Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

123 gasten online

FC Groningen zet alles op alles om André Carrillo te contracteren;

komt ook middenvelder Jorge Bazán?

De berichten, die met grote regelmaat van de klok in de Peruaanse pers verschijnen, spreken elkaar in sommige opzichten tegen, maar de rode lijn is helder: technisch manager Henk Veldmate stelt alles in het werk om André Martín Carrillo Díaz, kortweg André Carrillo, de pas 19-jarige spits van Club Alianza Lima, te contracteren. Schreven we gisteren nog dat Carrillo op weg zou zijn naar Nederland, dit blijkt toch iets anders te liggen. Het is Henk Veldmate die diep in Zuid-Amerika diverse gesprekken voert, en Carrillo komende vrijdag nog een keer aan het werk wil zien in de wedstrijd van zijn club tegen Juan Aurich. Carrillo's club, Alianza Lima, heeft ook voor volledige openheid gekozen en heeft op de officiële clubsite een uitgebreid tussenverslag van de stand van zaken rond de onderhandelingen geplaatst, met foto van de kopstukken van beide clubs en al. Hoogst opmerkelijk! Volgens de laatste berichten in Líbero.pe zou het nu gaan om een transferbedrag van $ 1,3 miljoen, omgerekend € 910.000, waarvoor 80% van de eigendomsrechten verkregen zou kunnen worden, al rept Terra Péru over een vraagprijs van $1,7 miljoen, omgerekend € 1,19 miljoen. Deze laatste site komt ook met de namen van Jorge Bazán en keeper Salomón Libman op de proppen.

Líbero.pe schrijft dat FC Groningen naast Carrillo ook diens ploeggenoot Jorge “Coco” Bazán wil contracteren! Jorge Luis Bazán Lazarte is een 20-jarige middenvelder.

 

 

 

 

De officiële clubsite van Club Alianza Lima doet er niet moeilijk over: Henk Veldmate en Dirk de Vriese hebben met Guillermo Alarcón, 'el presidente de Alianza Lima', gesproken over een overgang van André Carrillo naar FC Groningen.

 

 

 

 

 

 

 

Een korte samenvatting van twee recente Peruaanse artikelen over de mogelijk op handen zijn de transfer van André Carrillo naar FC Groningen:

 

Bericht van maandag 18 april 2011 op clubsite van Club Alianza Lima

 

Club Alianza Lima schrijft dat een delegatie van FC Groningen (op de foto herkennen we technisch manager Henk Veldmate en Zuid Amerika-contactpersoon Dirk de Vriese) met clubpresident Guillermo Alarcón heeft gesproken. FC Groningen heeft in dit gesprek, waarbij ook Carrillo's zaakwaarnemer Guillermo Cuellar aanwezig was, formeel aangegeven Carrillo graag te willen contracteren.

 

De FC heeft een bod neergelegd en wil nog een week in Lima blijven om Carrillo vrijdag nogmaals aan het werk te zien. We lazen eerder nl. al in Depor.pe dat Henk Veldmate enigszins teleurgesteld was dat het optreden van Carrillo afgelopen zaterdag in de 'último clásico frente' tegen Universitario de Deportes tot een half uurtje beperkt is gebleven.

 

Club Alianza Lima geeft aan dat het in alle gesprekken duidelijk heeft gemaakt dat het Carrillo pas na afloop van de competitie, dus na december, wil afstaan, en dat er nog geen overeenstemming met FC Groningen is bereikt.

 

De clubbaas sluit af met de woorden dat het hem erom gaat dat André Carrillo een mooie som geld ontvangt om de toekomst van hem en zijn familie veilig te stellen, en dat hij ook graag ziet dat zijn club 'een bepaald percentage' ontvangt. (Waarschijnlijk liggen de huidige eigendomsverhoudingen gecompliceerd en is Carrillo niet voor 100% 'het bezit' van Club Alianza Lima.)

 

Bericht van dinsdag 19 april 2011 in Líbero.pe

 

Het artikel kopt met ¡Solo le pido a dos!, wat zoveel betekent als "Ik vraag er maar twee". Opeens duikt nl. de naam van Jorge “Coco” Bazán op, een 20-jarige middenvelder, geboren op 23-03-1991.

 

Jorge Bazán

 

Opmerkelijk genoegd schrijft deze krant dat FC Groningen bereid is om een transferbedrag van $1,3 miljoen voor Carrillo te betalen, waarvoor het 80% van de 'pase' (eigendomsrecht) van 'la Culebra' kan krijgen, en dat het gaat om een overgang in juli. Ook schrijft Libero dat Veldmate terugreist naar Groningen, maar vrijdag terugkeert om Carrillo tegen Juan Aurich, de huidige nummer drie in Peru, te zien spelen.

 

Bij Bazán lijkt er haast geboden te zijn, want de populaire 'Torpedo', die bekend staat om zijn snelheid en zijn power, wordt ook begeerd door de Duitse clubs VfL Wolfsburg en 1. FC Kaiserslautern. Deze week zou een Duitse zakenman, Nick Arman, in Peru arriveren om over Bazán te spreken. FC Groningen lijkt hem vóór te willen zijn.

 

Het artikel sluit af met een citaat van de club dat we al eerder hebben gelezen: het is niet zo wanhopig dat het Carrillo moet verkopen, het gaat nog steeds om het tekenen in augustus maar laten overgaan van Carrillo in december. De vraag is of bedoeld wordt dat FC Groningen hem in juli/auigustus contracteert en vervolgens op huurbasis de competitie bij Alub Alianza Lima laat afmaken?

 

Het Italiaanse SS Lazio News en CalcioMercatoLazio melden ook dat het nu FC Groningen is, en niet Lazio Rome, dat 'in pole' is als het gaat om het binnenhengelen van Carrillo. Het pakt het artikel van de clubsite van Alianza Lima erbij, en schrijft dat de onderhandelingen tussen Alianza en FC Groningen na ruim drie uur zijn afgebroken, maar dat de FC nog steeds geïnteresseerd is. Het heeft het over 'grijze rook', die over zal gaan in witte rook als alles rond is.

 

Wordt ongetwijfeld snel weer vervolgd!

 

 

Eerdere artikelen van ons over André Carrillo:

 

18-04-2011: "André Carrillo onderweg naar Groningen voor laatste gesprekken; verkoop Tim Matavz nabij"

14-04-2011: Club Alianza Lima: "FC Groningen bekijkt André Carrillo a.s. zaterdag"

12-04-2011: Komst van André Carrillo naar FC Groningen op losse schroeven?

06-04-2011: Club Alianza Lima ontkent verkoop van Carrillo: "Er wordt nog niet eens onderhandeld"

02-04-2011: Depor: "FC Groningen verhoogt bod op André Carrillo"

29-03-2011: Depor: "FC Groningen heeft maandag André Carrillo gekocht"

25-03-2011: Manager van Club Alianza Lima: "André Carrillo is niet verkocht aan FC Groningen"

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of laat een bericht achter in ons gastenboek.