Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

63 gasten online

Club Alianza Lima: "FC Groningen bekijkt André Carrillo a.s. zaterdag"

Stand van zaken donderdag 14 april 2011:

We kunnen het moeilijk als slechts een gerucht betitelen, want nota bene de officiële clubsite van Club Alianza Lima vermeldde gisteren op de voorpagina dat er komende zaterdag een delegatie van FC Groningen op de tribune van Club Alianza Lima zit om de beladen 'clásico', zoals de stadsderby van Club Alianza Lima tegen Universitario de Deportes (kortweg "U") wordt genoemd, bij te wonen om André Carrillo aan het werk te zien. Het hele bericht, dat kopt met "Empresarios del Groningen observarán a André Carrillo en clásico con la “U” ', is hier te lezen. De club maakt van haar hart geen moordkuil, en zegt bij monde van clubpresident Guillermo Alarcón dat a.s. donderdag (lees: vandaag) een groep "ondernemers uit Europa" zal arriveren om later een formele aanbieding op André Carrillo te doen. Aangezien ook al over aanwezige ondernemers uit Groningen wordt gesproken denken we dat met de Europeanen de Groningers worden bedoeld. Over Lazio Rome schrijft de club van André Carrillo niets.


UPDATE zaterdag 16 april 2011: Peruaanse pers:

Henk Veldmate in Peru voor André Carrillo; zowel FC Groningen als Lazio Rome lijken concreet

Diario La Primera Peru: "Transfer van Carrillo naar FC Groningen praktisch rond"

Op vrijdag 15 april jl. schreven we al dat Henk Veldmate en Dirk de Vriese, iemand die onderdeel uitmaakt van het netwerk van FC Groningen, in Peru zouden zijn om André Carrillo aan het werk te zien en om met de club over de gewilde spits te onderhandelen. Dat Veldmate en De Vriese zaterdag daadwerkelijk in Lima op de tribune zaten om Carrillo in een beladen stadsderby aan het werk te zien leidt geen enkele twijfel meer, gezien de foto die de Peruaanse krant Líbero.pe afdrukte.

De krant schrijft dat de Nederlandse delegatie na de wedstrijd, die in 0-0 eindigde en waarin André Carrillo in de 61e minuut in de ploeg van Club Alianza Lima werd gebracht ten koste van Paolo Hurtado (bron: Soccerway), voor de derde keer met clubpresident Guillermo Alarcón om tafel is geschikt om over een transfer te praten.

Aan de andere kant blijft Elio Casareto, een zaakwaarnemer van Carrillo, met Lazio Rome in gesprek. De Italiaanse club zou bereid zijn $ 4 miljoen, omgerekend € 2,77 miljoen, voor Carrillo te betalen, een bedrag dat het bod van FC Groningen zou overtreffen.

Een andere krant, Generaccion.com, schrijft ook dat André Carrillo naar zowel FC Groningen als Lazio Rome zou kunnen en dat beide clubs proberen om Carrillo al in de tweede helft van dit jaar te contracteren. De site schrijft wel over een ontmoeting van vertegenwoordiger van FC Groningen met clubpresident Guillermo Alarcón, maar niets over gesprekken met Lazio Rome.

Volgens Diario La Primera Peru lijkt de transfer van André Carrillo naar FC Groningen eigenlijk al rond, aldus 'el principal negociador' ('hoofdonderhandelaar') Guillermo Cuéllar, en gaat het niet eens meer om de transfersom maar om het tijdstip van overgang van Carrillo naar Groningen: na juni of na december, en moet er ook nog gesproken worden over aan zaakwaarnemers te betalen vergoedingen.

 

Stand van zaken donderdag 14 april 2011:

 

De hoogste baas van Alianza Lima zegt comfortabel op de aanbieding te wachten: van een gedwongen verkoop uit wanhoop is geen sprake, aldus Alarcón. Hij zegt Carrillo voor een "goede som geld die de toekomst van Carrillo en zijn familie kan zekerstellen" alsmede een bepaald (doorverkoop?)percentage voor de club te willen afstaan, maar dan wel pas na afloop van de competitie, dus na december. Hij spreekt over een ondertekening van het contract in augustus maar een fysiek afstaan in december. Zou dit betekenen dat Carrillo vanaf augustus eigendom zou zijn van zijn nieuwe club (wellicht FC Groningen) en vervolgens op huurbasis tot eind december voor Alianza Lima uitkomt?

