Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

135 gasten online

"FC Groningen biedt op zowel André Carrillo als Salomón Libman"

UPDATE maandag 25 april 2011: Club Alianza Lima ontkent concrete contacten met Lazio Rome

Stand van zaken donderdag 21 april 2011:

Afgelopen zondag schreven we in dit artikel al dat FC Groningen een dag eerder niet alleen voor André Carrillo op de tribune zat, maar ook voor zijn ploegmakker, de 27-jarige Salomón Alexis Libman Pastor, kortweg Salomón "Yuyo" Libman. Libman is de keeper van Club Alianza Lima en nu hij op zijn eigen website zijn geboortedatum heeft verklapt, zijnde 25-02-1984, weten we dat hij inderdaad 27 jaar oud is. De geboortegegevens op de site van zijn club kloppen dus niet, kan gebeuren :-) Inmiddels is duidelijk, althans volgens de Peruaanse media (LaRepublica.pe, Líbero.pe, met dank aan FCG Forum), dat FC Groningen $ 1,8 miljoen (€ 1,23 miljoen) over heeft voor het hele pakket, onderverdeeld in $ 1,2 miljoen voor 70% van het eigendomsrecht van Carrillo en $ 600.000 voor 70% of meer van het eigendomsrecht van Libman.

 

UPDATE maandag 25 april 2011:

Club Alianza Lima ontkent concrete contacten met Lazio Rome

De laatste dagen zijn er in zowel de Peruaanse als in de Italiaanse pers berichten gepubliceerd die erop neerkomen dat Lazio Rome dichtbij het contracteren van André Carrillo zou zijn. De Italiaanse versie van Goal.com lijkt César Pinatte van Club Alianza Lima te citeren. Volgens Pinatte, 'El presidente de la Comisión de Futbol de Alianza Lima', wordt er onderhandeld met Lazio Rome en FC Groningen over André Carrillo en zou er komende week "groot nieuws" naar buiten gebracht worden. In dit artikel wordt ook gesteld dat Lazio tevens in de running zou zijn om middenvelder Jorge Bazan en keeper Salomón Libman, beiden ook uitkomend voor Alianza Lima, te contracteren. Beide spelers werden onlangs overigens ook met FC Groningen in verband gebracht.


Club Alianza Lima, dat in een eerder stadium open en bloot toegaf dat Henk Veldmate en Dirk de Vriese, een Belgische onderhandelaar, met de clubpresident spraken over André Carrillo en van deze ontmoeting zelfs een foto plaatste, is het nu helemaal zat. Op de officiële clubsite schrijft het vandaag dat het uit moet zijn met het destabiliseren van de club, zoals het het door zakenlieden aanbieden van niet echt lijkende contracten aan spelers noemt die niet via de club lopen ('ofertas fantasmas', oftewel 'fantasieaanbiedingen'). Met name de geruchten dat Carrillo, Bazán en Libman halverwege dit jaar zouden verkassen storen diezelfde César Pinatte, die na de nederlaag van Alianza Lima met 2-0 bij Juan Aurich wil dat de club naar de toekomst kijkt om zodoende snel te leiding in de competitie te kunnen nemen.

 

Het is duidelijk dat de Peruaanse club doelt op de recente berichtgeving waarin drie spelers met Lazio Rome in verband wordt gebracht. Contacten en interesse van FC Groningen heeft de club immers nimmer ontkend. Wat ons betreft is er dan ook niets veranderd door de recente berichtgeving in de pers in Peru en Italië voor wat betreft de kansen van FC Groningen om in elk geval André Carrillo te contracteren.

 

Voor wat het waard is: De Telegraaf kopt op dinsdag 26 april 2011 met "Carrillo in Groningen" en schrijft: "De Peruviaanse spits Andre Carrillo is gesignaleerd in Groningen, waar hij is voor de afronding van zijn transfer naar FC Groningen. De 21-jarige aanvaller van Alianza Lima is befaamd om zijn grote snelheid. Een delegatie van Groningen was afgelopen week in Peru om te onderhandelen met Alianza Lima. Met de transfer is circa 1,4 miljoen euro gemoeid. De aankoop van Carrillo kan niet los worden gezien van de toptransfer van Tim Matavz. FC Groningen is al enige tijd in onderhandeling met Napoli over een verkoop van de Sloveense spits, die zelf al een akkoord heeft met de Italianen." In het transferbedrag wordt vermoedelijk de € met een $ verward, en aangezien het Dagblad van het Noorden vanochtend juist schrijft dat FC Groningen van Napoli alweer enige tijd niets heeft vernomen, en volgens Hans Nijland niets kan zolang Matavz niet definitief is verkocht, houden we meerdere slagen om de arm, of we moesten Carrillo toevallig tegen het lijf lopen vandag. Echter: een transfer van Carrillo naar Lazio lijkt o.i. inderdaad ver weg.

 

(De vraag is overigens wanneer André Carrillo, die zondagavond van de 68e t/m 90e minuut nog voor zijn club in actie is geweest tegen Juan Aurich (bron: Soccerway), in een duel dat pas om 23 uur Nederlandse tijd begon, in Groningen gesignaleerd zou zijn. En zal zijn club hem zomaar even naar Groningen laten vliegen? De volgende competitiewedstrijd staat a.s. zondag alweer op het programma!)

 

Stand van zaken donderdag 21 april 2011:

 

Beiden zouden hun woord aan de club hebben gegeven pas na afloop van de competitie, die in december eindigt, van club te willen wisselen, maar het woord van niet elke Zuid-Amerikaan is evenveel waard. Libman is bezig met het verkrijgen van een Europees paspoort, op grond van de Europese afstamming van zijn vader en de Italiaanse afkomst van zijn vrouw. Dit scheelt een slok op een borrel bij de bepaling van het salaris: niet-EU-spelers dienen minimaal een half miljoen euro 's jaars te ontvangen.

 

Salomón Libman, 1,84m lang, speelt sinds 2008 voor Club Alianza Lima. Daarvóór stond hij van 2003-2008 onder contract van Sport Boys Perú.

 

Gesteld dat hij pas in december 2011 zou aansluiten bij de selectie van FC Groningen, dan zou op dat moment Brian van Loo in zijn laatste contractjaar zitten. Luciano staat nog tot medio 2014 onder contract van FC Groningen. Niet ondenkbaar is het dat Luciano en Libman samen moeten uitvechten wie eerste keeper van FC Groningen zal worden en dat de FC minder hoge verwachtingen heeft van huidige beloftenkeeper Leonard Nienhuis.

 

 

Eerdere artikelen van ons over André Carrillo:

 

20-04-2011: Komst van André Carrillo naar FC Groningen lijkt steeds dichterbij te komen

19-04-2011: FC Groningen zet alles op alles om André Carrillo te contracteren; komt ook middenvelder Jorge Bazán? 

18-04-2011: "André Carrillo onderweg naar Groningen voor laatste gesprekken; verkoop Tim Matavz nabij"

14-04-2011: Club Alianza Lima: "FC Groningen bekijkt André Carrillo a.s. zaterdag"

12-04-2011: Komst van André Carrillo naar FC Groningen op losse schroeven?

06-04-2011: Club Alianza Lima ontkent verkoop van Carrillo: "Er wordt nog niet eens onderhandeld"

02-04-2011: Depor: "FC Groningen verhoogt bod op André Carrillo"

29-03-2011: Depor: "FC Groningen heeft maandag André Carrillo gekocht"

25-03-2011: Manager van Club Alianza Lima: "André Carrillo is niet verkocht aan FC Groningen"

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.