Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

116 gasten online

David Texeira toch onderweg naar Nederland?

We kunnen met dit bericht kleddernat gaan, en het boetekleed zal dan royaal worden aangetrokken. Maar de persoon die ons gisteren meldde dat David Texeira naar Nederland zou komen, die heeft ons - afgaande op een Facebook-bericht - om iets na half zeven bericht dat deze Uruguayaanse topper om een uur of zes vanavond een tussenstop in Madrid (Barajas Airport) maakte en op weg was naar Nederland. Mocht dit kloppen - wat betekent dit?

 

Aannemende dat hij niet voor een andere Nederlandse club heeft gekozen - gaat FC Groningen hem alsnog inlijven, terwijl Tim Matavz minimaal nog tot de winterstop blijft? Dit zouden we geweldig vinden: Texeira is een parel die nog geen zeven ton kost. Het bedrijfsmatige risico lijkt te overzien, ook al verkoop je Matavz niet of niet direct, MITS de FC hem niet het volledige niet-EU-salaris hoeft te verstrekken. Of heeft PSV de Sloveen alsnog gecontracteerd en laten ze hem ergens in een Sloveense kliniek medisch keuren? In elk geval gaan diverse vluchten van Montevideo naar Schiphol via Madrid, dat hebben we net even gecheckt. Wat gaan we nog beleven?

 

Voetbal International heeft inmiddels bij monde van Johan Derksen gezegd dat David Texeira in Nederland is aangekomen.

 

We hebben vanavond 'uit betrouwbare bron' vernomen dat het klopt dat David Texeira onderweg is naar Nederland, maar niet op verzoek van FC Groningen. PSV heeft nl. wel een bod gedaan op Tim Matavz, maar buiten medeweten van de Raad van Commissarissen van PSV om. De RvC heeft gezegd: "Ook al wordt Erik Pieters verkocht - er wordt niets gekocht." PSV KAN Tim Matavz nu dus niet kopen, mocht dit kloppen. En dus lijkt FC Groningen Texeira niet te kunnen kopen. Maar wat doet Texeira dan straks in Nederland? Gaat hij straks gedesillusioneerd terug naar Uruguay?

 

(Het klinkt ons zelf onwaarschijnlijk in de oren (hoe amateuristisch is PSV dan wel niet te werk gegaan de laatste tijd), maar we hebben het wel degelijk als zodanig vernomen. Maar dat Texeira buiten de FC om naar Nederland is gevlogen kunnen we niet geloven. Misschien hebben ze naar hem toe nog een slag om de arm gehouden, maar er moet overleg zijn geweest.)

 

Dit was overigens Davids melding op Facebook:

 

David Texeira
EN MADRID ( aeropuerto de barajas ) haciendo escala para HOLANDA.. D !

(In Madrid op Barajas Airport, tussenstop, naar Nederland)


En zijn fanclub schreef het volgende:

 

David Texeira official
Hermoso y buen día!!!!! Llegó el momento, David en su cuenta personal acaba de poner"EN MADRID ( aeropuerto de barajas ) haciendo escala para HOLANDA.. D !" por lo que en las próximas horas estaría llegando a Groninga para sumarse al Groningen FC :)

(dus de aanvulling dat David de komende uren naar Groningen gata om zich bij FC Groningen aan te sluiten)

 

 

Het verhaal in het Dagblad van het Noorden, met allerlei uitlatingen van Hans Nijland, zou dan ook in een geheel ander daglicht komen te staan. Texeira is dan gisteravond vermoedelijk tóch om 23 uur in het vliegtuig gestapt, en komt vanavond aan op Schiphol. Of heeft hij vanuit Montevideo een latere vlucht genomen?

 

Hans Nijland zit bij een gala in Hilversum vanavond (Hans slingerde vanmiddag de volgende tweet de ether in: 'Dadelijk met Theo Huizinga, Robbert Klaver en de dames naar Hilversum voor het jaarlijkse voetbalgala'), en Pieter Huistra is in Gendt bij Jong FC Groningen. Maar ook Henk Veldmate kan natuurlijk van alles regelen. Ach, en Robbert Klaver kan Texeira natuurlijk ook prima op Schiphol oppikken en noar Grunn brengen ;-)

 

(later meer...)

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.