 

Vanmiddag nog was Hans Nijland aanwezig in de skybox van het Martini Ziekenhuis, zo lezen we op de site van FC Groningen, dus als het bericht op de site van Club Alianza Lima klopt, dan is Hans Nijland vermoedelijk niet één van de ondernemers die vandaag in Lima arriveert. Overigens gaf Nijland daar aan dat hij directeur blijft totdat FC Groningen kampioen van Nederland is.

 

De term "bekijken" moet ongetwijfeld niet worden geïnterpreteerd als een scoutingsgerelateerdeactiviteit: FC Groningen zal inmiddels genoegzaam bekend zijn met de kwaliteiten van Carrillo. Mensen van de scoutingsafdeling doen in de regel ook geen aanbiedingen, dus als Nijland niet naar Peru afreist, dan toch zeker technisch manager Henk Veldmate.

 

Wij kunnen goed begrijpen dat Hans Nijland een bezoekje aan een skybox prefereert boven een trip naar het hete Peru. Als we nog een beetje neuzen op de site van Alianza Lima, dan lezen we hier dat alle voorradige politietroepen nu al in gereedheid worden gebracht met het oog op de veldslag van komende zaterdag. In vol ornaat doet Generaal Javier Sanguinetti, 'el jefe de la Sétima Dirección Territorial de la Policía Nacional' uit de doeken hoe niets aan het toeval zal worden overgelaten:

 

 

Club Alianza Lima schrijft dat als de transfer van André Carrillo naar Nederland door zou gaan, dat Carrillo de derde speler van de club zou worden die naar een Nederlandse club zou gaan. Jefferson Farfán (PSV) en Reimond Manco (ook PSV, vervolgens uitgeleend aan Willem II) gingen hem voor.

 

Het is op z'n minst opmerkelijk dat André Carrillo's club zelf met zo'n uitgebreid verhaal komt. Nog altijd denken we dat er op z'n minst sprake is van rook, wellicht ook van vuur, en de kans dat Carrillo naar Groningen zal gaan lijkt ons met dit bericht zeker niet te zijn afgenomen. Of is het een truc van Alianza Lima om het misschien wat aarzelende Lazio Rome de portefeuille te laten trekken?

 

UPDATE vrijdag 15 april 2011: Peruaanse pers: 'Henk Veldmate in Peru aangekomen'

Met dank aan alberto44 van het FCG Forum: volgens Líbero.pe is eergisteren ene 'Dirk de Vrisse' (Dirk de Vries? Dirk de Vriese? Dirk de Vrieze?), een Nederlandse onderhandelaar, in Peru gearriveerd, en zou gisteren ook Henk Veldmate aldaar zijn aangekomen voor een eerste gesprek met clubpresident Guillermo Alarcón. Een vervolggesprek, waarin de transfer van André Carrillo zou worden rondgemaakt, zou gearrangeerd zijn na afloop van de 'clásico', de derby die zaterdag om 15 uur plaatselijke tijd begint. In Peru is kennelijk geen gebrek aan openheid over geplande transferbesprekingen!

In El Bocon staat overigens een vraaggesprek met een andere onderhandelaar, de Belg Dir Bryce, die met Alarcón zou gaan onderhandelen om Carrillo naar FC Groningen te krijgen, waarna Grads Fühler het contract zou tekenen.

Volgens ons valt er zaterdag niet veel van Carrillo te zien: Depor.pe meldt zojuist dat hij niet eens bij de wedstrijdselectie zit! Ook Depor vindt dit curieus.

 

Eerdere artikelen van ons over André Carrillo:

 

12-04-2011: Komst van André Carrillo naar FC Groningen op losse schroeven?

06-04-2011: Club Alianza Lima ontkent verkoop van Carrillo: "Er wordt nog niet eens onderhandeld"

02-04-2011: Depor: "FC Groningen verhoogt bod op André Carrillo"

29-03-2011: Depor: "FC Groningen heeft maandag André Carrillo gekocht"

25-03-2011: Manager van Club Alianza Lima: "André Carrillo is niet verkocht aan FC Groningen"

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.