Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

133 gasten online

Club Alianza Lima ontkent verkoop van Carrillo: "Er wordt nog niet eens onderhandeld"

Stand van zaken woensdag 6 april 2011:

De club van André Carrillo reageert op de officiële clubsite op de recente berichtgeving in de Peruaanse pers over hun talentvolle spits, André Carrillo. Niemand minder dan 'el presidente del club', Guillermo Alarcón, ontkent ten stelligste dat er een akkoord met welk club dan ook bereikt zou zijn over de verkoop van Carrillo, laat staan dat hij verkocht zou zijn voor $ 1,8 miljoen (€ 1,26 miljoen). Alarcón geeft toe dat er interesse is in Carrillo, maar tot onderhandelen is het volgens hem nog niet gekomen.

 

Carrillo's zijn baas voegt toe dat de spits dit hele jaar nog in Peru blijven om zijn steentje bij te dragen aan het behalen van het kampioenschap van Alianza Lima. Het seizoen is pas in december afgelopen.

 

LAATSTE NIEUWS VRIJDAG 8 APRIL 2011, OF LATEN WE HET OP 'NIEUWS' HOUDEN :

Peruaanse pers: "Verkoop André Carrillo aan FC Groningen is zeker; transfersom $ 1,75 miljoen"

Al dan niet met een forse slok op heeft een redacteur van El Bocón, een Peruaanse site, zojuist gemeld dat de verkoop van André Carrillo aan FC Groningen definitief is, "op wat handtekeningen na" die een vertegenwoordiger van FC Groningen volgende week dinsdag of woensdag in Lima zal tekenen, aldus de website. De transfersom zou $ 1,75 miljoen (€ 1,21 miljoen) bedragen. Door de verkoop van Carrillo zou Alianza Lima de salarissen van de overige spelers weer een poosje kunnen betalen. De site spreekt over een overgang in juli, dus niet pas eind 2011.

Dachten we het summum van opportunistische sportjournalistiek in Italië te hebben gevonden, nu blijkt dat er altijd een gradatie erger bestaat. We weten dat de handtekeningen bij de transfer van Matiás Jones per fax en mail werden overhandigd, kortom - wij steken de vlag na lezing van dit bericht niet meteen uit.

We plaatsen het bericht echter toch, straks blijkt het wellicht te kloppen ;-)

 

Stand van zaken woensdag 6 april 2011:

 

Het artikel op de clubsite van Club Alianza Lima is op dinsdag 5 april 2011 geplaatst.

 

Vandaag, woensdag 6 april 2011, schrijft Depor.pe echter dat FC Groningen, "hoewel Alianza Lima dit nog steeds ontkent", bereid is  $ 1,7 miljoen (€ 1,19 miljoen) voor Carillo te betalen en dat Hans Nijland gisteren een ontmoeting had met Guillermo Alarcón en dat beide clubs een akkoord hebben "op slechts een paar punten na". Volgens de krant is het bijna een feit dat 'la Culebra' naar Nederland verkast.

 

Depor voegt eraan toe dat 'bronnen binnen de club' bevestigen dat het enige struikelblok nog is het verschil tussen vraag ($ 1,8 miljoen) en aanbod ($ 1,7 miljoen), omdat er over het salaris dat Carrillo in Groningen zou kunnen gaan toucheren al overeenstemming is bereikt: "In Europa is het minimum salaris voor een speler (uit de niet-EU, red.) zó hoog dat hierover niet onderhandeld hoeft te worden."

 

De laatste melding in het stuk van Depor haalt wat ons betreft elke geloofwaardigheid over de lekkende bron binnen de club uit het verhaal. De krant schrijft nl. dat Hans Nijland nog een paar dagen in Peru blijft, dan terugvliegt naar Nederland om vervolgens op 16 april a.s nogmaals naar Zuid-Ameika te vliegen om André Carrillo tijdens 'el clásico' (zo wordt in Peru de beladen derby tussen Club Alianza Lima en Universitario de Deportes, ook uit de hoofdstad Lima afkomstig, genoemd, red.) bij te wonen. Niet dat we denken dat Hans Nijland niet onder de lezing van morgen, donderdag, uit zal kunnen komen (citaat uit Nijlands nieuwsbrief: "Donderdag heeft de Ondernemerskring Emmen, op initiatief van Lasaulec, een bijeenkomst in Euroborg waarbij ondergetekende een lezing zal verzorgen"), maar waarom zou Hans Nijland over 10 dagen nota bene naar Peru vliegen om een voetbalwedstrijd te bezoeken als de deal één dezer dagen al rondgemaakt kan worden?

 

Wij houden de berichtgeving wel weer in de gaten. Wordt vervolgd, of niet!

 

 

UPDATE donderdag 7 april 2011:

Peruaanse pers: "Ook Schalke 04, Lazio en Atalanta Bergamo willen André Carrillo"

Het zal nog een hele toer worden voor Hans Nijland en consorten om de krabbel van André Carrillo onder een contract met de Trots van het Noorden te krijgen. Het Peruaanse Líbero.pe schrijft dat naast FC Groningen ook Schalke 04, Lazio Rome en Atalanta Bergamo (Serie B!) Carrillo graag zouden willen inlijven. Carrillo, volgens deze site een 'diamante victoriano' die onder de waakzame ogen van de Almachtige ('la mirada atenta del Todopoderoso') met ondersteuning van beschermengelen ('ángeles de la guarda') werd geboren met een talent dat spelers hebben die slagen in de beste competities van de wereld, zou inmiddels zijn zaakwaarnemer, Guillermo Cuéllar, aan de kant hebben gezet omdat het een geldwolf zou zijn. De nieuwe zaakwaarnemer is nu 'el señor' Elio Cassaretto. Ook nu wordt weer geschreven dat Carrillo het seizoen bij Alianza Lima moet afmaken en dus pas na december mag vertrekken. Tenslotte wordt nog gezegd dat een Nederlandse zakenman de komende dagen Carrillo bij een grote Duitse club zal onderbrengen (Schalke 04?) en dat daarvoor in de plaats de aan Cienciano uitgeleende aanvaller Carlos Olascagua zou terugkeren. Scouten in zuid-Amerika - je haalt je wel wat op de hals!

 

Eerdere artikelen van ons over André Carrillo:

 

02-04-2011: Depor: "FC Groningen verhoogt bod op André Carrillo"

25-03-2011: Manager van Club Alianza Lima: "André Carrillo is niet verkocht aan FC Groningen"

29-03-2011: Depor: "FC Groningen heeft maandag André Carrillo gekocht"

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.