Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

133 gasten online

André Carrillo tekent bij Sporting Clube de Portugal;

Jorge Bazán wil volgend jaar naar Europa

Het zat er al aan te komen: FC Groningen heeft naast André Carrillo gegrepen. De 19-jarige spits heeft gisteren de medische test bij Sporting doorstaan en aansluitend een vijfjarig contract getekend bij de 22-voudige Portugese kampioen. De clubsites van Club Alianza Lima en Sporting hebben dit gemeld. FC Groningen heeft het nakijken. Het kan pas zaken doen als Tim Matavz is verkocht en daar wilde Carrillo niet op wachten, zo schrijft het Dagblad van het Noorden vandaag. 

 

 

Een clubmaatje van André Carrillo, de 20-jarige middenvelder Jorge Bazán over wie wij in combinatie met FC Groningen o.a. op 19 april jl. in dit artikel hebben bericht, gaat in twee artikelen op de officiële clubsite van Alianza Lima in op de door hem gewenste overgang naar Europa. Volgens het Peruaanse La Razón is de overgang naar FC Groningen al zo goed als beklonken, maar inmiddels weten we dat de Peruaanse sportpers een hoog opportunistisch gehalte heeft. Aannemelijker lijkt het dat Bazán, zoals de clubsite van Alianza Lima op 6 mei jl. schreef, nog een jaar in Peru wil blijven.

 

 

 

Aanvulling: details rond de overgang van André Carrillo naar Sporting

Volgens het Peruaanse Trome is Carrillo voor een bedrag van € 1,3 miljoen aan Sporting verkocht. De helft hiervan, € 650.000, is betaald na de medische keuring en de andere helft wordt later in mei betaald. Carrillo gaat bij Sporting $ 300.000 per jaar verdienen (€ 209.000), een ruime verviervoudiging vergeleken met zijn jaarsalaris bij Alianza Lima ($70.000, omgerekend € 49.000). Kortom, een transfer die zowel qua transfersom als ook qua salarishuishouding uitstekend bij FC Groningen zou hebben gepast (bij tijdige verkoop van Tim Matavz), ook al zou het salaris dat Carrillo in Nederland minimaal zou moeten verdienen ca. € 250.000 hebben moeten bedragen. Tenslotte is er ook een wedstrijd in Lima tussen Alianza en Sporting overeengekomen als onderdeel van de deal. Zonde dat het zo is gelopen!

 

Op 5 mei 2011 berichtte de clubsite dat Bazán dit seizoen debuteerde in de basis van Alianza Lima en dat hij zich inmiddels tot vaste waarde op het middenveld in het elftal van trainer Gustavo Costas heeft ontwikkeld. Bazán hoopt Carrillo's voorbeeld te volgen en zou ook graag in Europa spelen. Op 6 mei 2011 publiceerde de clubsite andermaal een artikel over Bazán. Zijn wens Zuid-Amerika voor Europa in te wisselen lezen we ook hier, maar hij wil nog een jaar bij Alianza Lima blijven. Zijn zaakwaarnemer gaat volgende maand met Alianza Lima onderhandelen over een nieuw contract.

 

Wordt vervolgd. Wij zullen de komende tijd de berichtgeving over FC Groningen / Jorge "Coco" Bazán (dan wel keeper Salomón Libman) blijven volgen, maar de focus meer op de officiële clubsite van Alianza Lima leggen en - al doende leert men - minder op de overige sportsites in Peru.

 

Jorge Bazán

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.