Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

140 gasten online

Onderhandelaar Guillermo Cuéllar hoopt op overgang van Carrillo naar FC Groningen

Stand van zaken donderdag 28 april 2011:

Veel betrouwbaar nieuws rond de al weken omjubelde overgang van André Carrillo naar FC Groningen is er momenteel niet te melden. Wel heeft De Telegraaf, met een verhaal dat te zot voor woorden is, een hoos aan berichten in de Peruaanse pers ontketend, waaruit geconcludeerd zou kunnen worden dat André Carrillo voor een naar begrippen van Club Alianza Lima astronomische transfersom binnenkort in het shirt van de Trots van het Noorden gehesen gaat worden. Dat het Amsterdamse roddelblad $ en € met elkaar verwisseld vermelden de indianenverhalen niet, evenmin als het feit dat Carrillo onmogelijk na zondag jl. in Groningen geweest kan zijn, iets wat De Telegraaf wel met stelligheid beweert. Wel betrouwbaar is het bericht op de officiële clubsite van Alianza Lima, waaruit o.i. wederom blijkt dat de club een goed contact heeft met FC Groningen en graag ziet dat André Carrillo naar Groningen vertrekt. Over de vermeende interesse van Lazio Rome rept de clubsite wederom met geen woord.

 

UPDATE maandag 2 mei 2011:

Portugese media en clubsite Alianza Lima melden medische keuring Carrillo bij Sporting Portugal;

clubpresident Alianza Lima vult aan: er is nog geen beslissing genomen aan wie Carrillo wordt verkocht

Is de soap eindelijk ten einde? Op maandag 2 mei 2011 meldt o.a. het Portugese Jornal Record dat André Carrillo a.s. donderdag door Sporting Portugal in Lissabon medisch wordt gekeurd en als hij daar doorheen komt een vijfjarig contract zal tekenen met Sporting. Met de overgang zou een bedrag van € 1 miljoen zijn gemoeid waarvoor 85% van de eigendomsrechten verkregen zouden worden. De onderhandelingen zouden vanmiddag zijn afgerond. Op de site van Club Alianza Lima staat hierover overigens nog niets! De Portugese site noemt ook FC Groningen als zijnde de club die een optie op Carrillo had.

 

Afgaande op de clubsite van Alianza Lima kunnen we niet anders concluderen dan dat André Carrillo verkocht zal worden. Carrillo's club schrijft dat een deel van de transfersom zal worden aangewend voor de bouw van Complejo de Menores, een trainingscomplex waar nieuwe talentjes kunnen worden opgeleid. Maar clubpresident Guillermo Alarcón, die ook een deel van de eigendomsrechten bezit, zegt dat er nog geen beslissing is genomen aan wie Carrillo zal worden verkocht. Er zijn nog drie gegadigden: FC Groningen, het Italiaanse Atalanta en Sporting Portugal (dat abusievelijk zelfs op de clubsite af en toe wordt verward met Porto) en dat er 'morgen' (letterlijk genomen zou dit 3 mei 2011 zijn) een definitieve beslissing wordt genomen over de tender (alsof we het hebben over een uitbesteding van een bouwopdracht!), dus nog vóór vrijdag, de dag dat Carrillo door Sporting Lissabon medisch gekeurd wordt. Carrillo reist naar Lissabon onder begeleiding van een clubmanager, Carlos Carpio, en een advocaat, Jorge Castro; bij Sporting kan Carrillo een vijfjarig contract tekenen. De club schrijft dat economisch gezien een verkoop aan Atalanta of FC Groningen voor de hand zou liggen, maar sportief gezien aan Sporting, de club waar Carrillo zelf ook ongetwijfeld het liefste zijn carrière voortzet. Afgesloten wordt zoals wel vaker met het zinnetje dat Carrillo in het geval van verkoop aan Groningen de derde speler van Alianza Lima zou zijn die naar een Nederlandse club vertrekt, na Jefferson Farfán (PSV) en Reimond Manco (PSV/Willem II), maar deze zin zal uit een eerder stuk zijn blijven hangen.

(Het zou natuurlijk merkwaardig zijn als Club Alianza Lima Carrillo naar Portugal zou laten reizen voor een medische keuring als het vóór die tijd zou beslissen dat Carrillo aan Atalanta of FC Groningen zou worden verkocht. Wij denken dan ook dat Carrillo's toekomst bij Sporting ligt.)

