Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

77 gasten online


Op 21 juni jl. werd officieel bekend dat Virgil van Dijk de overstap naar Celtic zou maken. Het transferbedrag bedroeg € 2,7 miljoen en kan met bonussen oplopen tot ca. € 3 miljoen; FC Groningen heeft tevens een doorverkooppercentage van 10% bedongen. Het is te doen gebruikelijk dat dit percentage bij een eventuele volgende transfer van kracht is over het meerdere boven het transferbedrag excl. bonussen.

 

Deze clausules kunnen mogelijk snel in klinkende munt worden omgezet. De Britse Daily Express meldt nl. dat Manchester City en Arsenal Virgil van Dijk volgen en zelfs een bedrag van £ 10 miljoen (€ 12 miljoen) over hebben om de pas 22-jarige verdediger uit zijn tot medio 2017 lopende contract te kopen. Bij een transferbedrag van € 12 miljoen kan FC Groningen 10% van het meerdere boven € 2,7 miljoen, zijnde € 930.000, tegemoet zien.  De Daily Express zegt overigens dat Celtic voor Virgil van Dijk slechts een bedrag van £ 1,6 miljoen (€ 2,17 miljoen) op tafel hoefde te leggen. Wij denken dat dit bedrag onjuist is.

Virgil speelde dit seizoen al 29 wedstrijden voor Celtic (19 competitiewedstrijden, 8 CL-duels en 2 bekerwedstrijden), en scoorde daarin drie maal. Volgens zijn trainer, Neil Lennon, is het onvermijdelijk dat Virgil van Dijk voor het Nederlands elftal wordt opgeroepen als hij zich zo blijft ontwikkelen zoals hij zich in de eerste seizoenshelft heeft gedaan. Mensen denken vaak dat hij een nonchalante houding heeft, maar volgens Lennon werkt Virgil hard en wil hij beter worden. Virgil zelf denkt niet dat hij komende zomer met Nederland naar het WK gaat. "Ik ben nog nooit uitgenodigd, dus ik denk dat de kans klein is. Dat is jammer, maar ik moet doorgaan en goede wedstrijden spelen, en misschien krijg ik dan de kans.

Celtic speelt morgen in Turkije tegen Trabzonspor in het kader van de Antalya Cup. De andere halve finale wordt gespeeld tussen ajax en Galatasaray. De verliezers van beide duels spelen zaterdagavond tegen elkaar; de winnaars spelen zondag de finale.

Virgil van Dijk scoorde vorige maand een fantastisch doelpunt in de uitwedstrijd bij St. Johnstone:

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.