Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

84 gasten online

Nigeriaanse pers: "FC Groningen op de tribune voor Anthony Ujah"; zaakwaarnemer heeft twijfels

All Nigeria Soccer heeft afgelopen maandag een "exclusive interview" met "Nigeria's hottest commodity", te weten Anthony Ujah (20), geplaatst. Of was toch geen interview met dhr. Ujah? Zijn zaakwaarnemer, Emefie Aneke Atta, was er diezelfde dag als de kippen bij om allerlei beweringen uit dat interview te ontkrachten: "Dat kan hij niet hebben gezegd!", zo tekent het Noorse Nettavisen uit Atta's mond op. In het Nigeriaanse stuk staat dat FC Groningen en negen andere clubs afgelopen maandag op de tribune zaten om Ujah in het duel van zijn Lillestrøm SK tegen Brann (uitslag 1-4, doelpunt Lillestrøm: Ujah) aan het werk te zien. Ujah zelf somt het hele rijtje clubs op en Atta zegt dat hij die informatie helemaal niet aan zijn pupil heeft gegeven.

 

De berichtgeving is zó tegenstrijdig dat wij op deze plaats niet meteen het hele CV van Anthony Ujah plaatsen. We volstaan met het noemen van een paar feiten. Ujah werd op 20 november 1990 in Nigeria geboren en is een tweebenige centrumspits, 1,83m lang. Hij speelde in zijn geboorteland voor diverse clubs, laatstelijk voor Warri Wolves (22 wedstrijden, 13 doelpunten) waarna hij zijn heil in 2010 in Noorwegen zocht. Tot nu toe speelde hij 26 wedstrijden voor Lillestrøm SK en scoorde hierin maar liefst 19 maal. Hij kan dus wel wat, en dit blijkt ook uit zijn marktwaarde, die door Transfermarkt op € 2,6 miljoen wordt geschat (overigens rept Nettavisen over een waarde van 40 miljoen Noorse kronen, omgerekend € 5,1 miljoen). Zijn contract loopt dan ook nog een tijdje: hij tekende op 19 februari 2010 een vierjarige verbintenis. Het afkopen hiervan kost natuurlijk een lieve duit.

 

Het lijstje clubs dat volgens Ujah, die - als het interview wél zou kloppen - niet door enig gebrek aan zelfvertrouwen wordt geplaagd, maandag op de tribune zat om hem aan het werk te zien:

 

Osasuna, Hamburger SV, PSV, Anderlecht, Sporting Lissabon, FC Groningen, Lille, Auxerre, Maccabi Haifa, Maccabi Tel Aviv "and scouts from some of the top clubs in Western Europe".

 

Volgens het spraakmakende interview in genoemde Nigeriaanse krant stond hij op het punt om afgelopen winter een contract bij Real Mallorca te tekenen, maar omdat deze praktisch onder curatele staande club geen bankgarantie aan Lillestrøm kon overleggen ketste de deal volgens Ujah af.

 

Ujahs zaakwaarnemer vat het hele interview samen als een produkt van de onbetrouwbare Nigeriaanse pers, memoreert dat er onlangs diep in Afrika ook al geschreven werd dat hij in Egypte zat terwijl hij thuis op de bank in Noorwegen zat (of lag) en wil slechts zeggen dat het doel voor zijn pupil uiteindelijk wel is om naar een grotere club te gaan, maar dat de focus nu ligt op de volgende competitiewedstrijd bij zijn Noorse club.

 

Wij laten het hierbij. Ujah lijkt ons aan de prijzige kant, het salaris dat hij in Groningen zal moeten gaan ontvangen zal ook aan de prijzige kant zijn en verder weten we niet of de FC zijn zinnen zet op nóg een speler uit Nigeria.

 

Kortom, voor vandaag is dit even voldoende voor wat betreft Anthony Ujah.

 

Overigens is het theoretisch gezien wél mogelijk dat FC Groningen zowel Celso Borges van Fredrikstad FK op zaterdag 2 april jl. aan het werk heeft gezien (zie ons artikel over dat gerucht) als Anthony Ujah, twee dagen later.

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.