Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

247 gasten online

Heeft FC Groningen optie op 20-jarige Uruguayaanse aanvaller David Texeira?

UPDATE zaterdag 13 augustus 2011: "David Texeira reist pas maandag naar Groningen"

Stand van zaken vrijdag 29 juli 2011:

Niet omdat het Engelse Wikipedia César David Texeira Torres, kortweg David Texeira, 20-jarige spits van Defensor Sporting uit Uruguay, al lang en breed tot de selectie van FC Groningen rekent, maar meer omdat er in de Uruguyaanse pers met zekere regelmaat berichtjes over worden gepubliceerd, spenderen ook wij er een stukje over. Op 26 juli jl. publiceerde Tenfield Digital.com een artikel waarin tussen neus en lippen door wordt gezegd dat FC Groningen op dat moment nog drie dagen heeft om er met Defensor financieel uit te komen, dus t/m vandaag. Zou dit niet gebeuren, dan zou Defensor een stap terug doen in de onderhandelingen. Een dag later is Urugol met een soortgelijk bericht op de proppen gekomen. De FC zou toen nog twee dagen te tijd hebben om 'de termijnen te voldoen', anders zou Defensor zich terugtrekken uit de onderhandelingen. 

 

David Texeira trainde in januari 2010 al eens een week op proef mee met Jong FC Groningen, samen met diens landgenoot, de toen 19-jarige aanvallende middenvelder Camilo Mayada. Het mondde toen niet uit in een contract voor de heren, maar de club communiceerde naderhand: "De technische staf heeft een positieve indruk gekregen van beide spelers." Zie verder ons artikel van 26 januari 2010.

 

UPDATE zaterdag 13 augustus 2011: "David Texeira reist pas maandag naar Groningen"

De berichten uit Uruguay spreken elkaar soms tegen. Werd donderdag bericht dat David Texeira afgelopen vrijdag naar Groningen zou reizen, volgens Urugol zit hij vandaag bij de selectie voor de wedstrijd tegen Rampla Juniors. Of hij dan wel Matías Britos in de spits zal spelen weet Urugol nog niet, dat opvallend genoeg wel de overige tien namen van de opstelling zeker denkt te weten. Volgens Urugol reist Texeira pas a.s. maandag naar Groningen.

Pordeciralgo zegt dat Texeira nog wel in Montevideo is, maar dat het een feit is dat hij naar Groningen gaat en niet bij de wedstrijdselectie tegen Rampla Juniors zit.

Tenslotte: de officiële clubsite van Defensor Sporting, Texeira's club, schreef afgelopen vrijdag dat 'de pas' (het contract) van David Texeira op dit moment nog niet 'geconcretiseerd' is en dat hij in elk geval bij de hervatting van de competitie (vandaag dus) nog bij de groep zit.

De wedstrijd van Defensor begint vanavond om 20:30 uur Nederlandse tijd; wij proberen snel te achterhalen of Texeira bij de groep zit, en wat er na vandaag zal gebeuren. Hopelijk wordt het niet een Carillo-achtige berichtgevingssoap.

Uit een tweet van Porteciralgo maken we op dat David Texeira in de 35e minuut in de ploeg is gebracht, "in mogelijk zijn laatste wedstrijd vóór vertrek naar Groningen": "Cambio en Defensor. David Texeira (probablemente su último partido antes de irse al Groningen) x Pablo Caballero (sentido). 35', 0 - 0"

 

Stand van zaken vrijdag 29 juli 2011:

 

Ook gisteren werd Texeira weer in één adem genoemd met FC Groningen, en wel in Futbolete. Houdt of hield FC Groningen de optie op Texeira in stand om snel te kunnen anticiperen op een vertrek van Tim Matavz? Of is de gehele berichtgeving rond Texeira in de rubriek 'borrelpraat' te categoriseren? Volgens Transfermarkt hoeft de 1,83m-lange aanvaller niet meer dan € 100.000 te kosten.

