Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

128 gasten online

Geruchten rond David Texeira verstommen

Werd David Texeira in de Uruguayaanse pers tot voor kort bijna dagelijks in verband gebracht met FC Groningen, de laatste dagen is het oorverdovend stil op dat front. Niet onlogisch, omdat we ook niets horen of lezen over concrete interesse van welke club dan ook in onze topscorer Tim Matavz. Volgens de meest recente Zuid-Amerikaanse berichten sluit Texeira aan bij zijn team, Defensor Sporting, dat a.s. zaterdag een uitwedstrijd speelt bij Nacional. Maar de transfer window loopt nog tot 1 september a.s., er kan nog van alles gebeuren...

 

Tenfield Digital schreef het op 16 augustus jl. al: David Texeira hoort nog steeds bij Defensor Sporting. En 90minutos meldde gisteren, met dank aan FCG Forum, dat Texeira de training heeft hervat en op zaterdag bij de groep zal zitten van de tweede competitiewedstrijd van Defensor Sporting, de uitwedstrijd bij Nacional. En ook de clubsite van Defensor gaat er in haar vooruitblik op de wedstrijd van komende zaterdag vanuit dat Texeira een goede kans heeft om te spelen. Over een bezoekje van Texeira aan Groningen heeft geen enkele site het meer.

 

Hans Nijland toont zich van z'n ware koopmansaard en zegt Tim Matavz en Dusan Tadic niet voor een appel en een ei te willen verkopen. In de papieren editie van Voetbal International valt deze week te lezen dat onze algemeen directeur er alles aan doet om het team intact te houden: "We hebben de eerste twee wedstrijden al gezien dat we een geweldige mix op het veld hebben staan. Daar kan ik erg enthousiast van worden, ja. Dus is er ons veel aan gelegen deze groep bij elkaar te houden. Ook Matavz. Vorig seizoen gaf hij ook al de ene na de andere galavoorstelling. Ik neem aan dat iedereen dus weet wat hij kan. Wij willen hem gewoon hier houden. Tot maandag heeft niemand zich voor hem gemeld. Ook PSV niet, nee. En ook al was het wél zo, wij hebben een fantastisch team staan en onze doelstelling duidelijk uitgesproken. We willen ons direct voor Europees voetbal plaatsen. Dan is het natuurlijk niet de bedoeling dat we mannen als Matavz en Tadic zomaar laten vertrekken. Financieel hebben wij de zaken ook uitstekend voor elkaar, er is dus geen enkele noodzaak spelers de deur uit te doen. Maar ik kan niet keihard zeggen dat ze zeker niet vertrekken, er zijn aanbiedingen die je economisch niet kunt afslaan."

 

We zullen nog even in spanning moeten blijven: er kan nog van alles gebeuren. Maar hoe meer dagen er van de maand augustus verstrijken, hoe onwaarschijnlijker een vertrek van Matavz of Tadic lijkt. Er dienen nl. vervangers aangetrokken te worden en mocht de tijd hiervoor ontbreken, dan zal FC Groningen er ongetwijfeld alles aan doen iedereen aan boord te houden.

 

 

Eerdere berichtgeving over David Texeira:

 

29-07-2011: Heeft FC Groningen optie op 20-jarige Uruguayaanse aanvaller David Texeira?

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.