Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

73 gasten online

Komst van André Carrillo naar FC Groningen lijkt steeds dichterbij te komen

Afgaande op de meest recente uitlatingen in zowel de Peruaanse als de Italiaanse pers lijkt de transfer van André Carrillo van Club Alianza Lima naar FC Groningen steeds dichterbij te komen. Henk Veldmate en zijn Belgische secondant, Dirk de Vriese, wiens naam in alle mogelijke varianten wordt aangetroffen, hebben niet alleen met het kamp Carrillo en met diens clubbaas gesproken, maar hebben ook kennis gemaakt met familie en vrienden van Carrillo en zich een beeld gevormd van André's leefomstandigheden. De aanpak lijkt een beetje op die van Grads Fühler die met Dusan Tadic een vertrouwensband opbouwde, waarna FC Groningen deze Servische parel, die naar tal van andere clubs had gekund, aan zich wist te binden. De transfersom lijkt momenteel bij $ 1,2 miljoen (€ 826.000) te liggen, waarvoor 70% van de eigendomsrechten verkregen zouden kunnen worden, maar dit kan morgen alweer anders zijn.

 

Aanvulling:

De mogelijkheid dat FC Groningen naast André Carrillo ook zijn ploeggenoot Jorge "Coco" Bazán, die ook wel 'el Torpedo' wordt genoemd, zal contracteren lijkt er niet groter op geworden te zijn nu Bazán zijn zinnen heeft gezet op verlenging van zijn contract bij Club Alianza Lima. Hierover zou in de eerste dagen van mei onderhandeld gaan worden, als Bazáns zaakwaarnemer Borja González uit Spanje overkomt. E.e.a. valt in Líbero.pe te lezen.

 

Laten we maar even een kort rondje langs de verschillende publicaties van de laatste dagen maken:

 

Dinsdag 19 april 2011

In Peru meldt El Comercio.pe dat FC Groningen een bod heeft neergelegd van $ 1,2 miljoen, voor 70% van de 'pase' (eigendomsrechten). De deal zou echter nog niet definitief beklonken kunnen worden omdat de beslissingsbevoegde personen van FC Groningen nu niet in Peru zouden zijn. Of hiermee Hans Nijland wordt bedoeld is ons niet duidelijk, maar dit zou kunnen omdat ook geschreven wordt dat Veldmate en De Vriese een training van Alianza Lima hebben bijgewoond. Kennelijk is toch de aanwezigheid van big boss Hans Nijland gewenst als er echt knopen doorgehakt dienen te worden.

 

Dat Henk Veldmate daadwerkelijk aan de rand van het trainingsveld in Lima bivakkeerde wordt vriendelijkerwijs plausibel gemaakt door Perú21.com dat deze hopelijk niet door fotoshoppen tot stand gekomen foto plaatste, waarop onze technisch manager rechts op het bankje te zien is:

 

 

Deze site komt ook met hetzelfde transferbedrag en meldt dat de delegatie van de FC de training van Club Alianza Lima heeft bijgewoond, vandaag (woensdag) met de clubleiding van Alianza Lima zal onderhandelen over de waarschijnlijke overdracht en vrijdag nog naar Chiclayo zal reizen om Carrillo in de uitwedstrijd bij Juan Aurich aan het werk te zien.

 

Ene César Pinatte, voor ons  een nieuwe naam die verbonden lijkt te zijn aan een andere manager van Alianza Lima, zegt dat het nog altijd gaat om een overdracht na afloop van de in december eindigende competitie.

 

Afgesloten wordt dit artikel dat het de FC niet alleen gaat om het voetbalaspect in Carrillo's leven, maar ook om het sociale aspect. De Groningse delegatie heeft de plaats waar Carrillo woont bezocht om zich een beeld te vormen van zijn levensomstandigheden.


Líbero.pe meldt ondertussen dat de gesprekken met Lazio Rome steeds meer op de achtergrond aan het raken zijn c.q. afgekapt zijn. Het meldt dat ook in de Italiaanse media geschreven wordt dat FC Groningen de duidelijk vóórliggende partij is om Carrillo te contracteren en Lazio Rome zou zijn interesse dan ook hebben verlegd naar een andere speler, te weten Denis Stracqualursil van Gimnasia La Plata, die momenteel is verhuurd aan het Argentijnse Club Atlético Tigre.

