Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

80 gasten online

"FC Groningen ook voor keeper Salomón Libman op de tribune van Club Alianza Lima"

Volgens diverse sites in Peru (o.a. Diario Ojo, El Bocon) zat een delegatie van FC Groningen, bestaande uit Henk Veldmate en Dirk de Vriese, afgelopen zaterdag niet alleen voor André Carrillo, spits van Club Alianza Lima, op de tribune, maar ook voor Carrillo's ploegmakker, de 26-jarige Salomón Alexis Libman Pastor, kortweg Salomón Libman. Libman is de keeper van Club Alianza Lima en wie aan keepers denkt, die denkt primair aan hun lengte. Welnu, Libman meet 1,84m (bron: clubsite Alianza Lima). Hij is echter in Peru geboren en lijkt ook uitsluitend een Peruaans paspoort te bezitten, wat betekent dat hij in Nederland een fors niet-EU-salaris van ruim een half miljoen euro's zal moeten toucheren. Zal FC Groningen echt serieus in hem geïnteresseerd zijn? Marktwaarde van Libman volgens Transfermarkt: € 400.000,-.

 

 

 

Volgens El Bocón zouden Henk Veldmate en 'Dir De Brice' (ongetwijfeld wordt Dirk de Vriese bedoeld) na de wedstrijd van Alianza Lima doorreizen naar een volgend potje, en wel de wedstrijd tussen Sport Boys en Juan Aurich (uitslag: 0-5), om de net 24-jarige middenvelder Jorge Luis Molina ('el Ciclón') die de gehele wedstrijd voor Juan Aurich speelde (bron: Soccerway), aan het werk te zien. Een hoogst dubieus gerucht. Heeft FC Groningen niet voldoende middenvelders? Transfermarkt schat de marktwaarde van de 1,70m kleine Molina overigens op slechts € 75.000,-.

 

 

 

LAATSTE GERUCHT: volgens Generaccion.com zou FC Groningen ook nog de Peruaanse aanvaller Luis Advíncula volgen. Advíncula is een aanvaller van Sporting Cristal dat gisteren met 1-1 gelijkspeelde tegen Cobresol (bron: Soccerway). Advíncula startte in de basis en werd in de 56e minuut bij een 0-0 stand vervangen. Hij wordt ook gevolgd door PSV en wil graag naar Europa vertrekken, maar eerst wil hij graag kampioen worden met Sporting Cristal. Hij is pas 21 jaar en meet 1,77m. Tevens is hij al zevenvoudig Peruaans international. Volgens Transfermarkt moet hij € 250.000,- kosten en is hij een tweebenige vleugelaanvaller. Potentiële opvolger van Dusan Tadic?

 

Salomón "Yuyo" Libman werd volgens de info's van zijn clubsite op 26 december 1984 geboren (al denkt Wikipedia dat hij al op 25 februari in datzelfde jaar het levenslicht zag, wat hem op slag een jaar ouder zou maken) en speelt sinds 2008 voor Club Alianza Lima. Daarvóór stond hij van 2003-2008 onder contract van Sport Boys Perú.

 

Libman stond afgelopen zaterdag onder de lat in de stadsderby tegen Universitario en verklaarde na afloop in dit interview teleurgesteld te zijn in het resultaat: hij vond dat zijn club had moeten winnen. Alianza Lima zou het beste van het spel hebben gehad en miste zelfs een strafschop.

 

Wij zullen deze meneer de komende tijd wellicht nog eens gaan analyseren, mocht blijken dat het gerucht hardnekkig blijkt te zijn. De Peruaanse pers kennende zal dan dagelijks uitgebreid over de interesse van FC Groningen worden geschreven, en wij willen dit onze lezers dan natuurlijk niet onthouden.

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.