Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

223 gasten online

Paolo Hurtado in de belangstelling van FC Groningen?

Uit ervaring weten we dat Peruaanse websites berichten wel eens met een te grote stelligheid naar buiten brengen, men denke aan de talloze artikelen over André Carrillo, en daarom moeten we voorzichtig zijn. FC Groningen wordt echter nadrukkelijk aan Paolo Hurtado gelinkt, een 21-jarige aanvallende middenvelder van Carrillo's vroegere club, Club Alianza Lima uit Peru. Libero.pe denkt dat Hurtado zijn laatste wedstrijd voor Alianza heeft gespeeld en dat er vandaag onderhandelaars uit Groningen naar Lima komen om de deal rond te maken (het zou om een bedrag van $ 800.000 gaan, omgerekend ca. € 550.000), maar Depor.pe denkt dat hij pas in 2012 naar Groningen vertrekt. Volgens People.co.uk zit Newcastle United echter nadrukkelijk achter hem aan.

 

Het Portugese A Bola.pt schrijft vandaag dat Sporting Braga één van de vele clubs is die Hurtado graag wil contracteren. Het noemt de middenvelder één van de rijzende sterren van het Peruaanse voetbal. Volgens de site wil Alianza Lima alleen nog deze week spelers verkopen. Libero.pe heeft het bericht inmiddels overgenomen en schrijft dat zowel Braga als Groningen Hurtado willen hebben. Op dinsdag 23 augustus 2011 worden door Depor.pe naast Groningen en Braga nog twee clubs genoemd die interesse in Paolo Hurtado zouden hebben: Club Brugge en KAA Gent uit België. Manager César Pinatte van Alianza Lima zegt dat Brugge concreet heeft geïnformeerd en dat Alianza om een formeel voorstel heeft gevraagd. Wordt Hurtado misschien de ploeggenoot van Fredrik Stenman?

 

Wij kennen Paolo Hurtado ('Caballito') wel en dit is een groot talent. Een spits is hij echter niet en daarom moeten we in hem o.i. niet de vervanger zien van Tim Matavz, mocht deze vertrekken. Of schuift Andersson, Bacuna of Pedersen door naar de spits waardoor er een plekje vrij is voor Hurtado? Wij hopen van niet.

 

Hurtado staat op de clubsite van Alianza Lima niet bij de eerste selectie en dat kan kloppen: vaak heeft hij volgens ons nog niet voor het eerste gespeeld (statistieken worden echter nog opgezocht). Gisteren was hij echter wel de maker van het enige doelpunt in de competitiewedstrijd tegen Cienciano, waardoor Alianza Lima koploper in Peru blijft. Hurtado speelde overigens de gehele wedstrijd (bron: Soccerway).

 

Paolo Hurtado, gisteren juichend nadat hij zijn ploeg op 0-1

heeft gebracht (foto: clubsite Alianza Lima)

 

Libero.pe noemt Hurtado de nieuwe Nolberto 'Nobby' Solano. De site noemt als reden voor de wens van FC Groningen om Hurtado te willen contracteren het feit dat een belangrijke speler van de FC zou vertrekken. Gedoeld wordt ongetwijfeld op Tim Matavz, en dit verbaast ons: Hurtado is immers geen centrumspits. De FC zou positief zijn verrast door nieuwe videobeelden en Pieter Huistra zou zijn goedkeuring aan de operatie hebben gegeven.

 

In Depor.pe staat dat Alianza Lima eerst graag kampioen van Peru wil worden (de competitie eindigt eind december), en de kans hierop is een stuk kleiner zonder Hurtado, aldus een niet met name genoemde bron. Volgens deze site is er ook belangstelling voor Hurtado vanuit Portugal en België, maar wordt FC Groningen Paolo's nieuwe werkgever.

 

Op Wikipedia vinden we het volgende over Paolo Hurtado:

 

Cristopher Paolo César Hurtado Huertas (Callao, 27 juli 1990) is een Peruviaans voetballer en de zoon van oud-voetballer César Hurtado. De 1.77 meter lange aanvallende middenvelder maakte op 17 februari 2008 zijn profdebuut in het shirt van Alianza Lima, waar hij jaren doorbracht in de jeugdopleiding. Hurtado werd door oud-profvoetballer en toenmalig Lima-coach Diego Aguirre naar de hoofdmacht overgeheveld. Op 9 maart 2008 scoorde hij tegen Club Deportivo Universidad César Vallejo zijn eerste doelpunt in het betaald voetbal.


Hurtado werd eind maart 2009 door Lima voor de rest van dat seizoen verhuurd aan Juan Aurich, omdat hij daar meer kans maakte om spelervaring op te doen op het hoogste niveau dan bij de Peruviaanse titelkandidaat zelf.

 

Het Engelse People.co.uk en Andina schrijven niet over interesse in Hurtado vanuit Portugal of België, maar vanuit de hoek van Newcastle United, die in hem een mogelijke vervanger van middenvelder Joey Barton ziet, mocht deze vertrekken. Newcastle zou hem al maanden volgen sinds ze hem voor Peru U20 hebben zien spelen.

 

Newcastle probeert aan te tonen dat Hurtado Europese roots heeft, omdat er in Engeland anders problemen bij het verkrijgen van een werkvergunning kunnen optreden. Het hebben van Europese voorouders zou voor FC Groningen om een hele andere reden interessant zijn: in dat geval hoeft er niet het niet-EU-salaris van ruim een half miljoen euro 's per jaar gegireerd te worden - een voor FC Groningen onacceptabel hoog salaris.

 

In mei 2010 werd Hurtado al een keer aan PSV gelinkt. Volgens de zeer betrouwbare Peruviaanse pers had hij al zo goed als zeker bij de Eindhovenaren getekend, en moest er alleen nog een klein detail opgelost worden: Alianza Lima wou graag een voorschot in contanten ontvangen. Een niet gelijk onneembaar lijkende horde. Toch is het nooit tot de transfer gekomen, zoals we allemaal weten.

 

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.