Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

136 gasten online

Aftonbladet: "Galatasaray geïnteresseerd in Andreas Granqvist"

Stand van zaken maandag 23 mei 2011:

Volgens het Zweedse Aftonbladet zou het Turkse Galatasaray geïnteresseerd zijn in Andreas Granqvist. Granqvist zegt dat de Turkse club, die dit seizoen in de Turkse competitie op een teleurstellende achtste plaats is geëindigd en komende jaargang verstoken blijft van Europees voetbal, hem heeft bekeken en de Zweed vindt Galatasaray een interessante optie. Hij heeft zijn zaakwaarnemer, Martin Dahlin, echter verzocht om alles af te houden zolang hij met FC Groningen nog play off-wedstrijden speelt, want daarop wil hij zich eerst volledig concentreren.


UPDATE donderdag 9 juni 2011:

Turkish-Football.com: "FC Groningen en Galatasaray eens over transfersom voor Andreas Granqvist"

Volgens de ons niet volslagen bekende site Turkish-Football.com (via FC Groningen.blog.nl) hebben FC Groningen en Galatasaray overeenstemming bereikt over de transfersom die de Turkse club zou moeten betalen om Andreas Granqvist te kunnen overnemen. De site baseert zich op de Turk Ali Eren, voormalig Turks voetballer en momenteel als journalist en scout actief, die eerder vroegtijdig en waarheidsgetrouw bericht schijnt te hebben over de overgang van Nuri Sahin van Borussia Dortmund naar Real Madrid.

De hoogte van de transfersom wordt niet vermeld.

Als transfers van Zweedse spelers in enige mate waarschijnlijk zijn, dat wemelt het in de Zweedse pers van de berichten hieromtrent. Tot nu toe valt het met de interesse van de Zweedse sportbladen in dit gerucht echter reuze mee. Slechts Aftonbladet gaat vandaag in op de toekomst van Andreas Granqvist, maar geeft slechts aan dat Galatasaray de meest waarschijnlijke nieuwe club van de Zweed is, afgaande op een lijstje quoteringen. Niet veel minder waarschijnlijk wordt daar echter ingeschat dat Granqvist gewoon in Groningen blijft.

 

Stand van zaken maandag 23 mei 2011:

 

Ook het Dagblad van het Noorden maakte vandaag melding van het feit dat Galatasaray aast op Andreas Granqvist. De krant meldt dat hij in zijn contract een clausule heeft waarin staat dat hij voor een gelimiteerde transfervergoeding van EUR 2 miljoen mag vertrekken.

 

Granqvist geeft aan dat de Turkse competitie interessant is voor hem. Hij zegt dat de drie clubs Galatasaray, Fenerbahçe en Besiktas vaak Europees voetbal spelen en het nadeel van het verkassen naar een té grote club is voor hem het feit dat hij dan mogelijk op de bank belandt en dat wil hij niet.

 

Granqvist ziet het als voordeel dat Galatasaray met Johan Elmander al een andere Zweed in de selectie heeft  (Elmander is afgelopen weekeinde van het Engelse Bolton Wanderers overgenomen) en ook nog Granqvists landgenoot Kim Källström van Olympique Lyon wil contracteren. Andreas zegt dat het sociale aspect (landgenoten in de selectie) niet onderschat moet worden.

 

GSCimbom, een supportersforum van Galatasaray, heeft het bericht uit de Zweedse pers ook opgepikt. Het is interessant dit forum de komende tijd in de gaten te houden, de Turkse fans van Galatasaray zitten dichtbij het vuur.

 

Andreas Granqvist werd eerder met het Turkse Fenerbahçe in verband gebracht, maar FC Groningen sloeg een bod van de Turken in de winterstop af, zie ons artikel van 17 januari 2011. Recent nog werd Granqvist in de Turkse pers in één adem genoemd met Besiktas, zie ons artikel van 4 mei 2011.

 

Ons is duidelijk dat FC Groningen een half jaar na de vorige winterstop niet nogmaals een miljoenenbod op Granqvist zal willen en kunnen weigeren, niet alleen omdat er een clausule in Granqvists contract staat maar ook vanwege het risico dat de Zweed in dat geval in de komende winterstop voor een fooi vertrekt of, nog erger, aan het einde van het volgende seizoen gratis de poort uitwandelt. Kortom, Granqvist zal vermoedelijk vertrekken. De vraag is: naar welke club?

 

 

Het Turkse Hürriyet Futbol lijkt op dinsdag 24 mei 2011 te melden dat Galatasaray een bod op Andreas Granqvist heeft uitgebracht.

 

UPDATE donderdag 26 mei 2011: Turkse pers: "FC Groningen wil € 5 miljoen voor Granqvist ontvangen"

Volgens diverse Turkse sites (Internet Spor, Posta, SeriGazete en nog vele andere) heeft FC Groningen het voor Granqvist te ontvangen transferbedrag op maar liefst € 5 miljoen euro vastgesteld. Dit lijkt ons aan de hoge kant. Misschien kon de FC afgelopen winter vragen wat ze wilden omdat gelimiteerde transferbedragen niet perse ook in de winterstop gelden, maar komende zomer zal de vastgestelde gelimiteerde afkoopsom ongetwijfeld lager zijn dan € 5 miljoen. (Overigens schreven wij op 18 januari jl. in dit artikel dat het Dagblad van het Noorden die dag melding maakte van het feit dat Fenerbahçe volgens Zweedse media een bod van ongeveer € 2 miljoen gedaan zou hebben.)

De sites noemen als bronvermelding ene Jeroen Kapteijns van De Telegraaf. En laat De Telegraaf gisteren juist in dit artikel het volgende geschreven hebben: "Het contract van Granqvist bij FC Groningen, waarin naar verluidt een gelimiteerde afkoopsom van twee miljoen euro staat, loopt nog een jaar door."

In de Turkse pers wordt gesproken over Cüneyt Tanman. Dit is een oud-voetballer van Galatasaray (431 officiële wedstrijden!) die later clubmanager werd van Galatasaray en momenteel voetbalcommentator voor sommige kranten is. Hij roemt o.a. de fysieke kracht en kopsterkte van Granqvist, een speler die hij 'foutloos' noemt. Zijn we in Nederland dan toch te kritisch?

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.