Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

131 gasten online

David de Vries (VI): "Kees Kwakman tekent tweejarig contract bij FC Groningen; vanmiddag presentatie"

David de Vries, journalist van Voetbal International en een fanatiek volger van FC Groningen, heeft via Twitter bekend gemaakt dat Kees Kwakman de overstap van het Duitse FC Augsburg naar FC Groningen maakt. Kwakman, 28 jaar en een speler die zowel op het defensieve middenveld als in het centrum van de verdediging kan spelen, zou een tweejarig contract met FC Groningen tekenen en vanmiddag door de FC worden gepresenteerd tijdens de persconferentie waarin we ook al met Emil Johansson kennis kunnen maken. Het contract van Kwakman bij de naar de 1. Bundesliga gepromoveerde club, waar ook ene Gibril Sankoh speelt, loopt nog tot 30 juni 2012, maar Augsburg zou in Kwakman weinig perspectief meer zien en bereid zijn om hem transfervrij te laten vertrekken. Kwakman werd door de Duitse club op 30 augustus 2010 overgenomen van NAC Breda (bron: clubsite FC Augsburg), naar verluidt voor € 750.000, met een bonusbetaling van € 100.000 vanwege de promotie van de club.

 

Inmiddels heeft VI het bericht bevestigd op VI.nl! Kwakman, 1,87m lang, wordt gehaald voor het centrum van de verdediging.

 

Augsburg was bij het contracteren van Kwakman, net vóór het sluiten van de transfer window van afgelopen zomer, nog content en liet op de clubsite weten: '"Wir freuen uns, dass der Wechsel von Kees Kwakman kurz vor Ende der Wechselfrist noch geklappt hat, denn mit ihm bekommen wir eine weitere Alternative für den Defensivbereich", freut sich FCA-Trainer Jos Luhukay. '

 

Inmiddels zijn we echter een aantal maanden verder en het verblijf van Kees Kwakman bij Augsburg is geen succes geworden. Aanvankelijk kreeg hij van trainer Luhukay een basisplaats toebedeeld, maar in de laatste fase van de competitie hoorde hij niet eens meer bij de wedstrijdselectie. Volgens de Augsburger Allgemeine zou er rond een wedstrijd een meningsverschil in de kleedkamer zijn geweest, waarna het seizoen er voor Kwakman min of meer opzat.  ELF Voetbal citeert Jos Luhukay op 16 mei 2011: "We zetten niemand zomaar op straat, maar Kees mag uitzien naar een andere club. Het is aan hemzelf of hij zich wil bewijzen in het nieuwe seizoen, maar er is niet heel veel perspectief voor hem op het middenveld van Augsburg".

 

 

VI.nl heeft inmiddels het volgende bericht gepubliceerd:


Kees Kwakman verruilt Augsburg voor FC Groningen


FC Groningen presenteert vanmiddag twee nieuwe spelers. Behalve de Zweedse verdediger Emil Johanssen zal ook de transfer van Kees Kwakman worden beklonken. De 28-jarige Volendammer is gehaald voor het centrum van de defensie en komt over van het Duitse FC Augsburg. Hij tekent een contract voor twee seizoenen.

 

Kwakman had nog een doorlopende verbintenis in Zuid-Duitsland, maar mocht uitkijken naar een nieuwe werkgever. De Volendammer kende afgelopen seizoen een sterke start, maar kreeg vervolgens met een terugval te maken. Uiteindelijk kwam hij nog tot twintig competitieduels bij de club van de Nederlandse trainer Jos Luhukay, die na een knappe promotie komend seizoen in de Bundesliga uitkomt.

 

Behalve FC Groningen hadden in de voorbije maanden onder meer ook SC Heerenveen en NEC nadrukkelijke interesse in Kwakman. Voordat hij vorig seizoen aan zijn Duitse avontuur begon, speelde de middenvelder voor FC Volendam, RBC Roosendaal en NAC Breda.

 

Tot slot een paar statistieken over Kees Kwakman, met de aantallen gespeelde wedstrijden en tussen haakjes de door hem gescoorde doelpunten (bron: Wikipedia):

 

1994–2003 RKAV Volendam
2003–2006 FC Volendam 69 (10)
2006–2008 RBC Roosendaal 70 (12)
2008–2010 NAC Breda 69 (9)
2010–2011 FC Augsburg 20 (0)

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.