Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

125 gasten online

Vanavond: Jong FC Groningen - Jong Sparta Rotterdam; eindstand: 3-2

Niet op de traditionele maandag, maar vanavond spelen de beloften van FC Groningen een competitiewedstrijd. Op Corpus staat de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam op het programma. In de heenwedstrijd blesseerde Kelvin Bossman zich zwaar aan zijn knie, waarna een lange revalidatie volgde, maar hij is inmiddels weer fit en hunkert naar speeltijd en verlenging van zijn aflopende contract. Door de opmars van Jong Heracles hijgt de ploeg uit Almelo nu in de nek van Jong FC Groningen, kortom - het team van Dick Lukkien zal de punten graag in de zak willen steken. Dit geldt echter ook voor de door Geert Meijer getrainde Jonge Spartanen, die strijden tegen degradatie. Kortom, een interessante pot. Komt allen, al was het maar om Petter Andersson en Gonzalo García aan het werk te zien!

 

Inmiddels weten we dat er dermate veel eerste elftalspelers meedoen, dat een talentvolle beloftenspeler als Bossman ongetwijfeld tot zijn eigen teleurstelling op de bank moet beginnen. Hoe kan hij zich als bankzitter in de kijker spelen, en zich ontwikkelen als speler? In de basis zullen o.a. starten: Andersson, Kunst, Lachman, Veldmate, Metaj, Hiariej, García (op negen), Mamedov en ook Rijsdijk.

 

Eindstand: 3-2; kijk verderop voor het wedstrijdverslag.

 

De opstellingen

FC Groningen: Nienhuis - Kunst, Lachman, Veldamte, Metaj - Femi, Rijsdijk - Post, Garcia (68' Bossman), Andersson (74' Keurntjes) - Mamedov

Rest bank: Wagenaar, Bakker, Vente, Van Dijk

 

Sparta Rotterdam: Krul - Cesar, Kalpoe, Almeida, Van der Leeuw - Madmar (67' Chettleburgh), Van Oeveren, Van Gastel, Gladon (86' Schults) - Bel Hassani, Bongaertz

Rest bank: Donatz (inderdaad, alleen de reservekeeper zat er op het eind nog ;-)

 

Wedstrijdverloop

12' 0-1 Bel Hassani

39' 1-1 Mamedov

rust

53' 2-1 Femi

62' 3-1 Femi

70' 3-2 Van Oeveren

 

Groningen raakt op achterstand - geheel tegen de verhouding in. Na een fout van Lachman lukt het Bel Hassani om keeper Nienhuis te passeren. Tot nu toe was het eenrichtingsverkeer richting het doel van de Spartanen. Gelijk in de openingsminuten kansen voor Veldmate (buitenspel) en Garcia (voorlangs). Uit een aanval via Mamedov en Garcia schoot Petter Andersson over.

In de 39ste minuut de gelijkmaker: Mamedov kopt raak uit een corner van Rijsdijk. Dit terwijl Mamedov vlak daarvoor nog het veld leek te moeten verlaten. Hij werd verzorgd terwijl Kelvin Bossman al warm liep om hem te vervangen. Aan de andere kant nog een kans van Sparta, Van Oeveren schiet uit een vrije trap op de paal. Op slag van rust DE kans op de voorsprong. Uit een assist van Mamedov lijkt Rijsdijk te scoren, maar de bal wordt op de doellijn gered.

 

De tweede helft begint met een grote kans voor Garcia (assist Andersson), maar keeper Krul van Sparta toont zijn klasse. In de 53ste minuut is het alsnog raak: uit een assist van Rijsdijk scoort de vanavond goed spelende Femi! Na een mooie aanval via Andersson en Mamedov is het in de 62ste minuut alweer raak: wederom is het Femi die de bal in het doel van Sparta schiet. In de 70ste minuut doet Sparta iets terug. Sparta krijgt een dubieuze vrije schop op de rand van het strafschopgebied, Van Oeveren schiet raak. Kelvin Bossman valt goed in, en ook Metaj toont veelt inzet, maar oogt aan de andere kant ook wat onbesuisd. Rijsdijk lijkt voor een nieuw contract te vechten, hij kan vanavond overtuigen. In de 78ste minuut een schot van Mamedov - helaas rakelings voorlangs. Hij gaat wel vaak voor eigen succes - maar dat hoort bij een echte spits. En vervolgens weer een goede rush van Femi! Zien we vanavond dezelfde Femi aan het werk die in het eerste elftal zo weinig van zijn kunnen laat zien? Maar ook Sparta geeft niet op. In een boeiende slotfase golft de wedstrijd op en neer. Sparta lijkt hierbij wat gefrustreerd te raken. Diep in blessuretijd geeft Veldmate nog een corner weg, er wordt bijna een eigen doelpunt gemaakt! De keeper van Sparta, Krul, was mee naar voren gekomen. FC Groningen denkt hier handig gebruik van te kunnen maken met een snelle counter - maar de grensrechter heeft (ten onrechte) een buitenspelsituatie geconstateerd. Kortom zit de wedstrijd erop!

 

FC Groningen boekt dus een belangrijke zege, waarmee Heracles Almelo op drie punten afstand gehouden kan worden, en Jong PSV is door dit resultaat nog geen kampioen. Groningen blijft op de tweede plaats in de beloftencompetitie.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of laat een bericht achter in ons gastenboek.