Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

89 gasten online

"Gibril Sankoh wil terugkeren bij FC Groningen en Europees voetbal halen"

Gibril Sankoh was vorige maand, net als Erik Nevland, Martin Drent en Paul Matthijs, in de Euroborg aanwezig bij de bekerwedstrijd tussen FC Groningen en ajax. Als het aan de inmiddels 29-jarige verdediger ligt blijft het niet bij dat ene bezoekje. Sterker nog, hij zou zijn carrière graag bij FC Groningen willen voortzetten - de club waar hij tussen 23 januari 2005 en 9 mei 2010 al 179 officiële wedstrijden speelde.

 

Dit valt op te maken uit tweets van Alfred Meester en William Pomp van het Dagblad van het Noorden, die een interview hebben aangekondigd dat morgen in het DvhN zal verschijnen. Sankoh zou na Rasmus Lindgren de tweede speler in de selectie van FC Groningen worden met Oosterpark-ervaring.


Mocht FC Groningen Gibril Sankoh deze maand al willen inlijven (de kans hierop achten we te verwaarlozen), dan hoeft het niet te vrezen dat het de excentrieke Sierra Leonees tijdens de gevreesde Afrika Cup zal moeten afstaan. Sankoh zelf zorgde er nl. met een rode kaart in de 27e minuut van de heenwedstrijd van Sierra Leone in en tegen Tunesië voor dat zijn land in dat duel niet verder kwam dan 0-0. In de return bleef het thuis op 2-2 steken waardoor niet Sierra Leone maar Tunesië aan de Afrika Cup zal meedoen. Het spektakel wordt dit jaar van 19 januari 2013 t/m 10 februari 2013 in Zuid-Afrika gespeeld.

 

Op korte termijn geen terugkeer Gibril Sankoh bij FC Groningen; Sankoh wil zijn carrière over drie jaar wel bij FC Groningen afsluiten

Lees onderaan het artikel een aantal passage uit het interview dat William Pomp van het DvhN in het Turkse Belek, waar FC Augsburg net als FC Emmen verblijft, met Gibril Sankoh hield.

Sankoh kwam medio 2010 bij FC Groningen niet meer voor contractverlenging in aanmerking en vertrok naar het Duitse FC Augsburg, dat toen nog in de 2. Bundesliga uitkwam. Hij tekende een tweejarig contract, dat tussentijds op 13 december 2011 werd opengebroken en met één seizoen werd verlengd. De verbintenis van Gibril Sankoh bij Augsburg, dat inmiddels op het hoogste Duitse niveau speelt, loopt dus aan het einde van dit seizoen af. 

 

Het ligt voor de hand dat Sankoh, die op 15 mei a.s. 30 jaar wordt, door FC Groningen als vervanger van Virgil van Dijk gezien zou kunnen worden (gesteld dat de interesse wederzijds is), aangezien Van Dijk uiterlijk komende zomer wel eens onhoudbaar zou kunnen zijn voor de FC. Het centrum van de verdediging zou dan uit de ervaren Sankoh en de jonge Nick Bakker kunnen bestaan. Wij denken niet dat FC Groningen het aflopende contract van Kees Kwakman wil verlengen.

 

Op korte termijn geen terugkeer Gibril Sankoh bij FC Groningen; Sankoh wil zijn carrière over drie jaar wel bij FC Groningen afsluiten

Gibril Sankoh geeft op zaterdag 12 januari 2013 in het interview aan dat zijn hart in de Euroborg ligt: "FC Groningen blijft mijn club. Ik heb er zes seizoenen gespeeld, langer dan waar ook. Ik kom er nog regelmatig."

 

Sankoh, die bij FC Augsburg een aflopend contract heeft, heeft zijn zaakwaarnemer opdracht gegeven op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging, maar niet met het doel om nu al terug te keren naar Nederland. Sankoh: "Het liefst blijf ik in de Bundesliga spelen. Een iets grotere club dan Augsburg zou mooi zijn. Maar mijn nabije toekomst kan ook in een ander land liggen. Het ligt er een beetje aan wat er voorbij komt." Hij zou graag nog drie jaar op Bundesliga-niveau spelen, met dito salaris (dat volgens hem 2,5 à drie keer zo hoog ligt als bij FC Groningen), en dan vanaf zijn 32ste zijn loopbaan afsluiten bij FC Groningen. "Dan zou ik met FC Groningen nog één keer Europa in willen. Daar bewaar ik zulke goede herinneringen aan. Die wedstrijden tegen Fiorentina waren fantastisch en zal ik nooit meer vergeten."

 

Sankoh over het FC Groningen van nu: "Ze hebben veel te weinig ervaring in het elftal zitten, veel minder dan in de tijd dat ik bij FC Groningen speelde. Ga maar na wie wij allemaal in het elftal hadden staan: Glen Salmon, Erik Nevland, Andreas Granqvist, Fredrik Stenman. Geroutineerde jongens. Het huidige FC Groningen kent te veel jonge gasten. En met Ron Jans hadden we natuurlijk ook een geweldige trainer. Hij is heel erg belangrijk voor mij geweest."

 

We zijn erg benieuwd of Gibril Sankoh zijn toekomstplannen kan verwezenlijken. Het getuigt op z'n minst van ambitie dat hij zijn zaakwaarnemer naar een iets grotere club dan FC Augsburg laat zoeken. Bij Augsburg zit hij geregeld op de tribune of op de bank...

 

Gerelateerde artikelen:

 

18-09-2011 Hoe gaat het met Ivar van Dinteren, Mathias Florén, Pedro Kamata, Goran Lovre en Gibril Sankoh?

20-05-2010 Gibril Sankoh tekent contract bij FC Augsburg

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.