 

Op dinsdag 3 mei 2011 lijkt ook de coach van Alianza Lima, de Argentijn Gustavo Costas, zich al neergelegd te hebben bij een vertrek van Carrillo, die vandaag een visum heeft aangevraagd en vrijdag naar Portugal afreist voor de keuring. Hij had liever gezien dat Carrillo, die hij nu al veel geluk wenst, nog twee jaar zou zijn gebleven, maar in het hedendaagse voetbal gaat het snel, verzucht hij, en hij denkt dat Alianza Lima voldoende goede spelers heeft om Carrillo te kunnen vervangen. Bron: clubsite Alianza Lima. Maar goed, zolang er geen contracten zijn ondertekend schrijven wij Carrillo voor Groningen nog niet 100% af.

 

Alianza-keeper Salomón Libman wenst vandaag in een ander artikel op de clubsite van Alianza Lima André Carrillo veel succes bij de volgende stap van zijn carrière, "die in het Europese voetbal ligt". Een clubnaam wordt niet genoemd...

 

Stand van zaken donderdag 28 april 2011:

 

Om met het belangrijkste bericht te beginnen: gisteren publiceerde de clubsite van Alianza Lima een vraaggesprek met Guillermo Cuéllar, die in een eerder stadium als 'el principal negociador' ('hoofdonderhandelaar') werd omschreven en nu zelfs het predikaat 'el empresario FIFA' opgespeld heeft gekregen. Cuéllar verklaart te hopen dat André Carrillo verkocht wordt aan FC Groningen, dat volgens hem een club is waar Carrillo zich goed zou kunnen ontwikkelen. Een overgang van André naar de FC is volgens hem dus niet alleen goed voor Club Alianza Lima, maar ook voor Carrillo zelf. Het artikel noemt onderhandelingen die gevoerd zijn en een bezoek van Groningse afgevaardigden. Een vertrek van Carrillo uit Peru zou waarschijnlijk zijn. Afgesloten wordt met de opmerking dat Carrillo zich momenteel met de eerste selectie voorbereid op het komende competitieduel, een thuiswedstrijd tegen CNI (komende zondag, aldus Soccerway) waarin Alianza Lima hoopt de koppositie te heroveren.

 

Guillermo Cuéllar

 

Dan nu naar de riooljournalistieke verhalen. Peru21.pe neemt het artikel uit De Telegraaf likkebaardend over, denkt met droge ogen dat FC Groningen daadwerkelijk € 1,4 miljoen ($ 2,1 miljoen) in plaats van het veel reëlere bedrag van $ 1,4 miljoen (€ 944.000) op tafel zou wilen leggen voor de spits en heeft het al over een recordtransfer in de geschiedenis van Alianza Lima. Dat FC Groningen het Italiaanse Lazio Rome het nakijken zou hebben gegeven zou komen door besluiteloosheid en het niet doen van concrete aanbiedingen aan de zijde van de Italianen - wat ons betreft de enige betrouwbare zinsnede in het hele artikel, want door de lachwekkende soap rond Matavz en Napoli weten we dat Italianen inderdaad aan besluiteloosheid niet zijn te overtreffen. Leuk als je een speler wilt kopen en met Italiaanse concurrenten van doen hebt, jammer als je juist aan Italianen een speler wilt vérkopen.

 

Er wordt ook nog geschreven dat De Telegraaf het Peruaanse Depor citeert dat meldt dat - volgens bronnen dichtbij Alianza Lima - Carrillo al verkocht zou zijn aan FC Groningen. Dit vinden we echter in het stuk uit De Telegraaf in het geheel niet terug. Kortom, in de trash met dit stuk! Het artikel is o.a. overgenomen door Terra, maar wij maken er nu verder geen woorden meer aan vuil. Waar in dit kader De Telegraaf wordt geciteerd, daar nemen wij de benen.

 

Tenslotte: een artikel in Líbero.pe, van vandaag. Deze al eerder door de mand gevallen site meldt dat Alianza Lima een bod van FC Groningen van $ 1,5 miljoen (€ 1,01 miljoen) op Carrillo geaccepteerd zou hebben. Het onbetrouwbare schuilt in het feit dat de site op de proppen komt met César Pinnate, die meldt dat partijen in het laatste stadium van de onderhandelingen zijn en dat e.e.a. volgende week rond zou komen. Er moest alleen nog even goed worden gekeken naar een ander voorstel van een andere Europese club. Wat ons betreft kan er hierdoor een streep door het artikel, omdat de officiële clubsite van Alianza Lima juist in een artikel met diezelfde Pinatte op de proppen komt. Pinatte wil dat er einde komt aan het destabiliseren van de club door allerlei fake aanbiedingen die op spelers worden losgelaten zonder dat de club hierin wordt betrokken. Er zouden helemaal geen concrete gesprekken met andere clubs zijn (behoudens FC Groningen).

