Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

282 gasten online

Italiaanse pers: "Bologna geïnteresseerd in Tim Matavz"

Op de dag dat SoccerNews in haar beruchte korreltjes zout-rubriek meldt dat ajax in Tim Matavz de beoogde opvolger ziet van El Hamdaoui, mocht deze Martin Jol naar Fulham achterna reizen, komen enkele Italiaanse media met het bericht dat Bologna in onze topscorer geïnteresseerd is. O.a. AreaNapoli en Calciomercato baseren zich op uitlatingen die Vladimir Jugovic voor Sky Sport (het medium waarin Gianluca Di Marzio veelvuldig over Matavz/Napoli sprak) gedaan zou hebben. Jugovic is in 2007 betrokken geweest bij de overgang van Matavz naar FC Groningen.

 

Bologna F.C. 1909 is een vrij modale Italiaanse voetbalclub, die het afgelopen seizoen als 16e eindigde in de Serie A. De club werd kreeg een straf van 3 wedstrijdpunten aan de broek vanwege de nodige onverkwikkelijke praktijken, waaruit blijkt dat Bologna wellicht over de nodige creatieve inzichten beschikt om de transfersom voor Tim Matavz op te hoesten.

 

In eerste instantie kreeg de club één punt in mindering vanwege een uitstaande belastingschuld, waarna het niet kunnen uitbetalen van de salarissen tot twee bonus-strafpunten leidde. Voorzitter Massimo Zanetti, tevens president van het befaamde koffiebedrijf Segafredo, verkondigde eind 2010 echter Bologna van de ondergang te willen redden door alle aandelen van de club te willen overnemen.

 

Het lijkt derhalve aannemelijk dat de uiteindelijke geldstroom van Italië naar Groningen via Segafredo zal moeten lopen. Zolang de ruilwaarde echter in harde valuta wordt gegireerd en niet in koffiebonen zal Hans Nijland hiermee niet de geringste moeite hebben.

  

Voordeel van Bologna boven Napoli lijkt voor Tim Matavz op voorhand de kans op speeltijd.

 

Wordt wellicht vervolgd!

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.