Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

63 gasten online

Aftonbladet: "FC Groningen hoopt Andreas Granqvist deze zomer te verkopen"

Uit een vraaggesprek met Andreas Granqvist trekt het Zweedse Aftonbladet vandaag de conclusie dat FC Groningen in de komende transferperiode, die loopt van 1 juli t/m 31 augustus 2011, zal proberen de Zweed aan een andere club te verkopen. FC Groningen is feitelijk gedwongen met een andere club in zee te gaan, nu Granqvist wederom heeft aangegeven zijn medio 2012 aflopende contract niet te willen verlengen. Hij wil graag naar Duitsland, Engeland, Spanje of Italië, maar ook een club als Fenerbahce of een andere club die komend seizoen Champions League speelt is interessant in zijn ogen. Granqvist gaat na afloop van dit seizoen met zijn zaakwaarnemer, Martin Dahlin, om tafel. Echter: Granqvist geeft aan gewoon bij FC Groningen te blijven mocht zich geen interessante club voor hem melden.

 

Andreas zegt wel te weten dat er interesse is in zijn persoontje, maar hij weet nog niet om welke clubs het gaat. Hij zegt na afloop van dit seizoen, dus uiterlijk na afloop van de play-offs mocht FC Groningen komende zondag tegen de verwachtingen van FCG Online in onverhoopt toch niet als vierde eindigen, met zijn zaakwaarnemer in conclaaf te gaan. Hij ziet wel wat er komende zomer concreet wordt.

 

Afgelopen winter weigerde FC Groningen nog zijn medewerking te verlenen aan een overgang van Granqvist naar het Turkse Fenerbahce, maar de FC moet komende zomer wel medewerking verlenen omdat Granqvist anders na afloop van het volgende seizoen de Trots van het Noorden transfervrij kan verlaten. Ook bij een transfer in de komende winterstop zal er vanwege zijn (volgens het Dagblad van het Noorden) contractueel vastgelegde in de tijd dalende gelimiteerde afkoopsom maar een relatief laag bedrag in de clubkas van FC Groningen vloeien. Ook is in de winterstop traditioneel lastiger een vervanger te vinden dan in de zomerstop.

 

Andreas zegt dat het zijn ambitie is om in een grotere competitie te spelen en dan wel bij een club die Europees voetbal speelt. Hij zegt dat FC Groningen van zijn ambitie op de hoogte is en hij gaat ervan uit dat de FC zijn medewerking zal verlenen aan een transfer en hij verwacht dat de FC geen onredelijk hoge afkoopsom zal verlangen.

 

(Duidt dit erop dat het Dagblad van het Noorden het niet bij het rechte eind heeft met zijn veronderstelling dat de gelimiteerde afkoopsom waartegen Granqvist mag vertrekken inmiddels is gedaald tot ca. € 2 miljoen? Of vindt Granqvist dat FC Groningen ook met een bieding die lager is dan de contractueel vastgelegde afkoopsom akkoord moet gaan?)

 

Mocht er niets interessants voorbij komen dan vindt hij het niet erg bij FC Groningen te blijven, maar hij vindt dat hij een goed seizoen heeft gespeeld met diverse interlands voor zijn land, dus hij verwacht dat er zeker andere clubs interesse gaan tonen.

 

FC Groningen weet al jaren van de visie van de Zweed, die erop neerkomt dat hij, net als vele andere spelers, FC Groningen ziet als een tussenstation. de FC zal dan ook zeker een lijstje met potentiële opvolgers paraat hebben. Het zal desondanks een hele kluif worden een speler van het kaliber Granqvist te kunnen aantrekken. Overigens zou het ons niet verbazen als FC Groningen Granqvist ook afgelopen zomer al min of meer graag - tegen een passende vergoeding - verkocht zou hebben.

 

Zien we Andreas Granqvist binnenkort voor het laatst in het shirt van FC Groningen?

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.