 

In het Italiaanse I talenti del football wordt hij als grote belofte gezien met een groot potentieel. Hij is robuust, sterk gebouwd en groot en heeft 'alle klassieke kenmerken' van een succesvolle spits. In zijn laatste jeugdseizoen scoorde hij 34x in 32 wedstrijden (!) en had er op het moment van schrijven van het Italiaanse artikel (20 mei jl.) in 10 wedstrijden voor het eerste ook alweer vijf stuks inliggen.

 

David Texeira maakt in tegenstelling tot zijn landgenoot Matías Jones wél deel uit van de selectie van Uruguay U20 dat in Colombia aan het WK deelneemt. Uruguay U20 zit in een poule met Kameroen, Portugal en Nieuw-Zeeland en begint op 31 juli a.s. aan het toernooi. Hij is geboren op 27 februari 1991 en heeft de voor niet-EU-voetballers cruciale leeftijdsgrens van 20 jaar dus inmiddels bereikt, waardoor hij bij FC Groningen een vorstelijk salaris van ruim een half miljoen euro zou moeten gaan verdienen (indien hij niet tevens over een Europees paspoort beschikt), een salaris dat FC Groningen volgens ons inmiddels als niet-acceptabel beschouwt.

 

In een uitgebreid interview op Goal.com, waarin hij de nieuwe Diego Forlán wordt genoemd, staat veel over zijn leven. Zo heeft hij in zijn jeugdjaren in Argentinië gespeeld en wel voor River Plate. Via Nacional uit Montevideo belandde hij bij Defensor. Hij zegt later graag voor een Italiaanse, Spaanse of Engelse club te willen uitkomen. Van ons mag FC Groningen echter een tussenstation zijn. Hij heeft wel iets van het woeste uiterlijk van Matías Cahais (althans, voordat deze Argentijn het mes in zijn haardos zette) en mag op voorhand op onze sympathie rekenen!

 

 

 

 

UPDATE maandag 1 augustus 2011: Uruguayaanse pers: "FC Groningen wil Texeira contracteren"

Het Uruguayaanse Tenfield Digital.com lijkt wel erg opportunistisch te berichten dat de clubleiding van FC Groningen momenteel in Colombia, waar Texeira momenteel is om met zijn land deel te nemen aan het WK onder de 20 jaar, verblijft om de transfer van David Texeira rond te maken. Nu weten we uit diens nieuwsbrief dat Hans Nijland vandaag en morgen verplichtingen in resp. Groningen en Amsterdam heeft, maar er zitten natuurlijk meer personen in het management van de Trots van het Noorden. Volgens de Uruguayaanse site zou de deadline om Texeira vast te leggen inmiddels zijn verstreken, maar zou het desondanks nog mogelijk zijn om de spits te contracteren omdat er tijdig met de onderhandelingen zou zijn begonnen (onderhandelingen die er volgens diezelfde Hans Nijland nog helemaal niet zijn, zo lezen we vanochtend in de papieren versie van het Dagblad van het Noorden). Het zou gaan om een transferbedrag van $ 900.000, omgerekend EUR 632.000.

 

Overigens is het WK onder de 20 jaar inmiddels begonnen. Uruguay U20 speelde haar eerste wedstrijd doelpuntloos gelijk tegen Portugal U20. David Texeira speelde de volle 90 minuten (bron: Soccerway). Portugal speelde vanaf de 80e minuut met tien man, maar Uruguay wist hiervan niet te profiteren.

 

UPDATE vrijdag 5 augustus 2011: Uruguayaanse pers: "Texeira na het WK onder 20 jaar naar FC Groningen"

Het Uruguayaanse Ovación (El Pais) (via FCG Forum) is erg zeker van zijn zaak: na het WK onder de 20 jaar, dat momenteel in Colombia wordt gehouden, zal David Texeira een contract tekenen met FC Groningen. Uruguay U20 heeft er inmiddels ook z'n tweede wedstrijd opzitten. Tegen Nieuw Zeeland werd het wederom gelijk: 1-1. Texeira startte opnieuw in de basis en werd in de 86e minuut naar de kant gehaald (bron: Soccerway).

