Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

222 gasten online

Columns

 
Eén van de schakels die leidden tot het succes van FC Groningen is ongetwijfeld het posteren van Rasmus Lindgren in het hart van de verdediging. Sinds 22 februari jl. vormt hij samen met Eric Botteghin een ijzersterk duo centraal achterin, en ook gisteren was de 30-jarige Zweed, de enige speler in de selectie met Oosterpark-ervaring, met zijn onverzettelijkheid en zijn over-mijn-lijk mentaliteit een voorbeeld voor de rest van de ploeg.

Maar ook buiten het veld bewijst Rasmus Lindgren uit het goede hout gesneden te zijn. De conclusie van Michiel Jongsma is dan ook: Rasmus Lindgren is een man op trots op te zijn. Veel plezier bij het lezen van zijn column!

Column 13 van Michiel Jongsma: Tjaronn Chery is het beste wat FC Groningen te bieden heeft

Niet alleen in de defensie van Oranje werd er gisteravond op los geprutst, ook op het middenveld was het armoe troef. De nieuwste column van Michiel Jongsma, die we met plezier plaatsen, zat echter al vóór het Praagse debacle in Michiels pen. Hij heeft Tjaronn Chery onder de loep genomen - in zijn ogen, en in die van talloze anderen, een belangrijke pijler onder het collectief van Erwin van de Looi. Veel leesplezier gewenst!

De Euroborg ontwaakt - FC Groningen, hoe nu verder? Gevraagd: gif en routine

 

Blik op de Euroborg, vanochtend vroeg - prachtig! (foto: fcgonline)

 

De zeperd die FC Groningen gistermiddag tegen Heerenveen heeft opgelopen dreunt nog altijd na in Stad en Ommeland. Met name de manier waarop de verbleekte Trots van het Noorden zich in de eerste helft presenteerde, kwam bij de aanhang van FC Groningen aan als een mokerslag. Niemand van de aanwezige fans kon zich identificeren met de spelers die de op voorhand beladen pot met fluwelen handschoenen aangingen en over het veld huppelden. Het is duidelijk dat de ploeg behoorlijk wat goed te maken heeft.

 

Hoe nu verder? Naar ons idee ontbreekt het op dit moment aan balans in het elftal, aan door de wol geverfde spelers die wél weten hoe dit soort wedstrijden benaderd moeten worden. Wat ons betreft worden woensdag en zondag een paar wijzigingen in het elftal doorgevoerd die de balans in het team ten goede komen en wat meer passie, strijd en beleving in het elftal terugbrengen. Het uitstralen van de wil om te winnen - die moet terug!

Column 32 van Mlaz Corbier: Kop d'r veur!

Mlaz Corbier sluit zijn op de komende competitie voorbeschouwende gepeins af met onderstaande column. Hij weet als geen ander dat opportunisme hoogtij viert onder supporters, met name die van FC Groningen, en dat in Stad en Ommeland positivisme heeft plaats gemaakt voor suïcidaal fatalisme en doemdenken, maar in zijn schrijven geeft hij gefundeerd aan dat een wat meer relativerende houding gepast zou zijn. Heel veel leesplezier gewenst!

Henk de Haan blikt vooruit op komend seizoen: "Filip Kostic vertrekt voor € 8 à 10 miljoen"

Joost Bakker, freelance journalist en redacteur van ThePostOnline, smaakte onlangs het broez'nde genoegen om met Henk de Haan van gedachten te wisselen over het komende seizoen. Henk de Haan, tussen 1982-1984 in twee seizoenen goed voor 25 officiële wedstrijden FC Groningen, voorziet op termijn een goed gevulde schatkist bij de Trots van het Noorden, aangezien hij Filip Kostic, volgens hem de topscorer van komend seizoen, voor € 8 à 10 miljoen verkocht ziet worden; hij voegt speciaal voor de Serviër het woord relevatie toe aan de Dikke Van Dale.

 

Over het komende seizoen is hij helder: "Het publiek moet, ongeacht de uitslag, met een voldaan gevoel naar huis gaan. Vorig jaar had ik mijn tijd vaak beter kunnen besteden dan naar het stadion gaan. Ik hoop dan ook gewoon op heel veel leuke wedstrijden."

 

Veel leesplezier gewenst bij de voorbeschouwing op het komende seizoen van Henk de Haan, die ook op ThePostOnline is na te lezen! Het betreft overigens deel 9 uit een serie van 18 verhalen/interviews.