 

Genoeg voor vandaag. Uit alles blijkt dat Club Alianza Lima graag ziet dat André Carrillo naar Groningen vertrekt. Aan de FC zal het niet liggen. Wellicht wel aan Napoli, dat over de brug moet komen met harde valuta, een absolute voorwaarde voor de FC om de transfer van Carrillo te kunnen financieren.

 

Wordt ongetwijfeld vervolgd, dit elfde artikel alweer van ons over deze soap is vast niet het laatste!

 

 

UPDATE vrijdag 29 april 2011: Italiaanse pers:

"André Carrillo naar Atalanta Bergamo of PSV; FC Groningen en Lazio Rome zijn gezien"

Het Italiaanse Cittaceleste schrijft dat zowel FC Groningen als Lazio Rome kunnen fluiten naar André Carrillo, nu zowel Atalanta Bergamo als PSV een bod hebben uitgebracht. De Italiaanse site baseert zich op de Peruaanse pers. De familie van Carrillo zou een voorkeur hebben voor een vertrek van de spits naar Italië, vandaar dat deze site denkt dat Carrillo naar Atalanta Bergamo zal gaan. Atalanta staat tweede in de Italiaanse Serie B, op één punt achter koploper Siena, en speelt komend seizoen in de Serie A. Wij melden dit, maar hechten er bepaald geen grote waarde aan. Wel zou het kunnen zijn dat Napoli met betrekking tot Tim Matavz nog meer pas op de plaats maakt gezien zijn liesblessures, en dat FC Groningen hierdoor ook niet in staat is André Carrillo te contracteren.

 

Als we even zoeken in de Peruaanse pers, dan vinden we een artikel van vandaag in Ojo. Hierin staat dat Carrillo mogelijk naar Schalke 04 vertrekt, als opvolger van zijn landgenoot Jefferson Farfán, die de Königsblauen na dit seizoen wellicht verlaat. Er staat dat Alianza Lima een bod van een Koreaanse club heeft verworpen, dat ook FC Groningen een bod heeft uitgebracht en dat Lazio Rome en Atalanta vervolgens ook zijn aangeschoven. Ook dit artikel is hoogst speculatief.

 

Om het artikel af te sluiten met nóg meer vraagtekens: volgens o.a. El Comercio heeft Porto zich nu ook in de strijd gemengd om Carrillo, wat tot gevolg zou hebben gehad dat de onderhandelingen met FC Groningen vertraging zouden hebben opgelopen. Het verschil tussen beide biedingen zou alleen gaan om het percentage van de eigendomsrechten dat zou worden verkregen. Gezegd wordt dat FC Groningen op 85% van die rechten heeft geboden en Porto op 95%. Omdat ook hier weer wordt gezegd dat de FC $ 2,1 miljoen zou willen bieden (het Telegraaf-verhaal) trekken wij meteen de hele handel in twijfel. Wordt ongetwijfeld snel weer vervolgd...

 

Maar gelukkig komen we altijd weer uit bij FC Groningen! Zojuist meldt CalcioMercatoLazio dat Alianza Lima op een paar details na rond is met FC Groningen, aldus de al vaak door ons aangehaalde Cesar Pinate. For today: we rest our case!

 

UPDATE maandag 2 mei 2011:

Portugese media en clubsite Alianza Lima melden medische keuring Carrillo bij Sporting Portugal;

clubpresident Alianza Lima vult aan: er is nog geen beslissing genomen aan wie Carrillo wordt verkocht

Is de soap eindelijk ten einde? Op maandag 2 mei 2011 meldt o.a. het Portugese Jornal Record dat André Carrillo a.s. donderdag door Sporting Portugal in Lissabon medisch wordt gekeurd en als hij daar doorheen komt een vijfjarig contract zal tekenen met Sporting. Met de overgang zou een bedrag van € 1 miljoen zijn gemoeid waarvoor 85% van de eigendomsrechten verkregen zouden worden. De onderhandelingen zouden vanmiddag zijn afgerond. Op de site van Club Alianza Lima staat hierover overigens nog niets! De Portugese site noemt ook FC Groningen als zijnde de club die een optie op Carrillo had.