Aangezien de FC heeft uitgesproken na het vertrek van Femi en Metaj de selectie alleen nog met een verdediger (een linksbenige centrale verdediger of een rechtsback) te willen aanvullen omdat beide posities nu niet dubbel bezet zijn (bron: Groninger Gezinsbode), kan o.i.Texeira alleen in beeld komen indien Tim Matavz alsnog zou vertrekken.

 

Ook Daniel Rosa heeft op vrijdag 5 augustus 2011 via Twitter gemeld dat "Me confirman aquí en Bogotá que ya está hecho el pase de David Texeira (Defensor) a Groningen de Holanda. Se firma al término del Mundial", dus dat hij bevestigt dat er een contract voor Texeira klaarligt dat na het WK onder de 20 jaar ondertekend zal worden. Rosa is sportjournalist van de krant El Pais. Na de nederlaag van 0-1 tegen Kameroen zit het toernooi er voor Uruguay U20 na de groepsfase overigens al op: de ploeg is als vierste en laatste geëindigd in groep B. David Texeira speelde tegen Kameroen de tweede helft (bron: Soccerway). Een dag eerder was 90minutos echter iets minder stellig en zou er nog niets beslist zijn.

 

UPDATE maandag 8 augustus 2011: David de Vries (VI): "Texeira nieuwe spits als Matavz vertrekt"

Johan Derksen bracht het vanavond net even te stellig in het sportprogramma Voetbal International (David Texeira zou door FC Groningen al zijn vastgelegd en dus hoopt FC Groningen binnenkort Tim Matavz te verkopen), maar David de Vries, zijn collega van Voetbal International die de FC op de voet volgt, heeft het vandaag op Twitter iets genuanceerder verwoord: "Mocht Tim Matavz FC Groningen verlaten, dan moet David Texeira van Defensor Sporting (20) uit Uruguay hem opvolgen." Al met al geen nieuws dus: dit wisten we al. Zolang Matavz nog het shirt van FC Groningen draagt zien wij Texeira niet komen. Dit zegt De Vries ook: "Hij is de topkandidaat bij transfer Matavz. Anders nu geen plek binnen selectie."

 

En ook digitaal op VI.nl wordt inmiddels eigenlijk gezegd dat Johan Derksen voor zijn beurt heeft gesproken, c.q. de boel wat heeft opgeblazen: "De twintigjarige César David Texeira Torres, kortweg David Texeira, wordt zeer nadrukkelijk gevolgd door de scouts van De Trots van het Noorden, en indien Matavz voor het sluiten van de markt alsnog naar een andere werkgever vertrekt, is de spits van Defensor Sporting kandidaat nummer één om Matavz op te volgen."

 

UPDATE donderdag 11 augustus 2011: Uruguayaanse pers: "Texeira vrijdag naar Groningen"

Als het waarheidsgehalte van de pers in Uruguay vergelijkbaar is met die in Peru, dan moeten we één en ander met een korreltje zout nemen, maar onze ervaring met de sportsites in Uruguay is juist dat er wél vaak een kern van waarheid in hun berichtgeving schuilt, men denke aan de berichten rond Matías Jones. Vandaar dat we het volgende bericht (met dank aan FCG Forum) toch brengen:

Volgens Tenfield Digital en 90minutos heeft David Texeira woensdag met zijn ploeg, Defensor, meegetraind in het stadion Franzini, maar heeft hij daar verkondigd dat hij vrijdag naar Nederland zal reizen om gesprekken met FC Groningen te voeren. Volgens La Republica heeft hij juist gezegd dat hij familie in Salto wil bezoeken, maar zijn zijn uren bij Defensor geteld vanwege de 'hele sterke interesse van FC Groningen'. Het Uruguayaanse Pordeciralgo heeft Texeira voorzien van het predikaat 'overgang naar FC Groningen'.

