Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

72 gasten online

Hans Nijland:"Wij hebben geen groen licht gegeven om naar Nederland te vliegen"

David Texeira is inderdaad zondagavond in Montevideo op het vliegtuig richting Nederland gestapt - maar dan niet op verzoek van FC Groningen, aldus Hans Nijland. In het Dagblad van het Noorden (papieren versie)vertelt Nijland hetzelfde verhaal dat wij al gisteren op deze site hadden gepubliceerd. Volgens Nijland zal hij onverrichterzake weer terug moeten naar Uruguay, want een transfer van Tim Matavz naar PSV is volgens Nijland dan wel niet onmogelijk, maar niet waarschijnlijk.

 

UPDATE RTV Noord: "Geen mogelijkheden een speler aan te trekken als niemand wordt verkocht"

Tegenover RTV Noord heeft Henk Veldmate namens FC Groningen bevestigd dat Texeira op initiatief van zijn zaakwaarnemer in het vliegtuig naar Nederland is gestapt. Later vandaag zal de clubleiding uitgebreid met Texeira gaan praten: "We zijn een fatsoenlijke club en fatsoenlijke mensen. Maar de situatie is zoals ie is", aldus Veldmate. FC Groningen zou geen mogelijkheden hebben de speler aan te trekken zonder dat er eerst een andere speler wordt verkocht.

 

 

David Texeira is gisteravond inderdaad op Schiphol aangekomen en daar door spelersagent Peter Gerards in ontvangst genomen. Het lijkt erop dat Texeira door zijn zaakwaarnemers 'op de gok' het vliegtuig is in gestuurd. Peter Gerards heeft Texeira dinsdagavond naar het huis van Matías Jones gebracht, waar Texeira de nacht doorgebracht heeft. Volgens Nijland zal Texeira dinsdagochtend op kantoor worden ontvangen en een rondleiding door de Euroborg krijgen, maar vervolgens wel weer terug moeten naar Uruguay. Voorwaarde voor een verbintenis tussen FC Groningen en Texeira is namelijk een overgang van topscorer Tim Matavz naar PSV - en daar kan geen sprake van zijn, aldus Nijland. Ondanks dat Matavz zelf met PSV al in grote lijnen overeenstemming had bereikt over een vijfjarig contract, zal die overgang naar alle waarschijnlijkheid niet doorgaan. Ook al is het verschil tussen vraag en aanbod niet onoverbrugbaar, de Raad van Commissarissen van PSV geeft geen toestemming voor de transfer, aldus Nijland. Uiteindelijk is ook dit een bevestiging van onze berichtgeving van gisteren, toen we het volgende schreven:

 

We hebben vanavond 'uit betrouwbare bron' vernomen dat het klopt dat David Texeira onderweg is naar Nederland, maar niet op verzoek van FC Groningen. PSV heeft nl. wel een bod gedaan op Tim Matavz, maar buiten medeweten van de Raad van Commissarissen van PSV om. De RvC heeft gezegd: "Ook al wordt Erik Pieters verkocht - er wordt niets gekocht." PSV KAN Tim Matavz nu dus niet kopen, mocht dit kloppen. En dus lijkt FC Groningen Texeira niet te kunnen kopen. Maar wat doet Texeira dan straks in Nederland? Gaat hij straks gedesillusioneerd terug naar Uruguay?

 

We vonden het toen nog onwaarschijnlijk in de oren klinken, maar het is dus precies hetzelfde verhaal dat Nijland inmiddels ook aan het DvhN heeft verteld. 

 

later mogelijk meer

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.