Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

71 gasten online

TIM MATAVZ NAAR PSV; DAVID TEXEIRA NAAR FC GRONINGEN

Wat we al dachten lijkt te gebeuren - we gaan een hectische laatste dag van de transfer window tegemoet. Nadat Rik Elfrink, PSV-watcher van het Eindhovens Dagblad, eerder vanmorgen al over een transfer van Tim Matavz naar PSV had bericht: "Het zal vandaag moeten gebeuren en het wijst erop, meer kan ik nog niet zeggen", brengt VI.nl nu het volgende: "Tim Matavz (22) zal later vandaag in de Sloveense hoofdstad Ljubljana gekeurd worden door PSV. De onderhandelingen tussen PSV en FC Groningen bevinden zich in de afrondende fase, maar van een akkoord is geen sprake.PSV heeft desondanks toch een arts naar Slovenië gestuurd, want de clubleiding wil meteen kunnen doorpakken op het moment dat het langverwachte akkoord bereikt is.

 

UPDATE: Inmiddels heeft PSV op haar clubsite het akkoord met FC Groningen over de transfer van Tim Matavz bevestigd. Als hij de medische keuring zonder problemen doorstaat, zal hij een vijfjarig contract tekenen. Lees verderop het hele verhaal van de website van PSV. Volgens Rik Elfrink, PSV-wachter van het Eindhovens Dagblad, heeft PSV voor Matavz minder dan 6,5 miljoen euro betaald. Dit meldt hij naar aanleiding van een persconferentie die Marcel Brands vanmiddag in Eindhoven heeft gegeven.
 

Vanmiddag om 17 uur zal bij FC Groningen een persconferentie plaatsvinden om de opvolger van Matavz, David Texeira, te presenteren, zo is ons gemeld. O.a. AD.nl en de Groninger Gezinsbode bevestigen dit. Dan zullen vermoedelijk ook de details rondom de transfer van Tim Matavz bekend gemaakt worden. Hans Nijland zegt op Twitter het volgende: "Gisteravond en vannacht zware en moeizame onderhandelingen gevoerd. Het resultaat wordt vanmiddag om 17.00 uur bekend gemaakt. 17.00 uur persconferentie in Euroborg."

 

FC GRONINGEN HEEFT HET NIEUWS INMIDDELS OP DE CLUBSITE BEVESTIGD:

"FC Groningen zal aan het eind van de middag een persbijeenkomst beleggen in Euroborg en daarbij een toelichting geven op de transfer van Tim Matavz naar PSV én tegelijkertijd zijn opvolger David Texeira presenteren. Tijdens de persbijeenkomst zal algemeen directeur Hans Nijland een toelichting geven op de gang van zaken in Euroborg in de afgelopen 24 uur én zullen de details bekend worden gemaakt rondom de komst van spits Texeira. De berichtgeving hierover wordt aan het eind van de middag op deze website geplaatst."

 

PSV schrijft op haar website het volgende:

"PSV heeft overeenstemming bereikt met FC Groningen over de komst van Tim Matavz. PSV en de speler waren al tot overeenstemming gekomen. Afhankelijk van de medische keuring zal Matavz voor 5 jaar tekenen bij PSV. Met het aantrekken van de Sloveense aanvaller (22) zijn alle voorgenomen versterkingen afgerond, laat technisch manager Marcel Brands weten.

De gesprekken met FC Groningen zijn voor de buitenwereld ondoorzichtig verlopen omdat het prijsverschil tussen vraag en aanbod te groot was. “Omdat PSV voor zichzelf een duidelijke grens getrokken had en daaraan heeft vastgehouden, was een normaal compromis, ergens in het midden, niet mogelijk. Met de huidige overeenkomst is PSV derhalve zeer tevreden”, aldus algemeen directeur Tiny Sanders. Manager Marcel Brands laat weten dat met de komst van Matavz alle voorgenomen versterkingen afgerond zijn."

 

Eerder vandaag berichtten wij al het volgende over de transfer:

Thijs Slegers, PSV-watcher van VI, meldt rond half 10 vanmorgen:

"PSV en fcgroningen hebben een AKKOORD over Matavz. Slechts keuring, die vandaag in Ljubljana is, kan nog roet in eten gooien", en vervolgens: "Matavz heeft te horen gekregen dat hij speler van PSV is. Einde spitsenjacht."

VI.nl vult aan: "De spits speelt komende vrijdag met Slovenië tegen Estland. Matavz heeft zelf al een persoonlijk akkoord met PSV. Het is de bedoeling dat hij voor vijf jaar tekent."

 

De clubs houden zich volgens hem nog stil, omdat één en ander nog schriftelijk vastgelegd moet worden. Hij zegt dat Tim in elk geval te horen heeft gekregen dat hij PSV-er is.

 

Verdere details over de transfer, zoals de hoogte van de transfersom, niet echt onbelangrijk, zijn nog niet bekend. Naar verluidt gaat het om EUR 7,5 miljoen met een doorverkoopclausule, maar de bevestiging hiervan ontbreekt nog. Maakt dit bedrag kloppen, dan is dit in onze ogen de absolute hoofdprijs en heeft Hans Nijland het heel goed gedaan. De Telegraaf spreekt overigens over een transferbedrag van naar verluidt zo'n 7 miljoen euro.

 

Dit zal betekenen dat David Texeira snel in het groen-wit gehuld zal worden, maar ook de details hierover zijn nu nog niet bekend.

 

Wij wensen elkaar en jullie sterkte vandaag en proberen zolang als nodig is actueel te berichten ;-)

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.