(Een Chinese Facebook-site meldt de overgang van Texeira naar Groningen eveneens, maar deze bron lijkt ons niet de meest betrouwbare.)

We zullen moeten blijven afwachten. Als de berichtgeving klopt, dan is de grote vraag: speelt er iets concreets rond Tim Matavz?

De Sloveense bondscoach, Matjaž Kek, spreekt in het Sloveense SiOL over een blessure van Matavz, wat de reden zou zijn dat hij tegen België niet heeft gespeeld. Wij hopen hem vandaag of morgen op het TCN trainingsveld te kunnen zien, want een blessure van Matavz kunnen we niet gebruiken.


Heeft FC Groningen concurrentie van PSV? Thijs Slegers, PSV-watcher van Voetbal International, schreef zojuist via Twitter: "PSV is idd bezig met jonge spits uit Uruguay. Naam is me onbekend. Wat ik wel zeker weet is dat hij niet voor heden is maar voor toekomst" Thijs twittert even later: "Teixeira moet #Groningen per direct aan goals helpen. De Uruguayaan waar #PSV mee bezig is, is nogmaals NIET voor heden maar v toekomst"

 

UPDATE vrijdag 12 augustus 2011: "Texeira mist competitiewedstrijd van Defensor vanwege vertrek naar Groningen"

Ook vandaag kunnen we in de Spaanstalige pers weer van alles lezen over de vermeende overgang van David Texeira naar FC Groningen. In een vooruitblik op de competitiewedstrijd van Defensor tegen Rampla Juniors, die op 13 augustus 2011 om 15:50 uur locale tijd wordt gespeeld, schrijft Apuestas Deportivas dat Texeira in de opstelling ontbreekt omdat hij naar Nederland zal vertrekken om voor Groningen te gaan spelen. Ook Tenfield Digital zegt dat Texeira, 'zoals al eerder aangekondigd', vandaag naar Nederland is afgereisd om bij FC Groningen aan te sluiten.

Pasión Deporte meldde gisteren eveneens dat FC Groningen de 'destino' (bestemming) is van David Texeira.

Inmiddels weten we van Thijs Slegers, PSV-watcher van Voetbal International, dat PSV achter een andere Uruguayaan aan zit, en dus niet achter 'onze' David Texeira: hij schreef vandaag op Twitter: "De aanvaller uit Uruguay waar #psv naar hengelt is 17 jaar, naam en huidige club helaas nog steeds onbekend. Maar we komen er wel achter ;)"

 

UPDATE zaterdag 13 augustus 2011: "David Texeira reist pas maandag naar Groningen"

De berichten uit Uruguay spreken elkaar soms tegen. Werd donderdag bericht dat David Texeira afgelopen vrijdag naar Groningen zou reizen, volgens Urugol zit hij vandaag bij de selectie voor de wedstrijd tegen Rampla Juniors. Of hij dan wel Matías Britos in de spits zal spelen weet Urugol nog niet, dat opvallend genoeg wel de overige tien namen van de opstelling zeker denkt te weten. Volgens Urugol reist Texeira pas a.s. maandag naar Groningen.

Pordeciralgo zegt dat Texeira nog wel in Montevideo is, maar dat het een feit is dat hij naar Groningen gaat en niet bij de wedstrijdselectie tegen Rampla Juniors zit.

Tenslotte: de officiële clubsite van Defensor Sporting, Texeira's club, schreef afgelopen vrijdag dat 'de pas' (het contract) van David Texeira op dit moment nog niet 'geconcretiseerd' is en dat hij in elk geval bij de hervatting van de competitie (vandaag dus) nog bij de groep zit.

De wedstrijd van Defensor begint vanavond om 20:30 uur Nederlandse tijd; wij proberen snel te achterhalen of Texeira bij de groep zit, en wat er na vandaag zal gebeuren. Hopelijk wordt het niet een Carillo-achtige berichtgevingssoap.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.