Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

228 gasten online

Rechtsback Denis Odoi wordt opnieuw aan FC Groningen gelinkt

Bijna een jaar geleden, om precies te zijn op 5 mei 2010, schreven we over de berichten die in de Belgische pers waren opgedoken over de vermeende interesse van FC Groningen in Denis Odoi, de toen 21-jarige rechtsback van het Belgische Sint-Truiden VV (STVV) (lees hier ons artikel van vorig jaar). Odoi bleef echter bij Sint Truiden, tekende zelfs voor drie jaar bij en mocht afgelopen winterstop ook nog niet weg, maar zijn club staat nu niet onwelwillend tegenover een transfer van het talent, zo schrijft het Franstalige DH.be. Vooruitlopend op zijn vertrek heeft STVV al een vervanger aangetrokken, te weten Dimitri Daeseleire van RC Genk, aldus een bericht op Voetbalbelgië van 14 april jl. Anderlecht is de voornaamste gegadigde om Odoi te contracteren, maar ook Lokeren, Heerenveen en FC Groningen worden met hem in verband gebracht. Het nog tot medio 2015 lopende contract van Odoi kan echter niet gratis worden afgekocht: biedingen vanaf € 2 miljoen zijn welkom, aldus Roland Duchâtelet, voorzitter van STVV.

 

Ook Voetbalbelgië schrijft vandaag over de interesse van "alle Belgische topclubs", alsmede Heerenveen en FC Groningen, in Odoi. Het kopt wat erg voorbarig met "Anderlecht is rond met Denis Odoi". Feit is dat Odoi wel graag terug wil naar Anderlecht, de club waar hij van zijn 10e tot zijn 16e werd opgeleid. Deze site liet zich een maand geleden al erg lovend uit over Odoi. Wij citeren:

 

"Anderlecht, Standard, Club Brugge, AA Gent of Lokeren, aan belangstelling geen gebrek voor Denis Odoi. De polyvalente rechtsachter van STVV mocht in januari niet weg. Een transfer is deze zomer wel bespreekbaar. De 22-jarige Leuvenaar stak er dit seizoen met kop en schouders bovenuit bij de Kanaries. Odoi werd verkozen tot verdienstelijkste speler van het jaar en prijkte onlangs in de ruime voorselectie van bondscoach Georges Leekens. Odoi ligt nog onder contract tot juni 2015. STVV is bereid mee te werken aan een transfer, afhankelijk van het financiële verhaal. STVV plukte Denis Odoi in de zomer van 2009 weg bij tweedeklasser Oud-Heverlee Leuven. Odoi genoot zijn jeugdopleiding bij Stade Leuven, Anderlecht, Racing Genk en OHL. Met Dimitri Daeseleire (RC Genk) trokken de Kanaries al een nieuwe rechtsachter aan."

 

Vorig jaar toen de berichten over Odoi opdoken in relatie tot FC Groningen werd nog gedacht dat hij wellicht de opvolger zou worden van Sepp de Roover. In diens plaats is echter Maikel Kieftenbeld aangetrokken. Als de recente uitlatingen van René Eijkelkamp echter kloppen, dan heeft zijn klant Kieftenbeld de langste tijd als rechtsback gespeeld. Het is dan de vraag of FC Groningen komend seizoen Tom Hiariej als rechtsback voor de basisformatie in gedachten heeft, of dat het zich op de transfermarkt gaat begeven. Het lijkt ons uitgesloten dat de Trots van het Noorden bereid is een bedrag van € 2 miljoen of meer voor een rechtsachter neer te leggen.

 

Vrij onlangs scoorde Odoi een dubbele gele kaart in de ontmoeting tussen Anderlecht en Sint Truiden, waarna de verdediger in een woedeuitbarsting ontstak, zo schrijft DH.be, maar het bovenmatige temperament van Odoi staat een mogelijke overgang van hem naar Anderlecht kennelijk niet in de weg. De voorzitter van STVV zou wel bereid zijn te zakken met de vraagprijs voor Odoi als Anderlecht de Argentijn Hernán Losada in de deal zou willen betrekken.


 

Eerder bericht van FCG Online over Denis Odoi:

 

05-05-2010 Belgische media melden interesse FC Groningen voor rechtsback Denis Odoi

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.