Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

280 gasten online

VI.nl: "FC Groningen bezig met Zweedse vervanger voor Andreas Granqvist"

David de Vries, FC Groningen-watcher van Voetbal International, heeft voor VI Radio laten weten dat FC Groningen een Zweedse vervanger voor Andreas Granqvist op het oog heeft. De Vries wil de naam van de Zweed nog niet prijsgeven, maar zegt wel dat we hem in Scandinavië moeten zoeken. Onze zoektocht hoeft zich dus niet te beperken tot Zweden, maar we kunnen onze nieuwe topper ook vinden in Noorwegen en Denemarken, en mogelijk zelfs in Finland, als De Vries het begrip Scandinavië iets te ruim interpreteert.

 

Een wilde gok van ons: Per Karlsson, centrale verdediger van AIK uit Stockholm. Op 15 mei 2010 stelden wij hem in dit artikel al voor. Een mogelijk alternatief is Vegard Forren, een linksbenige centrale verdediger, maar geen Zweed maar een Noor, zie ons artikel van jl. Sinterklaasavond. De Vries zit er echter af en toe naast. Wat ons betreft wordt echter Karlssons 22-jarige ploegmakker, tevens international, Niklas Backman naar de Euroborg gehaald. Het contract van de 1,86m-lange Zweed loopt tot 31-12-2012. Transfermarkt waardeert hem op € 700.000.

 

NOG ÉÉN KEER GENIETEN VAN ANDREAS GRANQVIST...

 

 

MANN GEGEN MANN...

 

 

Niklas Backman in het shirt van Zweden U21

 

Wie is Niklas Backman?

Backman is geboren op 13 november 1988 in het Zweedse Västerås, en is nu dus 22 jaar oud. In 2008 werd hij door Väsby United, een club uit de Zweedse eerste divisie (de Superettan), gecontracteerd, toen al met het doel om hem op te leiden voor AIK Stokholm (de clubs hebben een samenwerkingsverband). Hij ontwikkelde zich goed en heeft in zijn debuutseizoen bij Väsby alle 30 wedstrijden gespeeld. In zijn tweede seizoen speelde hij 26 wedstrijden. In de herfst van 2009 werd hij in de laatste fase van het seizoen overgeheveld naar AIK Stockholm. In de voorbereiding op het seizoen 2010 maakte hij bij AIK Stockholm indruk en dwong een contract af. In januari 2010 tekende hij een contract voor drie jaar. In zijn eerste seizoen bij AIK bracht hij het tot 34 optredens in het eerste elftal. Hier deed hij tevens ervaring op in Europese wedstrijden (voorronde Champions League en Europa League). Na vijf optredens voor het Zweedse U21 elftal in 2009 en 2010 mocht hij in 2011 al twee keer voor het Zweedse nationale elftal spelen. In onze ogen zou hij een waardige vervanger voor Andreas Granqvist zijn, al zal het scorende vermogen in dat geval door iemand anders opgevangen moeten worden. Backman heeft nog geen doelpunt in een officiële wedstrijd gescoord...

 

Per Karlsson                   Vegard Forren

 

 

David de Vries van Voetbal International

 

 

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.