeur pas na afloop van de competitie, de Copa América, willen verkopen, dus pas in augustus. Mocht Club Alianza Lima kampioen worden, dan denkt men nog veel meer voor Carrillo te kunnen beuren.

 

UPDATE zaterdag 26 maart 2011:

Zaakwaarnemer 1 van Carrillo: "André is nog niet verkocht aan FC Groningen, maar interesse is er wel"

Zaakwaarnemer 2 van Carrillo: "Ook Italiaanse clubs zijn in Carrillo geïnteresseerd"

'FC Groningen gaat dinsdag naar Den Haag om André Carrillo vast te leggen'

Guillermo Cuellar, zaakwaarnemer van André Carrillo, verklaart tegenover Depor.pe dat het klopt wat manager Carlos Carpio gisteren naar buiten heeft gebracht: André Carrillo is nog niet verkocht aan FC Groningen. Het kan echter niet worden uitgesloten dat het tot een deal komt omdat FC Groningen wel in Carrillo is geïnteresseerd, aldus Cuellar. Voor het eerst wordt nu ook de naam van de scout van FC Groningen die tot gisteren in Lima was, en die met Cuellar heeft gesproken, correct geschreven: het gaat zoals verwacht om Grads Fühler. Dat het niet al tot een transactie is gekomen schijnt te liggen aan het feit dat 'de leider van FC Groningen' ('el dirigente holandés') hem in een wedstrijd tegen Cobresol niet live aan het werk heeft gezien.

NB De wedstrijd tussen koploper Club Alianza Lima en de nr. vier, Cobresol, werd op zondag 20 maart 2011 gespeeld en eindigde in 0-0 (bron: Soccerway). In deze wedstrijd begon André Carrillo op de bank, maar werd in de 69e minuut wel degelijk in de ploeg gebracht. Volgens ons was Fühler toen in Lima en heeft Carrillo een minuut of 20 aan het werk kunnen zien in deze pot waarin zes gele en twee rode kaarten vielen. Kennelijk had echter ook iemand van het management aanwezig moeten zijn (Veldmate of Nijland, red.) We begrijpen echter niet precies wat Depor.pe met bovenstaande passage bedoelt, omdat er kennelijk al wel een bod is uitgebracht: in het stuk wordt gesproken over een eerste bod van € 1,2 miljoen dat FC Groningen op Carrillo zou hebben uitgebracht. Gisteren werd dit bedrag door Depor.pe echter ontleend aan een 'fansite van FC Groningen'.

Een andere zaakwaarnemer van Carrillo, Elio Casareto, meldt dat er ook interesse is van Italiaanse clubs in Carrillo.

 

Kan Hans Nijland zich weer - net als bij het binnenslepen van ene Luis $uarez - voorbereiden op een schimmig onderhandelingsproces met allerlei zaakwaarnemers en partijen die de eigendomsrechten van André Carrillo denken te bezitten?

 

Ietwat verstopt in het artikel in Depor.pe staat dat het Nederlandse FC Groningen dinsdag naar Den Haag gaat, waar Peru om 18:00 uur een vriendschappelijke interland speelt tegen Ecuador, om André Carrillo vast te leggen.

Op El Bocón.pe staat dat Carlos Carpio, sportmanager ('el gerente deportivo') van Club Alianza Lima, toegeeft met vertegenwoordigers van FC Groningen in gesprek te zijn, maar dat ze er voor wat betreft de vraagprijs nog niet uit zijn. We weten dat de Peruaanse selectie één dezer dagen naar Nederland reist en dus zouden de onderhandelingen hier voortgezet en wellicht (hopelijk) afgerond kunnen worden.

 

Op zondag 27 maart 2011 twittert David de Vries van Voetbal International het volgende: "Wat betreft vermeende interesse FCG in André Carillo van Club Alianza: niets van waar, aldus Nijland. 'Ik ken hem niet eens' ", om eraan toe te voegen: "Nijland is niet iemand die een naam ontkent als het wel klopt. Dus kan je hier wel vanuit gaan."

Wij hechten aan deze ontkenning vooralsnog weinig waarde. Henk Veldmate ontkende indertijd de interesse van de FC in Jonas Ivens om hem vervolgens een aantal dagen later te contracteren, en Hans Nijland zal André Carrillo zeker kennen, niet alleen uit scoutingrapporten van Grads Fühler en zijn vrienden, maar ook uit de geruchtenstroom van de laatste dagen. Òfwacht'n!

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.