Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

239 gasten online

Hans Nijland: "Napoli en FC Groningen zijn rond over Tim Matavz; vrijdag persconferentie"

Stand van zaken dinsdag 17 mei 2011:

We moeten nog een forse slag om de arm houden, maar een op de training van FC Groningen aanwezig bestuurslid van VV Actief heeft vanmorgen interessant nieuws aan de aanwezige supporters verteld. Volgens hem heeft gastspreker Hans Nijland gisteravond in Bunne op de sponsoravond van VV Actief verteld dat Napoli en FC Groningen een akkoord over de verkoop van Tim Matavz hebben bereikt nu er een bankgarantie is en dat dit nieuws a.s. vrijdag tijdens een persconferentie bekend zal worden gemaakt.

 

UPDATE vrijdag 20 mei 2011: Nog geen duidelijkheid over verkoop Tim Matavz

De dag is nog niet om, maar de persconferentie die vandaag gehouden zou worden en waarin meer duidelijkheid gegeven zou worden over de verkoop van Tim Matavz is er vandaag niet geweest. Achteraf gezien hadden we ons iets kritischer moeten opstellen en ons moeten realizeren dat persconferenties over spelers die verkocht worden in de regel niet worden gegeven door de verkopende partij. Na ons artikel hebben we contact gehad met een ander lid van VV Actief. Ook hij was aanwezig tijdens de sponsoravond waar Hans Nijland heeft gesproken en volgens hem is door Hans geen relatie gelegd tussen de transfer en de persconferentie, maar zou er vandaag een aan sponsoring gerelateerde persconferentie worden gehouden. Wellicht dat de bijeenkomst in de Euroborg van vandaag werd bedoeld, waarbij diverse kopstukken met elkaar praatten over ‘Groen Ondernemen’: FC Groningen, de Energy Valley Top Club en bekende GroenLinks politici (bron: site FC).

Hoe dan ook, bij velen hebben we onbedoeld valse hoop gewekt met ons artikel - hopelijk voor het laatst! Onze welgemeende excuses...

 

Stand van zaken dinsdag 17 mei 2011:

 

De soap rond de overgang van Tim Matavz naar SSC Napoli duurt ons en de FC al veel en veel te lang en het zou daarom een zegen zijn als er nu duidelijkheid komt. Het biedt FC Groningen de mogelijkheid zich te versterken; een inkomende transfersom voor Matavz is immers een noodzakelijke voorwaarde om bv. een buitenlandse speler te kunnen aantrekken.

 

Het is niet onze gewoonte te strooien met onbevestigde geruchten over op handen zijnde personferenties, maar in dit geval maken we een uitzondering omdat we het bericht geloofwaardig achten. Vindt er vrijdag alles behalve een persconferentie plaats, dan zullen we niet te beroerd zijn om diep door het stof te gaan.

 

Wordt hopelijk snel vervolgd!

 

Hans Nijland, gisteren aan het woord in Bunne (foto: VV Actief)

 

UPDATE donderdag 19 mei 2011: DvhN: "Er zit weer schot in transfer Tim Matavz"

Het Dagblad van het Noorden gaat vandaag in op de zaak Matavz. Volgens de krant zit er weer schot in de transfer van onze topscorer naar Italië nu Hans Nijland na een maand stilte weer contact heeft gehad met de clubleiding van SSC Napoli. Medio april was er al een akkoord tussen Matavz en de Italiaanse club en Napoli zou contact opnemen met FC Groningen. Nijland hoorde echter niets meer. Onze algemeen directeur: "Het is een tijdje stil geweest, maar op dit moment zijn er toch weer contacten en ben ik positiever gestemd. Het zou me niet verbazen als er toch een deal uit de bus rolt", aldus Nijland, gisteravond tegen het DvhN dat vanmorgen melding maakt van het gesprek.

Deze uitlatingen hebben natuurlijk een andere, minder definitieve lading dan de uitspraken die Nijland maandag tijdens de sponsoravond van VV Actief deed, kortom ... afwachten wat de dag van morgen ons brengt!

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.