 

Woensdag 20 april 2011

In El Bocón.pe kunnen we lezen dat de missie van Henk Veldmate en Dirk de Vriese tweeledig was: het ging om het neerleggen van een bod van $ 1,2 miljoen, en om een beeld van het privé-leven van Carrillo te kunnen vormen door diens woonwijk, vrienden en familie te bezoeken, ook zaken die belangrijk zijn om onderhandelingen succesvol te kunnen afsluiten, zo is FC Groningen van mening. Veldmate, De Vriese en Cuéllar (zaakwaarnemer van Carrillo) zouden nu verslag gaan uitbrengen aan betrokkenen en Veldmate en De Vriese zouden naar Groningen reizen voor intern beraad.

 

Aan de andere kant zou Lazio Rome een laatste poging wagen om Carrillo te contracteren. Het zou $ 1,5 miljoen voor 100% van de eigendomsrechten hebben geboden, maar Alianza-clubbaas Guillermo Alarcón zou vandaag niet met de Italianen, maar met de delegatie van FC Groningen om tafel schikken.

 

Dan nu de Italiaanse pers. Cittaceleste.it schrijft dat FC Groningen een 'virtueel akkoord' met Alianza Lima heeft bereikt over de transfer van André Carrillo en dat de doorslaggevende factor is geweest het feit dat FC Groningen de laatste dagen da familie van Carrillo heeft gesproken en zich heeft ingeleefd in zijn leefomstandigheden. Mocht dit zo zijn, dan werkt de aanpak van FC Groningen wel heel erg goed!

 

Weer worden de hierboven genoemde bedragen en percentages genoemd, en zou alleen coach Costas moeite hebben met een snelle verkoop van zijn pupil, die hij liever nog wat zou zien rijpen in Peru. De Italiaanse krant lijkt het boek Carrillo te sluiten en gaat over op het doorlichten van het alternatief, Denis Stracqualursi(l).

 

Calcio News 24 heeft dit bericht inmiddels ook overgenomen en ziet de deal tussen Carrillo en Lazio vervagen.

 

Wij sluiten onze negende (!) publicatie over André Carrillo maar weer eens af. Alles lijkt erop dat de transfer van Carrillo stukje bij beetje zijn beslag aan het krijgen is. Dankzij de verrassend open pers in met name Peru krijgen we een mooi beeld van hoe het contracteren van buitenlandse spelers in zijn werk gaat. Wij hebben bewondering voor het geduld en de energie die Henk Veldmate, Grads Fühler en hun collega's moeten opbrengen. Het is laveren tussen allerlei partijen, praten met soms wispelturige clubbazen en randpersonen die een stem in het kapittel blijken te hebben en als je dan bij Dusan Tadic en wellicht bij André Carrillo aan het langste eind trekt en allerlei in naam grotere clubs het nakijken geeft, dan mogen we daar best een beetje trots op zijn!

 

 

Eerdere artikelen van ons over André Carrillo:

 

19-04-2011: FC Groningen zet alles op alles om André Carrillo te contracteren; komt ook middenvelder Jorge Bazán? 

18-04-2011: "André Carrillo onderweg naar Groningen voor laatste gesprekken; verkoop Tim Matavz nabij"

14-04-2011: Club Alianza Lima: "FC Groningen bekijkt André Carrillo a.s. zaterdag"

12-04-2011: Komst van André Carrillo naar FC Groningen op losse schroeven?

06-04-2011: Club Alianza Lima ontkent verkoop van Carrillo: "Er wordt nog niet eens onderhandeld"

02-04-2011: Depor: "FC Groningen verhoogt bod op André Carrillo"

29-03-2011: Depor: "FC Groningen heeft maandag André Carrillo gekocht"

25-03-2011: Manager van Club Alianza Lima: "André Carrillo is niet verkocht aan FC Groningen"

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.