Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

79 gasten online

LAATSTE UPDATE donderdag 23 juni 2011:

RTV Noord: "FC Groningen contracteert Emil Johansson"

RTV Noord schrijft verder:

"FC Groningen heeft de 24-jarige Emil Johansson aangetrokken. De Zweed komt over van de Noorse topclub Molde FK.

Johansson wordt de opvolger van linksback Fredrik Stenman, die naar Club Brugge is vetrokken. De hoogte van de transfersom en de duur van het contract zijn niet bekendgemaakt. Johansson wordt vrijdagmiddag gepresenteerd in de Euroborg."


 

 

VG Nett: "Emil Johansson op weg naar Groningen"

Stand van zaken woensdag 22 juni 2011:
Emil Johansson
(24) lijkt de opvolger van Fredrik Stenman als linksback van FC Groningen te worden. De Zweed maakte in het voorjaar van 2010 de overstap van het Zweedse Hammarby naar het Noorse Molde FK. Volgens de Noorse krant VG zou met de overgang een bedrag van zo'n 4 miljoen Noorse kronen gemoeid zijn, ca. € 500.000. Johansson en een delegatie van FC Groningen zouden op dit moment voor onderhandelingen op het vliegveld van Oslo bij elkaar zitten. Mocht dit verhaal op waarheid berusten, dan mogen we ervan uitgaan dat de onderhandelingen zich in een afsluitende fase bevinden. Voor Petter Andersson zou dit een hereniging met een oud-ploeggenoot betekenen. In 2007 hebben zij samen bij Hammarby IF gespeeld.

 

UPDATE donderdag 23 juni 2011:

Manager van Molde bevestigt onderhandelingen tussen FC Groningen en Molde

In een vraaggesprek met het Noorse smp.no verklaart Molde's clubbaas Ole Gunnar Solskjær daags na de wedstrijd van Molde tegen Hønefoss [uitslag 3-1, 3x Pape Patè Diouf (bron: Soccerway); Emil Johansson speelde niet, Vegard Forren wel (bron: clubsite Molde)] dat er inderdaad tussen Molde en FC Groningen wordt onderhandeld over een overgang van Emil Johansson, maar dat er nog geen overeenstemming is bereikt. Solskjær wil zich eigenlijk niet uitlaten over de financiële kant van het verhaal, maar geeft aan wel tevreden te zijn met een transfersom van 4 miljoen Noorse kronen, ca. € 500.000. Ook zegt hij dat het geweldig zou zijn als Emil een kans zou krijgen om in Nederland te spelen.

 

Stand van zaken woensdag 22 juni 2011:

 

Volgens het Noorse artikel zou Johansson, die afgelopen jaar na de degradatie van Hammarby naar de Superettan (Zweedse Eerste Divisie) naar Noorwegen gehaald werd, de laatste maanden geworsteld hebben met een blessure. Als we echter de statistieken van Johansson van dit seizoen erbij pakken kunnen wij hier niet heel veel blessureleed uit opmaken. In de voorbereiding op dit seizoen (februari/maart) heeft hij weliswaar niet alle wedstrijden gespeeld (2 van de 7 wedstrijden bleef hij op de bank), in de reguliere competitie heeft hij tot eind mei 7 van de 8 wedstrijden gespeeld en bleef hij alleen de laatste wedstrijd op de bank. De laatste vier competitiewedstrijden in juni heeft Johansson inderdaad niet kunnen spelen.

 

Overigens is het niet de eerste keer dat Emil Johansson bij FC Groningen in beeld is als vervanger van Fredrik Stenman. Al in april 2009 schreeft het Zweedse Aftonbladet een artikel met de titel "Jagas - av Groningen", waarin staat dat FC Groningen Johansson toen al als mogelijke opvolger van Fredrik Stenman zag. De clubleiding van de Trots van het Noorden hield op dat moment rekening met een tussentijds vertrek van Stenman, en Johansson stond ook toen al hoog op hun verlanglijstje. Dit verhaal typeert toch wel een beetje de werkwijze van FC Groningen, dat spelers vaak al lang in het vizier heeft en de contacten ook over langere tijd in stand houdt.

 

Maar nu meer over de speler Emil Johansson. Hij werd op 11 augustus 1986 in Karlskoga geboren, waar de 1,72m lange linksback bij de plaatselijke SK begon te voetballen. Hierop volgden 5 jaren bij Degerfors, voordat Johansson in 2007 de overstap maakte naar Hammarby IF in Stockholm. Hij groeide op in een familie met vader, moeder, broer en zus, die allemaal als 'voetbal-gek' worden getypeerd. Na zijn overstap naar Hammarby speelde Johansson zich ook in de kijker bij de trainer van het U21-elftal, waar hij op 5 juni 2007 zijn debuut mocht maken. Inmiddels heeft hij ook één wedstrijd voor het Zweedse nationale elftal mogen spelen. Op de clubsite van Hammarby wordt Johansson omschreven als een snelle linksback met goede offensieve impulsen en een geweldig linker been. De Zweden omschrijven hem verder als löpstark, wat er dus op neerkomt dat hij (net als Stenman) over een enorm loopvermogen beschikt. Emils grote voorbeeld is naar eigen zeggen Milenko Vukcevic.

 

Wij kijken uit naar de komst van Emil Johansson! Hij heeft al ervaring met het spelen in het heilige groen-wit en lijkt dynamiet in zijn linker been te hebben:

 

 

Emil Johansson1
Emil Johansson2
Emil Johansson3
1/3 
start stop bwd fwd

 

Kenners van het 'gesproken Zweeds' worden van harte uitgenodigd de vermoedelijk niets aan duidelijkheid te wensen overlatende uitlatingen van onze potentiële nieuwe linksback aan het adres van arbiter Martin Hansson in vertaalde vorm aan ons te zenden. De commentaren op het interview zijn enerzijds dat Emils opmerkingen altijd zo helder als een klok zijn, en anderzijds "red ons leven, red onze kinderen, weg met Martin Hansson van het voetbalveld":

 

 

 

 

 

 

UPDATE woensdag 22 juni 2011: Inmiddels maakt ook het Zweedse Fotbollskanalen melding van de op handen zijnde transfer van Johansson naar FC Groningen. De zaakwaarnemer van Johansson, Patrick Mörk, bevestigt dat de clubs het alleen nog in details eens zouden moeten worden om de overgang definitief af te ronden. Volgens het artikel zou met de overgang een bedrag van € 400.000 gemoeid zijn. Mörk, eveneens zaakwaarnemer van Fredrik Stenman, gaat ervan uit dat de deal morgen beklonken kan zijn. Inmiddels hebben ook andere Zweedse kranten, te weten Aftonbladet en Fotbollsexpressen, het nieuws overgenomen. Laatsgenoemde website noemt ook nog even het feit dat Johansson na Mathias Florén en Fredrik Stenman de derde Zweedse linksback van FC Groningen zal worden. Dit is echter niet geheel correct, immers ook Magnus Johansson heeft als linksback voor de FC gespeeld, en wel 102x tussen 1999 en 2003, men herinnere zich zijn doelpunt in de met 1-0 gewonnen kraker tegen Feyenoord, op 17 december 2000 (bron: FCG Stats). Magnus' naamsgenoot Emil zou dus de vierde Zweedse linksback van FC Groningen worden.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.