Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

217 gasten online

Depor: "FC Groningen heeft maandag André Carrillo gekocht"

Stand van zaken dinsdag 29 maart 2011:

Het Peruaanse Depor meldt vandaag dat FC Groningen gisteren, dus maandag, de talentvolle spits André Carrillo voor een bedrag van $ 2 miljoen, omgerekend € 1,4 miljoen, van Club Alianza Lima heeft gekocht. Voor dit bedrag zou FC Groningen 80% van de eigendomsrechten hebben verkregen. Het restant van 20% zou achterblijven in La Victoria. La Victoria is o.a. een district in de provincie Lima waarin ook de stad Lima ligt, maar of dit daadwerkelijk wordt bedoeld is ons nog niet geheel duidelijk. Carrillo zou de lopende competitie (de Copa América) afmaken en in juli naar Groningen verkassen. De bron van Depor is een lid van de Peruaanse delegatie die "exclusieve toegang tot deze informatie zou hebben". Verder wil niemand er iets over zeggen, maar Depor schrijft wat wij ook steevast zeggen: 'el río suena es porque piedras trae', oftewel: 'waar rook is, is vuur'. Peru speelde vanavond in Den Haag een oefeninterland tegen Ecuador interland. De wedstrijd eindigde in 0-0; André Carrillo begon net als zeven andere spelers op de bank. Peru wisselde zes maal, maar Carrillo mocht niet invallen.

 

UPDATE woensdag 30 en donderdag 31 maart 2011:

Berichtgeving uit Peru wordt onduidelijk; ook andere clubs worden genoemd

Als we een beetje struinen door de berichten die de laatste dagen over André Carrillo worden geschreven, dan worden we nog niet veel wijzer. Een niet-volledig overzicht: woensdag meldt Generaccion, onder referentie aan een exclusief interview met RPP Noticias, dat Carrillo al aan het nadenken is over een emigratie in 2012. Het zou gaan om FC Groningen en hij zou al een ontmoeting met Pieter Huistra en met 'el director deportivo' (Henk Veldmate) hebben gehad. In het artikel wordt echter ook gerept over interesse die vermoedelijk het van dag tot dag meer op een beerput lijkende ajax in hem zou hebben (bron van Generaccion: "bronnen dichtbij Carrillo"). Hetzelfde verhaal is een dag later op El Comercio en op 100goles.rpp.com te lezen. Tuteve meldt vandaag echter dat twee Italiaanse clubs ook dingen naar de gunsten van Carrillo: Fiorentina en Genua. Inmiddels denken we dat we veel van de berichtgeving vanuit Peru met een korreltje zout moeten nemen. Immers: wie dit stuk van Tipete uit december 2010 gelezen zou hebben, die zou toen gedacht hebben dat Carrillo ('la Culebra') voor een bedrag van € 5,4 miljoen (!) aan het Italiaanse Udinese verkocht zou zijn. Dat staat er nl. letterlijk, evenals op Noticias Deporte. Deze transfer is echter nimmer geëffectueerd.

Op de uitlatingen van Hans Nijland hoeven we ook niet blind te varen. Of toch wel? Vorige week zei hij nog nooit van Carrillo gehoord te hebben, maar vandaag kunnen we in het Dagblad van het Noorden uit dezelfde mond vernemen dat de FC hem wel degelijk kent en volgt. Als we deze lijn doortrekken dan kunnen we volgende week een persconferentie verwachten waarin André Carrillo als nieuwe speler wordt gepresenteerd. Wij sluiten dit zeker niet uit.

Op de officiële site van André Carrillo's huidige club, Club Alianza Lima, staat vandaag ook een artikel over de aanvaller. Over interesse van welke club in hem dan ook staat hier (uiteraard) niets. Carrillo spreekt over Claudio Pizarro en over zijn wens zondag tegen César Vallejo te spelen in het kader van de Copa Movistar 2011.

Het Italiaanse TUTTOmercatoWEB houdt het vandaag ook op FC Groningen als zijnde de meest waarschijnlijke nieuwe club van Carrillo. Deze site noemt naast ajax ook FC Twente als concurrent. Wij citeren: 'Il calciatore piace molto anche all'ajax e al Twente, che tenteranno in ogni modo di ostacolare l'operazione già imbastita dai Pride of the North'. Een site die weet dat wij de Pride of the North zijn en onze trainer voluit noemt (Pieter Egge Huistra) moet wel erg goed geïnformeerd zijn! Laat maar komen, die Carrillo!

 

Stand van zaken dinsdag 29 maart 2011:

 

Depor kopt het stuk met de woorden '¿Baile del Tulipán? El Groningen habría comprado el pase de Carrillo'. Een 'Baile del Tulipán' is een tulpendans, ach ja - het aloude cliché van Nederland Tulpenland viert ook in Peru hoogtij. Carrillo wil nog wel eens op dansende wijze zijn doelpunten vieren (dit leren wij hem nog wel af ), zo zal de woordspeling bedoeld zijn:

 

 

Overigens zijn de Peruaanse persberichten vandaag wel enigszins tegenstrijdig. Zo schrijft El Bocón juist dat het Braziliaanse Banco Minas Gerais (BMG) de nieuwe hoofdsponsor van Club Alianza Lima zou worden en de komende twee jaar een bedrag van in totaal $ 3 miljoen in de clubkas zou storten. Hiermee zouden de financiële problemen waar de club mee kampt tot het verleden behoren en zou de verkoop van talentvolle spelers als André Carrillo, Jorge Bazán en Paolo Hurtado juist voorkomen kunnen worden.

 

Voor meer achtergrondinformatie rond de geruchtenstroom rond André Carrillo verwijzen we naar ons artikel van afgelopen vrijdag.


(Enkele storende datum-fouten zijn verbeterd. Bedankt voor het doorgeven!)

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.