 

Afgaande op de clubsite van Alianza Lima kunnen we niet anders concluderen dan dat André Carrillo verkocht zal worden. Carrillo's club schrijft dat een deel van de transfersom zal worden aangewend voor de bouw van Complejo de Menores, een trainingscomplex waar nieuwe talentjes kunnen worden opgeleid. Maar clubpresident Guillermo Alarcón, die ook een deel van de eigendomsrechten bezit, zegt dat er nog geen beslissing is genomen aan wie Carrillo zal worden verkocht. Er zijn nog drie gegadigden: FC Groningen, het Italiaanse Atalanta en Sporting Portugal (dat abusievelijk zelfs op de clubsite af en toe wordt verward met Porto) en dat er 'morgen' (letterlijk genomen zou dat dit 3 mei 2011 zijn) een definitieve beslissing wordt genomen over de tender (alsof we het hebben over een uitbesteding van een bouwopdracht!), dus nog vóór vrijdag, de dag dat Carrillo door Sporting Lissabon medisch gekeurd wordt. Carrillo reist naar Lissabon onder begeleiding van een clubmanager, Carlos Carpio, en een advocaat, Jorge Castro; bij Sporting kan Carrillo een vijfjarig contract tekenen. De club schrijft dat economisch gezien een verkoop aan Atalanta of FC Groningen voor de hand zou liggen, maar sportief gezien aan Sporting, de club waar Carrillo zelf ook ongetwijfeld het liefste zijn carrière voortzet. Afgesloten wordt zoals wel vaker met het zinnetje dat Carrillo in het geval van verkoop aan Groningen de derde speler van Alianza Lima zou zijn die naar een Nederlandse club vertrekt, na Jefferson Farfán (PSV) en Reimond Manco (PSV/Willem II), maar deze zin zal uit een eerder stuk zijn blijven hangen.

(Het zou natuurlijk merkwaardig zijn als Club Alianza Lima Carrillo naar Portugal zou laten reizen voor een medische keuring als het vóór die tijd zou beslissen dat Carrillo aan Atalanta of FC Groningen zou worden verkocht. Wij denken dan ook dat Carrillo's toekomst bij Sporting ligt.)

 

Op dinsdag 3 mei 2011 lijkt ook de coach van Alianza Lima, de Argentijn Gustavo Costas, zich al neergelegd te hebben bij een vertrek van Carrillo, die vandaag een visum heeft aangevraagd en vrijdag naar Portugal afreist voor de keuring. Hij had liever gezien dat Carrillo, die hij nu al veel geluk wenst, nog twee jaar zou zijn gebleven, maar in het hedendaagse voetbal gaat het snel, verzucht hij, en hij denkt dat Alianza Lima voldoende goede spelers heeft om Carrillo te kunnen vervangen. Bron: clubsite Alianza Lima. Maar goed, zolang er geen contracten zijn ondertekend schrijven wij Carrillo voor Groningen nog niet 100% af.

 

Alianza-keeper Salomón Libman wenst vandaag in een ander artikel op de clubsite van Alianza Lima André Carrillo veel succes bij de volgende stap van zijn carrière, "die in het Europese voetbal ligt". Een clubnaam wordt niet genoemd...

 

Eerdere artikelen van ons over André Carrillo:

 

21-04-2011: "FC Groningen biedt op zowel André Carrillo als Salomón Libman"

20-04-2011: Komst van André Carrillo naar FC Groningen lijkt steeds dichterbij te komen

19-04-2011: FC Groningen zet alles op alles om André Carrillo te contracteren; komt ook middenvelder Jorge Bazán? 

18-04-2011: "André Carrillo onderweg naar Groningen voor laatste gesprekken; verkoop Tim Matavz nabij"

14-04-2011: Club Alianza Lima: "FC Groningen bekijkt André Carrillo a.s. zaterdag"

12-04-2011: Komst van André Carrillo naar FC Groningen op losse schroeven?

06-04-2011: Club Alianza Lima ontkent verkoop van Carrillo: "Er wordt nog niet eens onderhandeld"

02-04-2011: Depor: "FC Groningen verhoogt bod op André Carrillo"

29-03-2011: Depor: "FC Groningen heeft maandag André Carrillo gekocht"

25-03-2011: Manager van Club Alianza Lima: "André Carrillo is niet verkocht aan FC Groningen"

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.