Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

55 gasten online

Noorse pers: "FC Groningen bekijkt Celso Borges van Fredrikstad FK"

Volgens het Noorse Demokraten.no zaten er afgelopen weekeinde vertegenwoordigers van maar liefst 13 voetbalclubs op de tribune van het Noorse Fredrikstad FK (kortweg FKK), om tijdens de competitiewedstrijd tegen Viking (de club van Erik Nevland) de 22-jarige Celso Borges 'med argusøyne' (mert argusogen) te bekijken. Het Noorse Fredriksstad Blad is zo vriendelijk te onthullen welke clubs zich bij de clubleiding van FKK hadden aangemeld. Het gaat o.a. om FC Groningen. Celso Borges is een middenvelder die ook als aanvaller uit de voeten kan en sinds 5 april 2009 onder contract staat van het Noorse FKK, dat uitkomt in de Tippeligaen, de hoogste Noorse divisie. Borges werd op 17 mei 1988 in Costa Rica geboren en is 29-voudig international van zijn land (8 doelpunten). Tijdens zijn dienstverband met FKK bracht hij het tot nu toe tot 64 wedstrijden waarin hij 34 goals maakte, 11 gele en één rode kaart pakte (bron: clubsite FKK).

 

Overigens laat de Noorse pers in een tussenzinnetje de mogelijkheid open dat sommige van de 13 clubs wellicht niet (alleen) Borges, maar ook twee andere spelers van FKK hebben bekeken. Het gaat om verdediger Raio Piiroja (31) en de in Heerenveen geflopte aanvaller Tarik Elyounoussi (23), die FC Groningen al eerder op de korrel had.

 

Twaalf van de dertien illustere clubs die naar Noorwegen waren afgereisd zijn:

 

FC Groningen, AZ, Feyenoord, Sunderland, Hannover, Red Bull Salzburg, Borussia Mönchengladbach, Young Boys, Basel, Odense, Vejle en Hamburger SV.

 

In de afgelopen transfer window is een transfer van Borges uitgebleven, maar het Noorse Rosenborg heeft al laten weten in de zomer een bod op het talent te zullen uitbrengen. Svein Johannessen, de directeur van FKK, geeft toe dat er belangstelling is voor Borges en hij denkt dat die alleen maar zal toenemen als Celso zich zo blijft ontwikkelen.

 

De eigendomsverhoudingen van Borges liggen gecompliceerd: de speler is voor 50% eigendom van een investeringsmaatschappij. Wij zien de onderhandelingen in de directiekamer van Hans Nijland al weer voor ons, met koffiekopjes die gaten slaan in de wanden ;-)

 

Vanavond gaan we ons nog even verder verdiepen in deze speler. Veel waarde hechten we niet aan het feit dat FC Groningen in Noorwegen op de tribune zat. De Trots van het Noorden zal wekelijks spelers bekijken en slechts een topje van de scoutingsijsberg valt in de pers terug te lezen. Desondanks is het altijd leuk over potentiële nieuwe spelers te berichten!

 

Wie is Celso Borges?

Celso Borges, voluit: Celso Borges Mora, werd op 27 mei 1988 geboren in San José, de hoofdstad van Costa Rica. Zijn vader is Alexandre Guimaraes, voormalig voetballer en trainer van Deportivo Saprissa. Bij deze club speelde zoonlief Celso ook. Hij speelde daar allereerst in de jeugd en vervolgens ook  van 2006-2009 in de hoofdmacht. In 86 wedstrijden maakte hij 7 doelpunten, waarna het Noorse Fredrikstad FK (FKK) hem in 2009 voor een bedrag van 1 miljoen Noorse kronen (€ 125.000) ophaalde.

 

FKK speelde in 2009 nog in de hoogste Noorse divisie, de Tippeligaen, maar degradeerde in 2010 naar de Adeccoligaen. FKK wist de sofortige Wiederafstieg te bewerkstelligen en speelt dit seizoen, dat net is begonnen, dus weer in de Tippeligaen.

 

Borges meet 1,86m en weegt 81 kg, aldus de informatie op de officiële clubsite van FKK. Volgens een FKKsupporter.net, een supporterssite van FKK, heeft hij nog een contract dat loopt tot 31 december 2011, maar helemaal onderaan die site staat dat de laatste update in 2009 is doorgevoerd. We weten niet of er naderhand nog een tussentijdse contractsverlenging is doorgevoerd. In hetzelfde stuk staat overigens ook dat hij begin 2009 een 3,5-jarig 'pre-contract' tekende. Dit zou betekenen dat hij nog tot eind 2012 onder contract van FKK zou staan. Zijn vorige club, Deportivo Saprissa, heeft bij de overgang van hun speler naar FKK een doorverkoopclausule uitonderhandeld.

 

Zijn marktwaarde wordt door Transfermarkt op een slordige € 900.000 getaxeerd, maar dit soort schattingen moeten altijd met een vrij forse standaarddeviatie geïnterpreteerd worden.

 

Borges, die zowel als aanvallende middenvelder als ook als centrumspits kan spelen, geldt als groot talent in Costa Rica, waar hij steevast aanvoerder was in de vertegenwoordigende elftallen U17, U19 en U20. FKK ziet hij als tussenstation waar hij zich verder als speler kan ontwikkelen om vervolgens naar een grotere Europese competitie te verkassen.

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.