Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

122 gasten online

Dagblad van het Noorden: "Transfer van Tim Matavz nu heel dichtbij'

Wat ons betreft is dit echt het allerlaatste bericht over een mogelijke overgang van Tim Matavz van FC Groningen naar SSC Napoli. Het Dagblad van het Noorden meldt vanochtend dat de transfer van de Sloveen naar de Italiaanse club, die in de Serie A als derde is geëindigd en volgend seizoen uitkomt in de Champions League, nu heel dichtbij is. Matavz heeft zijn Albanese zaakwaarnemer Nusret Jashari ingeruild voor Henk van Ginkel, werkzaam bij World Soccer Consult, en Van Ginkel denkt niet dat het nu nog mis gaat: "Wij wachten nu nog op een bevestiging van Napoli. Daarna moet Matavz nog worden gekeurd en dan kunnen de handtekeningen worden gezet. Het zou kunnen dat dat volgende week gebeurt." Hans Nijland beaamt met Napoli overeenstemming te hebben bereikt over de vergoedingssom voor Matavz en is ook optimistisch: "Ik ga er vanuit dat het door gaat. Volgende week zal het wel gaan gebeuren." Het Italiaanse Pensiero Azzurro meldt vandaag dat de transfer van Matavz al rond is ('Affari conclusi'), maar zolang de FC niets officieel bevestigt lijkt ons dit nog te opportunistisch.

 

De hoogte van de transfervergoeding waarover overeenstemming is bereikt, is vooralsnog niet bekend. Het DvhN schrijft hierover: "FC Groningen heeft aan de Sloveen naar verluidt een prijskaartje gehangen van ruim 7,5 miljoen euro, maar Nijland wil het bedrag niet noemen. Het hardnekkige verhaal dat Doris, de moeder van Tim Matavz, zich te nadrukkelijk met de transfer zou hebben bemoeid en de overgang daardoor heeft opgehouden, wordt door Nijland als ’ongeloofwaardig’ afgedaan. "Doris heeft zich altijd met Tim bemoeid, maar wij vinden haar helemaal niet vervelend. Daar komt bij dat Tim heel graag naar Napoli wil, zou moeders dat dan niet óók graag willen voor haar zoon?""

 

De krant schrijft ook dat Van Ginkel nog wel een kleine slag om de arm houdt: "Ik werk dertig jaar in het profvoetbal, ik weet dat zolang de handtekeningen onder een contract niet zijn gezet er altijd nog iets mis kan gaan. Maar daar ga ik in dit geval niet vanuit." Met ’in dit geval’ doelt hij op de overgang van Tim Matavz van FC Groningen naar Napoli. Een transfer die zich maandenlang heeft voortgesleept, maar nu volgens Van Ginkel heel dichtbij is. "Ik heb vorige week nog een email naar Napoli gestuurd met een paar aanvullingen die nog in het contract moeten komen, maar die zullen de overgang niet in de weg staan.""

Henk van Ginkel van World Soccer Consult is sinds drie weken de zaakwaarnemer van Tim Matavz. De spits van FC Groningen heeft de Albanees Nusret Jashari voor hem ingeruild. Als belangenbehartiger in Nederland van Luis Suarez speelde Van Ginkel in 2007 ook een belangrijke rol in de overgang van de Uruguayaan naar ajax. "Van Hans Nijland heb ik begrepen dat FC Groningen en Napoli ook klaar zijn. Wij wachten nu nog op een bevestiging van Napoli. Daarna moet Matavz nog worden gekeurd en dan kunnen de handtekeningen worden gezet. Het zou kunnen dat dat volgende week gebeurt."

 

Al op 14 september 2010 schreven we dat Napoli zijn oog had laten vallen op 'een' aanvaller van FC Groningen, lees ons artikel van die dag nog maar eens. We zijn inmiddels ruim acht (!) maanden verder. Laten we hopen dat er snel duidelijkheid komt over de toekomst van Tim Matavz, dan kan FC Groningen ook verder plannen!

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.