Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

71 gasten online

VI.nl: "Sporting Lissabon grijpt naast Tim Matavz"

Volgens VI.nl heeft Sporting Lissabon dit weekend geprobeerd om Tim Matavz te contracteren. Het nam zaterdag contact op met FC Groningen. De clubleiding ging echter niet akkoord met het geboden transferbedrag, aldus VI.nl. "Daarom zijn die gesprekken nu gestaakt", bevestigt algemeen directeur Hans Nijland aan Voetbal International. Naar verluidt bedraagt het bod rond € 5,5 miljoen euro. Sporting Lissabon, dat officieel Sporting Clube de Portugal heet, ruim een week geleden Ricky van Wolfswinkel al contracteerde en één van de deelnemers van Eurovoetbal is, richt haar pijlen nu op Bas Dost, zo schrijft VI.nl. Het Portugese Sporting Sempre heeft het bericht inmiddels overgenomen.

 

(Het Portugese Fórum SCP heeft zich inmiddels ook op Tim Matavz gestort, interessant om te blijven volgen.)

 

RTV Noord schrijft op maandag 13 juni 2011 dat het niet alleen vanwege de transfersom niet tot een transfer is gekomen: "Sporting Lissabon heeft afgelopen weekend een bod gedaan op topscorer Tim Matavz. FC Groningen vindt het bedrag wat de Portugezen boden te laag. Een transfer van de spits was sowieso al moeilijk geweest omdat Matavz het niet zag zitten om voor Sporting Lissabon te gaan spelen."

 

Niet uit te sluiten valt dat Sporting in een later stadium alsnog bij FC Groningen terugkomt. Het zal nu in Friesland, dan wel op de Esserberg, waar deze dagen zowel vertegenwoordigers van FC Groningen, Sporting als Heerenveen rondlopen, inventariseren naar de vraagprijs van Dost, maar het komt zelden voor dat gesprekken na een serieus openingsbod meteen definitief worden afgebroken.

 

Sporting beëindigde de Portugese competitie op een derde plaats, met maar liefst 36 punten achterstand op landskampioen FC Porto. Het speelt komend seizoen in het hoofdtoernooi van de Europa League.

 

André Carrillo, die zijn carrière niet in Groningen maar bij Sporting wilde vervolgen, zal de pogingen van zijn nieuwe werkgever om nog diverse andere spitsen te contracteren vermoedelijk met argusogen volgen...

 

Estádio José Alvalade, thuishaven van Sporting

 

Wordt vervolgd?

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.