Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

473 gasten online

Depor: "FC Groningen verhoogt bod op André Carrillo"

Met de nodige scepsis hebben we kennis genomen van het bericht dat de Peruaanse krant Depor vandaag naar buiten heeft gebracht. FC Groningen zou a.s. dinsdag, 5 april 2011, formeel een verhoging van het eerder gedane bod (volgens de site $ 800.000, omgerekend € 560.000, voor 50% van de rechten) doorgeven aan Club Alianza Lima. Volgens Depor kan een verhoging van het bod niet los worden gezien van de interesse die ajax nu ook in Carrillo schijnt te hebben. Club Alianza Lima wil de jonge spits pas aan het einde van dit jaar laten gaan, zo heeft 'el presidente' Guillermo Alarcón Menéndez, kortweg ‘Pocho’ Alarcón, laten weten.

 

Aanvulling zondag 3 april 2011 en maandag 4 april 2011:

FC Groningen TV meldt over Tim Matavz in relatie tot Napoli het volgende: "Transfer naar Napoli moet volgens Hans Nijland binnen 3 dagen echt rond zijn want duurt veel te lang". Als we zondag meerekenen is het over drie dagen dinsdag, al dan niet toevallig de dag dat de FC op André Carrillo zou willen bieden! Emiel Venema van RTV Noord voegde hier later vandaag nog aan toe: "Hans Nijland had vanochtend nog contact met Napoli. Beide clubs gaan hun best doen er binnen drie dagen uit te zijn over transfer Matavz."

Op maandag 4 april 2011 schrijft RTV Noord het volgende: "FC Groningen-directeur Hans Nijland heeft een hard hoofd in een transfer van Tim Matavz naar Napoli. Volgens Nijland zijn de beide clubs het in grote lijnen wel eens over de verkoop van de Sloveen, maar zijn Napoli en Matavz er nog niet uit. "Als clubs onderling moeten we nog wat plooien glad strijken, maar daar komen we wel uit", aldus Nijland. "Wij staan als FC Groningen even langs de zijlijn, omdat Napoli met Matavz in onderhandeling is. En die onderhandeling duurt nu wel lang. Mijn ervaring leert dat dat niet veel goeds betekent." Er wordt al lange tijd gesproken over een transfer van Matavz naar Napoli. Er zou een bedrag van 7 miljoen euro mee gemoeid zijn."

Tenslotte meldt het AD, ook op maandag 4 april 2011, het volgende: "ajax, FC Groningen, AZ en ADO Den Haag jagen op de Peruaanse tiener André Carrillo (19). De Amsterdammers en ook FC Groningen zouden zich volgens de Peruaanse krant El Comercio zelfs al hebben gemeld bij diens club Alianza Lima. Beide clubs hebben volgens El Comercio een bod van € 550.000 neergelegd in Lima. Carrilo, die in 2009 debuteerde op het hoogste Peruaanse niveau, heeft bij de beroemdste club van Peru nog een contract tot de zomer van 2013. Carrillo, die ook in beeld is van de Italiaanse clubs Genoa en Fiorentina, is ook international van Peru Onder 20. Met dat land nam hij in januari deel aan het WK in zijn geboorteland."

Afgaande op de geruchten uit Peru en de uitlatingen van Hans Nijland zou er vandaag, dinsdag 5 april 2011, duidelijkheid moeten komen over zowel André carrillo als Tim Matavz. Wij wachten in spanning af!

 

De krant is erg stellig in de interesse van FC Groningen, dat als feit wordt betiteld: "El interés del Groningen de Holanda por André Carrillo es una realidad."

 

De vermelding "eind van het jaar" is opmerkelijk. En omdat hierbij ook de maand december wordt genoemd, moeten we ervan uitgaan dat inderdaad alleen een overgang na december 2011 bespreekbaar is, en niet een overgang aan het einde van het lopende seizoen in Peru (eind juni 2011). Maar ach, de mate van bespreekbaarheid hangt rechtstreeks af van de mate van rammelen van de geldbuidel. Op Wikipedia hebben we een beschrijving van de opzet van voetbalcompetitie in Peru gevonden. Deze lijkt sterk op die in Uruguay:

 

De competitie wordt gespeeld door 16 teams en is sinds 1997 onderverdeeld in een 'apertura' (opening) en een 'clausura' (sluiting). De apertura wordt gespeeld tussen februari en juni en de clausura van juli tot december. Na de clausura spelen de winnaars van beide competitiehelften een beslissingswedstrijd om te bepalen wie de algehele kampioen van dat jaar is. Mocht een van de twee kampioenen in de andere competitiehelft niet bij de eerste zes zijn geëindigd dan vervalt de beslissingswedstrijd en is het andere team automatisch kampioen. Zowel de winnaar van de apertura als van de clausura plaatst zich direct voor de Copa Libertadores. Daarnaast plaatst het team dat in beide competitiehelften opgeteld het meeste punten weet te halen zich voor de voorrondes van de Copa Libertadores en degraderen de twee teams met het minst aantal punten.

 

Ook gisteren werden de sportsites in Peru natuurlijk weer gevuld met allerlei berichten over André Carrillo. Zo noemt de sportafdeling van Perú Informa ook even de mogelijke overgang van Carrillo naar FC Groningen en het bezoek van een delegatie van de FC aan het kamp-Carrillo, eerder deze week toen de selectie van Peru in Nederland verbleef. André zegt tegenover deze krant dat FC Groningen hem verteld heeft geïnteresseerd te zijn, maar alles als een gerucht te zien zolang er geen concreet bod op tafel ligt.

 

Carrillo zegt het als zeer belangrijk ervaren te hebben onder de internationals van Peru geweest te zijn en met name met de spelers die uitkomen in andere Europese competities. Hij hoopt dat hij hun voorbeeld later kan volgen.

 

 

Door ervaring wijs geworden sluiten we bepaald niet uit dat er a.s. dinsdag helemaal geen bod door FC Groningen op André Carrillo wordt uitgebracht, maar zo lang deze ongetwijfeld zeer talentvolle speler zijn krabbel niet onder de verbintenis met een andere club heeft gezet, en bovendien met FC Groningen in verband wordt gebracht, blijven wij op gezette tijden over Carrillo berichten.


Eerdere artikelen van ons over André Carrillo:

 

25-03-2011: Manager van Club Alianza Lima: "André Carrillo is niet verkocht aan FC Groningen"

29-03-2011: Depor: "FC Groningen heeft maandag André Carrillo gekocht"

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.