Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

119 gasten online

RTV Noord: "Essent nieuwe hoofdsponsor FC Groningen"

Essent wordt de nieuwe hoofdsponsor van FC Groningen, zo meldt RTV Noord vandaag op haar website. Vanaf volgend seizoen zou de naam van het energiebedrijf dan ook op de voorkant van het wedstrijdshirt van FC Groningen prijken. Verdere details over het sponsorcontract ontbreken aangezien FC Groningen niet op de geruchten wenst te reageren.

  

Toen de huidige hoofdsponsor Noordlease in februari van dit jaar aankondigde het aflopende sponsorcontract niet te willen verlengen, hebben wij al een uitgebreid stuk geschreven over de mogelijke opvolger. Hierin werd ook Essent danwel RWE als mogelijke nieuwe hoofdsponsor genoemd, aangezien FC Groningen zich met het oprichten van de energiesociëteit Energy Valley Top Club nadrukkelijk als partner voor energiebedrijven heeft gepresenteerd. De Trots van het Noorden heeft zorgvuldig een imago als 'groene club' opgebouwd, waar Essent als grootste producent van duurzame energie in Nederland perfect bij past.

 

Essent is sinds 30 september 2009 100% onderdeel van RWE, een van Europa’s vijf belangrijkste energiebedrijven. RWE is actief op het gebied van de opwekking, verkoop, transport en levering van elektriciteit en gas. RWE is in Duitsland de belangrijkste, in Nederland de op één na belangrijkste en in het Verenigd Koninkrijk de op twee na belangrijkste energieproducent. Het moge duidelijk zijn dat FC Groningen in RWE/Essent een grote, betrouwbare partner gevonden heeft, als de berichtgeving van RTV Noord klopt.

 

Algemeen directeur Hans Nijland wil op dit moment geen commentaar geven op het bericht van RTV Noord. Dit zou kunnen betekenen dat de besprekingen met de nieuwe sponsor nog niet afgerond zijn, maar het zou eveneens kunnen betekenen dat er afspraken met de nieuwe sponsor gemaakt zijn om de deal tijdens een feestelijke bijeenkomst bekend te maken. Wordt ongetwijfeld vervolgd!

 

Ziet het shirt van FC Groningen er volgend seizoen zo uit?

RTV Noord maakte deze bewerkte foto

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.